E din nou Ziua Copilului!

BUCURESTI - 27 mai 2005

Comunicat tip General in Social

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează o serie de evenimente dedicate copiilor în cadrul programelor pe care le derulează. Pentru a întâmpina ziua de 1 iunie, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României se va întâlni cu un grup de copii din centrele de plasament din ţară.


E din nou Ziua Copilului!

Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României se va întâlni cu un grup de copii din centrele de plasament din ţară, care au participat la Concursul Naţional de Talente „Floare de Colţ”, la Palatul Elisabeta, pe data de 31 mai 2005, la ora 17.30. La acest eveniment va participa Dl. Cristian Tabără, în calitate de invitat special.

Pe data de 1 iunie 2005, începând cu ora 14.30, la Centrul Comunitar Ghencea (Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă, picturi pe etamină şi alte obiecte de artizanat confecţionate de copiii beneficiari ai Centrului. Expoziţia va fi urmată de concursuri de perspicacitate, ghicitori, compuneri şi desene pe asfalt la care vor participa cei 30 de beneficiari ai Centrului Comunitar Ghencea alături de alţi copii din comunitate.

În cadrul aceluiaşi program, pe data de 5 iunie 2005, între orele 10.00 – 14.15 va fi reluată expoziţia obiectelor de artizanat realizate de copii, continuată de un spectacol de teatru de păpuşi în curtea bisericii care găzduieşte Centrul Comunitar Ghencea.

Ziua de 1 iunie, va fi marcată şi în cadrul programului comunitar de la Chilia Veche (Delta Dunării) printr-o serie de concursuri în aer liber. Cei 365 de elevi ai Şcolii Generale şi ai Grădiniţei din comuna Chilia Veche vor lua parte la întreceri sportive, concursuri de desen, recitaluri de cântece şi poezie..

În cadrul programului „Pot fi independent!” (Breaza), pe data de 8 iunie 2005, între orele 10.00 – 14.00, 180 de copii beneficiari ai programului şi ai Şcolii Specială din Breaza, şi ai altor şcoli de profil din judeţul Prahova, vor participa la concursuri de biciclete, cultură generală, muzică, dans şi la un meci de fotbal.

De asemenea, Fundaţia Principesa Margareta a României se va alătura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 1, Bucureşti, pe data de 1 iunie 2005, la ora 10.00, la Teatrul „Ion Creangă” pentru viziona spectacolul „Cenuşăreasa” şi a acorda cadouri celor 300 de copii din centrele de plasament „Sf. Andrei”, „Jiului”, „Aşezâmântul Social Patriarh Iustinian Marina” şi şcolile nr. 171, 173, 175, 177 şi 178.

Cadourile pentru toţi copiii participanţi la evenimentele organizate în cadrul programelor Fundaţiei Principesa Margareta a României vor fi oferite cu sprijinul companiilor Nestlé România şi Hyproma Carrefour.

Despre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Misiunea Fundaţiei Principesa Margareta a României este de a acţiona ca un catalizator pentru dezvoltarea potenţialului uman, în spiritul demnităţii, solidarităţii şi promovării talentului şi valorilor culturale româneşti. Fundaţia dezvoltă programe şi proiecte în Bucureşti şi în ţară, care se adresează atât persoanelor fizice (copii, tineri, bătrâni si familiile lor) cât şi persoanelor juridice (organizaţii neguvernamentale, spitale, dispensare, scoli, instituţii de artă şi cultură), oferind sprijin atât persoanelor aflate în situaţii de criză cât şi persoane care au talente şi aptitudini speciale.

Pe parcursul celor 14 ani de activitate, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit sprijin unui număr de peste 30.000 de copii proveniţi din peste 25 de judeţe ale ţării, atât direct, cât şi indirect prin intermediul a peste 180 de ONG-uri din ţară susţinute până în prezent.

Laura-Maria Balut
Responsabil Relatii Publice si Stringere de Fonduri
Tel: 031-40 55 554
Fax: 031- 40 55 556
laura.balut@principesa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-principesa-margareta-a-romaniei/e-din-nou-ziua-copilului