Roaba de cultura se redeschide in parcul Herastrau, sambata, 23 mai, 2015

BUCURESTI - 21 mai 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Sanatate, CSR

Roaba de cultura se redeschide pentru cel de-al cincilea an consecutiv, incepand de sambata, 23 mai.
Dupa cinci ani de proiect si peste 400.000 de oameni frumosi care au avut acces la o alternativa gratuita de petrecere a timpului liber, Roaba de cultura, proiect dezvoltat de Asociaţia Green Revolution, da startul sezonului 2015 cu o multime de propuneri inovatoare.

Roaba de cultura se redeschide in parcul Herastrau, sambata, 23 mai, 2015
 “Pentru al cincilea an consecutiv, reinnoim invitatia transmisa bucurestenilor de a se apropia de natura, de cultura prin proiectul “Roaba de cultura”, o oaza de liniste si buna dispozitie cu acte in regula, unde veti descoperi activitati dintre cele mai diverse: muzica, sport, workshop-uri si activitati de dezvoltare personala, teatru, fotografie, film. Va asteptam in numar tot mai mare pentru a va bucura de un festival al culturii in natura, din primavara pana toamna tarziu. 

Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Anul acesta, pajistea Roabei va fi dedicata culturii urbane, neconventionalului si demonstratiilor live, provocandu-si publicul la o serie de activitati artistice inedite, reprezentatii  multiculturale, demonstratii sportive, concerte, filme si spectacole de teatru.

 

CREATIVITATE, JOC SI DEZVOLTARE PERSONALA

Roaba de Cultura pregateste surprize colorate, concursuri si activitati antrenante dintre cele mai diverse: ateliere de dezvoltare personala pentru cei mici, sesiuni de citit povesti, jocuri distractive si dezbateri urbane. Mai mult decat atat, publicul larg va putea participa la workshopuri culinare, iar cei mai nonconformisti pot incerca atelierele de grafitty.

 

SPORT

Pe pajistea Roabei va fi multa miscare, iar iubitorii de sport vor avea ocazia sa ia parte la demo-uri de skateboarding, iar  prietenii nostri de la Word Class vor veni cu ateliere de yoga si fitness.

 

FILM

Roaba de cultura este o oaza de relaxare, iar in serile de weekend  va veti putea bucura de seri de filme de Oscar, scurt metraje, animatii, dar si filme premiate la nivel european.

 

CONCERTE

Mentinem traditia concertelor in aer liber si aducem in fata publicului trupe consacrate, dar si tineri artisti care au nevoie de o rampa de lansare. Daca in timpul saptamanii atmosfera va fi intretinuta de muzica relaxata, in weekend-uri şcena va fi dedicata artistilor locali.

 

 ”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

 

Proiectul Roaba de cultura este dezvoltat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) si se desfasoara in perioada 23 mai – 26 septembrie. Accesul in zona Roabei  de cultura este liber sapte zile pe saptamana si beneficiaza de acces Wi-Fi gratuit.

Primul weekend de activitati propune publicului larg :

SAMBATA, 23 mai

/ 11.00- 14.00 Picnic cu moase, in care vom discuta pe iarba despre ce este o moasa in acceptiunea moderna si cum poate ea sa fie langa tine si copii tai

/ 12.30-13.30 Yoga, Gentle Saturday cu Mariana Dragan 

/ 14.00- 15.00 Sing for a cause - cantare caritabila cu Judy Florescu

/ 18.00- 22.00 Mix just on vinyl, sustinut de  Vinyl, Rum, Tapas & Wine

 * Dj Ufe din Bucuresti (World music, funk, hip hop, jazz)

* Mitch Alive din Berlin (New Funk, Breakbeat, Hip Hop, Disco)

DUMINICA, 24 mai

/ 11.00-12.00 Spectacol Super - interactiv Magia Emotiilor, un Spectacol interactiv si educative despre educatie emotionala pentru copii si parinti sustinut de daruiesc.ro

/ 11.00-13.00 Spiridusim cu Pixie- ateliere creative si dezvoltare personala pentru copii, cu Monica Nicolae, de la Atelierul lui Pixie

/ 12:00 - 14:00 - Flower Photo Corner cu Florile Cezarei - demonstratie de arta florala

/ 14:00 - 16:00 - Art a Porter cu Cristina Iacob - workshop de pictura cu henna

/ 16:00 - 17:00 - Sing for a cause - cantare caritabila cu Judy Florescu

/ 18:30 - Schimb de Haine

/ 18.30- 20.30  Live mix chill in the park cu Dj Bully & VRT

/ 21.00 Film, Baietii din Jersey (2014)

Incepand cu 2011, proiectul Roaba de cultura a reusit sa atraga publicul bucurestean catre o alternativa de petrecere a timpului liber. Spatiul verde din Herastrau, pajistea de langa zona Pescarus, a devenit un nod cultural pentru trecatori, publicul cunoscator si publicul larg, peste 400.000 de persoane adunandu-se in spatiul verde al Roabei de cultura in ultimii ani.

Despre Asociatia Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/green-revolution/roaba-de-cultura-se-redeschide-in-parcul-herastrau-sambata-23-mai-2015