Doua echipe din Romania premiate la Hewlett-Packard Global Business Challenge

BUCURESTI - 17 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Competitia Hewlett-Packard Global Business Challenge 2004, organizata de HP impreuna cu Junior Achievement International, si-a desemnat castigatorii. Ambele echipe din Romania calificate in finala s-au aflat printre castigatori, obtinand locul III si mentiune.

Peste 1000 de viitori lideri mondiali in domeniul afacerilor s-au inscris in acest concurs, a carui prima faza a avut loc in perioada februarie-martie 2004. Concursul a constat in trei etape desfasurate online, in urma carora au fost desemnate echipele finaliste (cate doua din Romania, Canada, Lituania si cate una din Azerbaigean si Rusia), care s-au infruntat fata-in-fata in etapa finala, ce a avut loc in campusul Hewlett-Packard din Houston.
Finala din Houston a avut loc in perioada 15 – 22 august, castigatorii fiind premiati in cadrul unei festivitati ce a avut loc in Houston, statul Texas, Statele Unite.
Locul intai a fost castigat de echipa CANAM din Canada, o echipa formata numai din fete si, in plus, vorbitoare de limba franceza, doua premiere in istoria de noua ani a competitiei. CANAM a fost urmata de echipa ASSAYERS din Rusia si, pe locul trei, de echipa ORANGE din Romania, formata din studentii Mathe Zsolt de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Gorog Levente Karoly de la universitatea “Babes Bolyai” din Cluj-Napoca. Cea de-a doua echipa din Romania calificata in finala, BOLYAI1 de la liceul "Bolyai Farkas", formata din elevii Komaromi Lorand, Petz Erika si Magyary Emoke, coordonati de profesorul Laday Zoltan, a obtinut o mentiune de onoare. Echipele clasate in primele cinci locuri au primit, pe langa diplome si trofee, substantiale premii in bani.
In afara perioadei competitionale, echipele finaliste au beneficiat in perioada 15-22 august de o saptamana de activitati recreative si educationale asigurate de Junior Achievement din Houston ca invitati ai Hewlett-Packard si de Junior Achievement International. Au vizitat NASA, Universitatea Rice, Moody Gardens, Muzeul de Istorie Naturala, li s-au prezentat fabricile Hewlett-Packard si au asistat la un meci de baseball profesionist. De asemenea, au avut ocazia sa fie alaturi, la banchetul organizat cu ocazia festivitatii de premiere, de persoane importante precum Mike Winkler, vicepresedinte executiv al HP si vicepresedintele Junior Achievement Worldwide, Jack Harris.
Desi saptamana petrecuta la Houston a fost solicitanta, participantii s-au intors acasa cu amintiri minunate, noi prieteni si entuziasmul de a ii sustine, datorita cunostintelor acumulate, pe participantii la viitoarele editii ale concursului.
“HP Global Business Challenge reflecta atentia pe care o acorda HP inventiilor si inovatiilor”, spune Bess Stephens, vicepresedinte pentru activitati filantropice si educationale la HP. ”Competitia demonstreaza importanta utilizarii tehnologiei in extinderea oportunitatilor educationale. Aceste concepte sunt apropiate si dragi celor de la HP”.

Global Challenge Teaches Business a avut ca tema dezvoltarea si marketingul unui produs fictiv. Echipele au administrat companii ipotetice, aflate in medii economice competitionale simulate si au luat decizii privind activitatea economica simulata a companiilor lor pe o perioada de doi ani.
HP a devenit sponsor al competitiei in 1996 prin eforturile depuse de Alan Bickell, fostul prim vice-presedinte HP pentru marketing si membru in comitetul de conducere al Junior Achievement International. In urma succesului proiectului pilot din 1996, la care au participat 128 de echipe, HP a devenit sponsor unic pentru urmatorii opt ani. Numarul participantilor a depasit 1000 anul acesta.

Junior Achievement este o organizatie educationala non-profit care isi desfasoara activitatea in peste 112 tari din intreaga lume. Mai mult de 5,5 milioane de elevi si studenti cu varste cuprinse intre 6 si 22 ani participa anual la programele JA. Misiunea JA este sa serveasca institutiile de invatamant care dezvolta si implementeaza programe de educatie economica pentru tineri, realizand parteneriate intre comunitatea de afaceri si cea educationala. Informatii suplimentare pot fi gasite la adresa http://www.jaintl.org/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/doua-echipe-din-romania-premiate-la-hewlett-packard-global-business-challenge