Cel mai nou ruter SMC broadband este un dispozitiv multifunctional, care eficientizeaza partajarea conexiunilor de banda larga pentru cablu si DSL

BUCURESTI - 4 aprilie 2005

Comunicat tip General in IT&C

SMC® Networks (www.smc.com), important furnizor de solutii de conectare la retea pentru IMM-uri si utilizatorii particulari, a anuntat lansarea ruterului SMC Barricade Cable/DSL (SMCBR14UP), cel mai nou membru al familiei Barricade™ de produse de retea usor de utilizat, destinate firmelor mici si utilizatorilor particulari.

Acest nou ruter ofera conexiune in banda larga, un switch cu patru porturi 10/100, print servere cu porturi USB si paralel si un firewall Internet – toate la un pret accesibil. Deja disponibil, ruterul SMC Barricade Cable/DSL ofera acces securizat in banda larga, partajarea fisierelor si a echipamentelor periferice, precum si capabilitati de print server, pentru eficientizarea retelelor de dimensiuni mici.

“Acest ruter ofera firmelor mici si utilizatorilor particulari un centru puternic de retea. Desi este necostisitor, dispune de functionalitatea care ii aduce un plus de valoare fata de simpla partajare a accesului in banda larga”, a declarat Moon Kang, Product Manager SMC pentru echipamentele destinate utilizatorilor finali. “Print serverul, la care se pot conecta imprimante pe portul paralel sau USB, face ca imprimantele sa fie disponibile pentru toate calculatoarele din retea, fara sa fie necesara pornirea unui anumit computer. Datorita protectiei firewall, reteaua este securizata”.

SMCBR14UP combina un ruter Broadband cu un switch dual-speed cu patru porturi de 10/100 Mbps cu porturi Automatic MDI-MDIX, asigurarea securitatii prin firewall SPI (Stateful Packet Inspection), administrarea retelei, controale de tip parental si suport pass-through Virtual Private Network (VPN). Datorita suportului NAT si unui server DHCP incorporat, ruterul permite accesul simultan la Internet si configurarea automata pentru maximum 253 de PC-uri, folosind o singura adresa IP. In plus, integrarea print serverelor cu porturi paralel si USB ce pot fi folosite simultan, face ca imprimantele sa fie si mai accesibile pentru utilizatorii conectati la retea.

Datorita utilitarului EZ 3-Click Installation Wizard, configurarea ruterului SMCBR14UP se realizeaza cu usurinta. Firewall-ul sau integrat ofera protectie impotriva atacurilor hacker-ilor, de tipul Denial of Service (DoS), prin analiza pachetelor de date individuale in momentul in care trec prin ruter. Autentificarea prin numele gazdei, numele domeniului PPPoE, duplicarii si filtrarii adreselor MAC previn accesul neautorizat.