HP anunta o noua solutie pentru sistemele nationale de identitate, construita pe platforma Microsoft .NET

BUCURESTI - 31 mai 2005

Comunicat tip General in IT&C

Solutia va permite un management simplificat si sigur al identitatii pentru guvernele din toata lumea.

HP anunta disponibilitatea solutiei HP National Identity System (NIS), dezvoltata pe platforma Microsoft® .NET.
Solutia HP NIS le permite guvernelor sa construiasca si sa implementeze rapid, la un pret accesibil, o instructura tehnologica completa, standardizata, care sa raspunda cerintelor in schimbare privind securitatea si managementul identitatii.
Mergand dincolo de functionalitatea simpla de identificare si autentificare securizata, solutia ofera sistemelor nationale de identificare moderne capacitatea de a asigura accesul cetatenilor la serviciile electronice guvernamentale si de a realiza tranzactii sigure.
De exemplu, acordand o importanta ridicata securitatii la granitele nationale, solutia corespunde celor mai noi reglementari privind respectarea drepturilor cetatenilor in intreaga tara sau regiune.
In plus, caracterul modular al solutiei le permite guvernelor nationale si regionale sa introduca simplu noi elemente, cum ar fi de exemplu facilitatile de recunoastere biometrica, sa personalizeze si sa mentina un echilibru intre nivelele de securitate si confidentialitate, in conformitate cu politica si cerintele guvernului respectiv.
Cifre recente furnizate de analistul Morgan Keegan arata ca piata mondiala a solutiilor de management al identitatii a ajuns la aproximativ 4,8 miliarde de dolari, fiind estimata o crestere de pana la aproximativ 10,7 miliarde in 2007(1).
„Necesitatea de a identifica intr-un mod securizat persoanele care tranziteaza intre granitele nationale si internationale a devenit mai importanta ca niciodata”, spune Jim Ganthier, lider mondial al diviziei Defense, Intelligence and Public Safety din cadrul HP. „HP si Microsoft lucreaza impreuna pentru a facilita accesul autoritatilor guvernementale la fluxuri integrate de date, necesar pentru identificarea securizata a persoanelor, atat in lumea fizica cat si in cea virtuala”.
Costruit pe baza experientei HP in sisteme nationale de identitate, arhitecturi securizate si infrastructuri PKI (public key infrastructures), sistemul HP NIS poate fi integrat complet in arhitectura de servicii HP e-government si in orice platforma nationala de furnizare a serviciilor electronice guvernamentale. Solutia contine toate atributele si functiile tipice unui sistem national de identificare, cum ar fi:
•Inregistrarea online si offline a datelor demografice si biometrice prin captura directa
•Interogari locale, precum si verificarea si intregistrarea regionala/centrala
•Arhitectura pe mai multe nivele
•Managementul securizat al ciclului de viata al documentelor
•Integrarea subsistemelor de personalizare si identificare biometrica
•Verificarea identitatii online si offline
•Proiectata pentru toleranta la erori si recuperare in caz de dezastru
HP si Microsoft investesc in aceasta solutie prin diverse initiative comune, cum sunt programele de instruire si infiintarea unor centre de specialisti in intreaga lume, dedicate dezvoltarii, testarii si comercializarii de solutii pentru sisteme nationale de identitate.
NIS valorifica experienta extinsa a HP in furnizarea unor solutii complet integrate, care includ consultanta si integrare, desktop-uri, servere, software de management si servicii de suport. Recunoscand capaiblitatile unice si devotamentul HP fata de platforma Microsoft .NET, compania Microsoft a ales HP ca prim integrator al tehnologiilor Microsoft .NET.
Pentru solutia HP NIS, Microsoft a furnizat o gama vasta de produse si tehnologii software, inclusiv Microsoft Server 2003 Enterprise Edition, Microsoft BizTalk Server 2004, Microsoft SQL Server 2000 (pe 64 biti), Microsoft .NET Framework si Microsoft Services.
„Microsoft este constient ca guvernele nationale si principalele lor agentii au necesitati informatice unice, mai ales ca din ce in ce mai multe guverne intentioneaza sa implementeze solutii de e-government”, spune Jan Muehlfeit, vicepresedinte al diviziei Public Sector–EMEA din cadrul Microsoft. „Identificarea si autentificarea sigura si fiabila a indivizilor genereaza experiente mai utile si convingatoare pentru utilizatori, iar cetatenilor le ofera acces simplu si securizat la servicii. Colaborarea cu parteneri ca HP este un pas important, oferind noi solutii tehnologice pentru organizatiile din sectorul public, care sa raspunda preocuparilor cheie ale clientilor”.
HP a livrat cu succes solutiile NIS unui numar mare de guverne nationale si regionale. Ca parte a colaborarii cu aceasta categorie de clienti, solutiile HP de management al identitatii folosesc platforme Microsoft, open source si HP-UX, precum si software si servicii HP OpenView Identity Management.
De exemplu, ministerul italian de interne lucreaza cu HP la crearea unor acte de identitate inteligente pentru toti cetatenii italieni. Initiativa vizeaza in primul rand furnizarea serviciilor de e-government, prin oferirea unui acces securizat la portalurile de servicii guvernamentale si autentificarea tranzactiilor prin semnatura digitala.
In plus, HP conecteaza cetatenii din Israel, Polonia, Slovacia si Bulgaria prin noi sisteme de identitate si acordare de drepturi, cum ar fi pasapoartele, permisele de conducere si cardurile de identitate, pentru a asigura securitatea si siguranta publica prin tehnologie imbunatita si protejata la falsuri.
De aproape doua decenii, HP si Microsoft colaboreaza pentru definirea unor standarde industriale, prin dezvoltarea, testarea si pregatirea comuna a unor solutii de top pentru PC-uri si servere. In tot acest timp, Microsoft si HP au participat la o varietate de programe, cum ar fi Microsoft’s Joint Development Program, Rapid Development Program si Corporate Preview Program. De asemenea, Microsoft a desemnat compania HP drept Global Launch Partner.

Pentru a solicita mai multe informatii despre solutia HP National Identity System, mergeti la adresa http://h10038.www1.hp.com/forms/form2004.asp?cid=107&agencyid=1&mcc=avck

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-anunta-o-noua-solutie-pentru-sistemele-nationale-de-identitate-construita-pe-platforma-microsoft-net