HP a fost desemnat de WestLB AG furnizor global de servicii informatice

BUCURESTI - 28 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Departamentul HP Services a fost ales sa administreze pentru o perioada de cinci ani infrastructura IT globala a WestLB si dezvoltarea aplicatiilor web si de birou.

Compania HP a anuntat ca a fost aleasa de banca comerciala europeana si unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii financiare din Germania, WestLB AG, ca furnizor mondial de servicii informatice.
Incepand din 1 ianuarie 2005, HP va gestiona infrastructura IT globala a WestLB si dezvoltarea unora dintre aplicatiile sale. Colaborarea planificata pe o durata de cinci ani prevede servicii in valoare de aproximativ 500 milioane USD si transferul a aproximativ 450 de angajati din intreaga lume in Düsseldorf, Londra, New York si Tokyo.
HP va furniza servicii complete incepand de la servicii de aplicatii la servicii de infrastructura si pana la managementul global al mediului de lucru desktop al WestLB, inclusiv sistemele de mail, tehnologia locului de munca si telefonie. HP va asigura administrarea si functionarea retelelor bancii si dezvoltarea si intretinerea site-ului sau web si a intranetului. In plus, HP va oferi servicii pentru suportul clientilor si de management al proiectelor.
“Transferul activitatilor noastre informatice reprezinta un nou punct de reper in strategia de viitor a WestLB de focalizare pe activitatile sale specifice”, spune Klaus-Michael Geiger, membru al board-ului administrativ al WestLB. “HP ne-a oferit un pachet de servicii personalizate care vor asigura solutii flexibile si eficiente din punctul de vedere al costurilor. In plus, acest pachet este sustinut de o strategie convingatoare pentru angajatii sistemelor WestLB”.
“Suntem bucurosi ca am stabilit o relatie strategica cu WestLB AG prin care oferim expertiza noastra globala in outsourcing IT pentru a ajuta compania sa-si micsoreze costurile si sa devina mai dinamica”, spune Uli Holdenried, prim-vicepresedinte HP al departamentului de Servicii administrate. “Prin parteneriatul comun, aceasta relatie reprezinta un alt pas semnificativ pentru HP ca important furnizor de servicii globale IT”.
HP intentioneaza sa sustina mediul de lucru informatic de la WestLB bazandu-se pe strategia sa privind organizatia adaptabila (Adaptive Enterprise), destinata sprijinirii companiilor in sincronizarea afacerii cu informatica pentru obtinerea de beneficii in urma schimbarilor.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-a-fost-desemnat-de-westlb-ag-furnizor-global-de-servicii-informatice