Repatrierea decedaților din Europa simplificată de echipa eRepatriere.ro

BUCURESTI - 6 august 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Se spune că veștile rele vin întotdeauna însoțite de alte vești cu mult mai supărătoare. Acesta este și cazul situației în care o persoană dragă nouă decedează în afara țării, tragedie care, pe lângă faptul că ne copleșește din punct de vedere emoțional, presupune și numeroase dificultăți din prisma cheltuielilor ce trebuie suportate.

lamanari aprinse

lamanari aprinse

 Claritatea și perspectiva empatică ne aduc în postura de a efectua cu multă seriozitate procedura completă de repatriere a decedaților.  

Eden Barabant

Niciodată nu putem fi pe deplin pregătiți pentru decesul unui membru din familie, însă atunci când acesta survine în străinătate, ritualul de înmormântare este îngreunat și de necesitatea îndeplinirii tuturor formalităților pentru repatrierea trupului neînsuflețit. 

De aceea, atunci când ne confruntăm cu o problemă de acest gen, primul pas pe care trebuie să îl parcurgem este alegerea unei firme specializate de repatriere a decedaților din Europa. Una dintre echipele care activează în domeniu de o perioadă însemnată de timp, având peste 11 ani de experiență, este Eden Barabant, ai cărei reprezentanți pot fi contactați pe  eRepatriere .ro. 

Cum se desfășoară repatrierea decedaților din Europa alături de echipa celor de la eRepatriere.ro? 

În primă fază, se începe pregătirea documentației obligatorii pentru îndeplinirea procedurii de repatriere. Reprezentanții firmei Eden Barabant preiau cu responsabilitate această sarcină, respectând regulile internaționale de transport a corpurilor lipsite de suflare.  

Repatrierea decedaților din țările europene implică prezența următoarelor documente: Certificatul Constatator al Decesului și Certificatul de Îmbălsămare (eliberate de către spital), Certificatul de Deces Internațional (eliberat de către autoritățile competente din statul în care a avut loc decesul) sau Certificatul de Deces Românesc (întocmit odată ce decesul a fost constatat la Ambasada sau la Consulatul României din statul respectiv), Pașaportul Mortuar, Autorizația pentru Transportul Internațional al persoanei decedate, Permisul de Transport Funerar Internațional, precum și documentele de stare civilă ale defunctului. 

Totuși, legislația care reglementează repatrierea decedaților pe cale terestră diferă de la o țară la alta, sens în care, după cum se poate observa și pe site-ul eRepatriere.ro, echipa mandatată de către familie trebuie să fie în deplină cunoștință de cauză spre a finaliza acest proces. Spre exemplu, în anumite zone se solicită și Certificatul de Non-Contagiune, prin care se confirmă faptul că decedatul nu a suferit de boli contagioase. De altfel, îmbălsămarea nu se efectuează în toate țările europene, acesta fiind și cazul Italiei, în care se apelează la seringa de conservare.  

Un alt aspect deosebit de relevant pentru repatrierea decedaților din Europa este și sicriul în care defunctul este transportat, întrucât este necesar ca acesta să se supună cerințelor de calitate solicitate de către statul european în care a survenit decesul. Eden Barabant vine în întâmpinarea familiilor îndoliate, oferind soluții și din această perspectivă, spre a elimina una dintre numeroasele griji ale rudelor. 

Pe lângă experiența vastă de care dispune, Eden Barabant își dovedește de fiecare dată nivelul înalt de profesionalism în domeniul repatrierii decedaților din Europa. Așadar, aceasta își desfășoară activitatea în mai multe țări europene, precum sunt: Italia, Germania, Ungaria, Marea Britanie, Austria, Olanda și Spania, mai multe informații fiind disponibile pe eRepatriere.ro

În ceea ce ține de costuri, echipa Eden Barabant este întotdeauna empatică față de tragedia rudelor îndoliate și practică tarife corecte la nivel de piață, în așa fel încât să îi ajute pe toți cei care trec printr-o astfel de situație dureroasă. 

Prin urmare, atunci când decesul unei persoane apropiate are loc în afara țării și sunteți nevoiți să duceți la bun sfârșit procedura de repatriere, reprezentanții Eden Barabant sunt mereu pregătiți să vă sară în ajutor.