Sinuzita acută și terapia cu NASODREN

BUCURESTI - 30 octombrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Stiinta / Cercetare, Farmaceutic

Nas înfundat, secreții purulente, dureri de cap, dureri la nivelul feței, oboseală, febră... Pot fi semne ale sinuzitei – o afecțiune frecventă în perioadele friguroase, cu precădere toamna și primăvara, când se înmulțesc răcelile și gripa.

Nasodren

Nasodren

Sinuzita acută este adesea o complicație a unei infecții respiratorii de sezon. Cum se manifestă și mai ales cum poate fi tratată eficient aflați în cele ce urmează.

Ce este sinuzita?

Sinuzita este o inflamație a membranei care căptușește interiorul foselor nazale și sinusurilor. Acest proces inflamator împiedică drenarea mucusului, ceea ce favorizează congestia nazală și dezvoltarea locală a bacteriilor.

Fiecare fosă nazală (nară) se află în legătură cu patru perechi de sinusuri: sinusuri frontale (în spatele frunții), sinusuri maxilare (în spatele obrajilor), sinusuri etmoidale (în spatele ochilor) și sinusuri sfenoidale (în zona tâmplelor). În total, la nivelul craniului există opt sinusuri, care sunt căptușite cu mucoasă de tip respirator. Această mucoasă se inflamează în cazul sinuzitei. Inflamația poate să afecteze doar o singură pereche de sinusuri, cum ar fi, de exemplu, sinuzita maxilară (cea mai frecventă formă) sau poate să afecteze toate sinusurile (pansinuzita). Însă aproape întotdeauna sinuzita este însoțită de inflamația mucoasei nazale, fiind cunoscută și sub numele de rino-sinuzită.

Sinuzita afectează toate categoriile de vârstă: copii, tineri, adulți, vârstnici. Potrivit statisticilor, se estimează că 6-15% din populație suferă anual episoade de rino-sinuzită acută.

Sunt predispuși la episoade repetate de sinuzită: copiii cu alergii respiratorii, astm, adulții cu alergii, boli respiratorii cronice (astm, BPOC, cancer pulmonar), cei cu imunitate scăzută, persoanele care fumează.

Principalele simptome ale sinuzitei

Cele mai frecvente simptome ale rino-sinuzitei sunt obstrucția nazala si rinoreea, însoțite de una sau mai multe dintre manifestările următoare: durere de cap (zona frunții), durere facială sau senzație de presiune la nivelul obrajilor, reducerea mirosului și gustului, respirație urât mirositoare, tuse (mai ales la copii). Secrețiile nazale purulente sunt adesea însoțite de pierderi de sânge.

Localizarea durerii sau a sensibilității depinde de sinusul afectat. O durere la nivelul obrajilor și incisivilor este deseori cauzată de inflamația sinusului maxilar, în timp ce durerea la nivelul frunții poate fi cauzată de inflamarea sinusului frontal.

Pe lângă simptomele locale, pot apărea și simptome generale: febră, scăderea poftei de mâncare, amețeli, oboseală.

Diagnosticul de sinuzită trebuie stabilit de medicul ORL, pe baza examenului clinic și uneori a unor teste imagistice (endoscopie nazală, tomografie computerizată, radiografie de sinusuri, RMN). Acestea din urmă sunt necesare pentru a evidenția exact cauza suferinței mai ales în cazul sinuzitelor cronice.

Tratamentul sinuzitei

Rino-sinuzita acută debutează în general sub forma unei răceli, fiind cauzată de cele mai multe ori de virusuri. Dar spre deosebire de banala viroză, rino-sinuzita durează peste 2 săptămâni, iar durerile faciale și celelalte simptome trimit pacientul la medic. O sinuzită care se prelungește peste 4 săptămâni sau care se repetă într-un interval scurt de timp devine sinuzită cronică sau recurentă, fiind de obicei cauzată de suprainfecție bacteriană.

În general, tratamentul sinuzitei include decongestive nazale, mucolitice, analgezice și antiinflamatoare, antibioterapie (când medicul stabilește că boala este cauzată de bacterii). Cura terapeutică se instituie pe perioade diferite, în funcție de cauza și gravitatea bolii, de la 5 zile până la 2-3 săptămâni (în cazul sinuzitelor cronice). Pentru vindecarea rapidă a sinuzitei și prevenirea complicațiilor, foarte importantă este drenarea eficientă a secrețiilor nazale.

Tratamentul medicamentos se completează cu un consum sporit de lichide (apă, ceaiuri) și o alimentație bogată în vitamine și minerale.

NASODREN ® - Spray nazal pentru eliberarea nasului și sinusurilor

Nasodren® spray nazal este o soluție apoasă 100% naturală, ce conține extract liofilizat de Cyclamen europaeum L., recomandat în tratamentul rino-sinuzitei.  

Nasodren® are un mecanism unic de acțiune care se datorează saponinelor din extractul de Cyclamen europaeum, ce reduc vâscozitatea secrețiilor de mucus și stimulează eliminarea acestora. Eficiența produsului este dovedită clinic prin 29 de studii clinice cu peste 2.500 de pacienți.

Beneficiile Nasodren®:

  * Drenează mucozitățile acumulate în cavitatea nazală și sinusuri
  * Curăță nasul și sinusurile
  * Reduce congestia nazală
  * Reduce durerea facială
  * Ameliorează simptomele rino-sinuzitei acute
  * Asigură o rată crescută a vindecării, reducând durata și costul tratamentului

Indicații de utilizare:

  * Se administrează o dată pe zi, având efect 24 de ore
  * Soluția se pulverizează o singură dată în fiecare nară, de preferință seara, cu aproximativ 2 ore înainte de culcare
  * Se utilizează timp de 7-10 zile, dar perioada poate fi extinsă până la 14 zile
  * Poate fi administrat individual sau în asociere cu alte tratamente pentru sinuzită

Nasodren® poate fi utilizat pentru adulți și copii cu vârsta de peste 5 ani.

Nasodren® este produs în Marea Britanie de Hartington Pharma Ltd și distribuit în România de GTS Solution.

Despre GTS Solution

Despre GTS Solution

GTS Solution este unul dintre principalii furnizori de servicii şi soluţii pentru piaţa farmaceutică din România.

Misiunea GTS Solution este de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a stării de sănătate a pacienţilor, prin promovarea unor produse farmaceutice şi servicii de înaltă calitate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gts-solution/sinuzita-acuta-si-terapia-cu-nasodren