FORTA CIVICA propune in Parlament monitorizarea video in sectiile de votare

BUCURESTI - 18 februarie 2014

Comunicat tip General in Politic, Social

Forta Civica propune monitorizarea video in sectiile de votare, utilizand infrastructura de supraveghere folosita cu ocazia examenelor scolare. Initiativa vine in completarea legii privind stabilirea unor masuri pentru buna desfasurare a alegerilor si a referendumului din Romania.

Mihai-Razvan Ungureanu, Presedintele FC, aminteste ca un astfel de demers a mai fost incercat fara succes in anul 2009, atunci cand Guvernul a emis Hotararea de Guvern nr. 1045 privind stabilirea masurilor pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor pentru Presedintele Romaniei din anul 2009. “Acest act normativ nu a fost respectat la acel moment. Avand in vedere acuzatiile multiple de fraudare din ultimii 20 de ani, anchetele si dosarele penale din ultimii doi ani, plus recentele discutii pe subiectul alegerilor electorale, Forta Civica considera urgenta depunerea acestui proiect legislativ”, a declarat Presedintele FC.

"Dintre metodele de fraudare sau de perturbare a procesului electoral, cele mai des intalnite sunt cele de la intrarea in sectiile de votare sau in incinta acestora. Pentru acest motiv propunem monitorizarea video a sectiilor de votare cu ajutorul unor sisteme de supraveghere, prin utilizarea infrastructurii de supraveghere folosita cu ocazia examenelor scolare. Pentru sectiile de votare care nu poseda astfel de echipamente, Ministerul Afacerilor Interne va asigura infrastructura necesara”, a transmis Deputatul FC, Cristian Roman.

 

BIROUL DE PRESA FORTA CIVICA

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/forta-civica/forta-civica-propune-in-parlament-monitorizarea-video-in-sectiile-de-votare