Jucăriile din lemn – alegerea principală a mămicilor

BUCURESTI - 18 februarie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Social

Gama de jucării destinate copiilor s-a diversificat destul de mult în ultimii ani. Astfel, în ziua de astăzi, găsim pe piață o varietate de produse, care mai de care mai atractive.

Puppa Kids

Puppa Kids

Cu toate acestea, oricât de tentant ar fi să le cumpărăm copiilor noștri jucării zgomotoase, luminoase sau care funcționează pe baza noilor tehnologii, jucăriile de lemn reprezintă o alegere mult mai sigură. Care sunt principalele motive pentru care jucăriile confecționate din lemn câștigă teren în defavoarea celor din plastic sau din alte materiale specifice?

Siguranța deplină a piticilor

Indiferent de natura jocului sau a jucăriei, părinții își doresc ca cei mici să se simtă bine, însă să fie în siguranță. Spre deosebire de variantele din plastic sau din alte materiale, jucăriile din lemn nu pot fi sparte în bucăți mici. Asta înseamnă că juniorii nu se pot tăia în cioburi și nici nu pot înghiți piesele.

De asemenea, lemnul este un material natural ce nu pune deloc în pericol starea de sănătate a copilașilor. Așadar, nu există riscul apariției unei alergii sau a unei reacții adverse la componentele jucăriilor.

Ușurință în întreținere

Variantele din pluș sunt considerate o sursă de alergeni, ce favorizează acumularea de bacterii, de praf și de impurități, mai ales în rândul copiilor care scapă frecvent pe jos jucăriile din mânuțe.

Pe de altă parte, cu o simplă lavetă umedă și un spray dezinfectant, jucăriile din lemn vor fi curățate complet, iar bacteriile îndepărtate.

Experiență senzorială aparte

Prin simțul atingerii, piticii devin capabili de a înțelege toate proprietățile materialelor cu care se joacă. Cu alte cuvinte, jucăriile din lemn îi ajută pe micuți să înțeleagă mai bine elementele ce îi înconjoară și, în același timp, le stimulează dorința de cunoaștere.

Durabilitate și rezistență

Așa cum am amintit și în rândurile de mai sus, jucăriile confecționate din lemn nu pot fi stricate cu ușurință, chiar dacă sunt aruncate sau scăpate pe suprafețe dure. Totodată, acestea au o durată de viață impresionantă, motiv pentru care le oferă familiilor numeroase posibilitatea de a economisi.

Stimularea puterii de concentrare

De-a lungul timpului, specialiștii au constat faptul că persoanele care locuiesc în case realizate din lemn, reușesc nu doar să se concentreze, ci să se și odihnească mai bine. Același lucru se aplică și în rândul micuților, care devin mai calmi și mai atenți la joc atunci când folosesc jucării realizate din acest material.

Înfrumusețează natura jocului

Deși în primul an de viață, copilașii nu sunt perfect conștienți de specificul unei anumite jucării, odată cu trecerea timpului, își dezvoltă creativitatea prin intermediul jocului.

În comparație cu jucăriile moderne din comerț, cele din lemn îi provoacă pe micuți să își pună imaginația în funcțiune, ceea ce îi ajută pe termen lung să se dezvolte corect.

Prin urmare, dacă luăm în calcul toate aspectele de mai sus, cu siguranță ajungem la concluzia că cele mai sigure variante de jucării pentru piticii noștri sunt cele realizate din lemn. Unul dintre magazinele din care putem achiziționa o gamă diversificată de modele este și Puppa.ro. Cunoscut deja de majoritatea mămicilor datorită complexității de produse pentru copii, prețurilor avantajoase, Puppa.ro vine în întâmpinarea părinților și cu o colecție de jucării, atât din lemn, cât și din alte materiale sigure.