LANSARE GRADINA VALORILOR ROMANEȘTI

BUCURESTI - 9 iunie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Joi, 10 iunie 2010, începand cu ora 12.00 Fundația Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei are bucuria de a va invita la inaugurarea oficiala a complexului statuar “Gradina Valorilor Romanești”, amplasat în incinta Parcului Copilului din sectorul 4, București.

Lansarea parcului tematic “Gradina Valorilor Romanești” va avea loc în prezența unor importanți oameni de cultura, scriitori, actori, personalitați marcante ale vieții artistice romanești, precum și ale vieții politice.
La eveniment vor participa, în memoria predecesorilor lor, urmași ai celor 76 de “romani esențiali”, personalitaţi semnificative ale istoriei si culturii naţionale, care au definit istoria si cultura naţionala, ale caror busturi vor fi amplasate în parc.
Momentul taierii panglicii inaugurale va fi oficiat de primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone și președintele fondator al Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, prof. univ. dr. Dan Voiculescu.
Gazda evenimentului va fi actorulEusebiu Stefanescu.
Amplasata în plin Bucuresti, “Gradina Valorilor Romanești” va gazdui un ansamblu statuar unic, alcatuit din 76 de busturi, ale unor personalitaţi excepţionale. Fiecare dintre cei evocaţi de aceste statui, reprezinta repere ale istoriei, culturii si identitatii nationale.
„Gradina Valorilor Romanesti” se doreste a fi mai mult decat un spaţiu cu stricta localizare geografica. „Gradina Valorilor Romanesti” îsi propune sa fie ceva mai mult decat un parc, într-un oras mereu nelinistit. Într-o lume care pare ca si-a pierdut valorile, care pare sa îsi fi pierdut criteriile, proiectul își propune un sistem de valori si un set de repere care sa ne aminteasca nu doar cine am fost, ci și cum si cine ar trebui sa fim.
Proiectul “Gradina Valorilor Romanesti” este derulat de Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei în parteneriat cu Primaria sectorului 4, București.

Despre Fundatia Dan Voiculescu

www.fudv.ro
Anca Andreea Popa
PR&Press Manager
mobil phone+40 755 04 21 16
phone/fax +40 314 25 58 84
e-mail: anca.popa.press@gmail.com
www.fudv.ro

office@fudv.ro