HP anunta solutii SAN StorageWorks cu cost scazut destinate intreprinderilor mici si mijlocii

BUCURESTI - 29 martie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Noua matrice bazata pe tehnologia Serial ATA, switch-urile mai ieftine si tehnologia inglobata in unitatile de banda contribuie la reducerea costurilor si complexitatii solutiilor SAN.

HP anunta solutii SAN StorageWorks cu cost scazut destinate intreprinderilor mici si mijlocii

HP a anuntat mai multe produse de stocare, care permit achizitionarea, implementarea si administrarea solutiilor SAN la costuri si complexitate reduse de catre intreprinderile mici si mijlocii.
In cadrul initiativei HP privind Biroul Inteligent (Smart Office) destinate IMM-urilor si a strategiei de extindere a puterii de calcul si a capacitatii de stocare de nivel corporativ in organizatiile mai mici, HP a lansat mai multe solutii HP StorageWorks, printre care:
oExtensii ale familiei HP StorageWorks Modular Smart Array (MSA) care vor permite includerea in viitor a suportului pentru unitati Serial ATA (SATA) cu cost scazut
oSwitch-uri HP StorageWorks seria B - switch-uri entry-level cu 2/8 si 2/16 porturi destinate retelelor SAN pe canale de fibra, care ofera solutii de conectare simple si rentabile intr-o noua categorie de pret
oSisteme HP StorageWorks DAT 72x6 de incarcare automata a benzilor pentru simplificarea si reducerea costurilor operatiilor de creare si restaurare a copiilor de siguranta
„HP reduce costul si complexitatea solutiilor SAN pentru a extinde beneficiile acestora in firmele mici si mijlocii, care implementeaza de obicei solutii DAS (direct attached storage) pentru asigurarea necesarului de spatiu de stocare”, spune Christian Keller, director de marketing pentru solutiile comerciale de stocare la HP EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). „Ca lider pe piata retelelor SAN deschise, HP dispune de cele mai inovatoare produse, cei mai buni parteneri, precum si de servicii locale cu valoare recunoscuta si competenta in asigurarea suportului tehnic, care ii permit sa le ofere clientilor sai din IMM-uri un cost initial mult mai scazut pentru a-si putea construi, implementa si administra solutii SAN”.
Studiul IDC dat publicitatii in luna martie arata ca HP isi mentine pozitia de lider pe piata vest-europeana a retelelor SAN, realizand 38% din veniturile totale obtinute in cel de-al patrulea trimestru al anului 2003 si inregistrand o crestere importanta de 44,3% fata de aceeasi perioada a anului precedent[1].
Cost scazut pentru matricea SAN bazata pe tehnologia Serial ATA
HP a anuntat ca va asigura in cadrul portofoliului de solutii de stocare HP StorageWorks MSA suport pentru tehnologia Serial ATA. Folosind aceasta tehnologie noua standardizata, HP va oferi optiuni de configurare mai flexibile, la preturi accesibile, pentru a-i ajuta pe clienti sa isi centralizeze si gestioneze dispozitivele de stocare atat in medii SCSI cat si SATA. Solutiile SAN se adreseaza clientilor care dispun de cel putin trei servere care trebuie sa-si poata modifica cu usurinta capacitatea de stocare in functie de cerintele existente.
Pentru extinderea avantajelor solutiilor de stocare HP in firmele in curs de dezvoltare, produsele adaugate familiei de succes MSA ofera cost scazut, capacitate ridicata, solutii de stocare externe ideale pentru activitati ce necesita operatii de intrare/iesire reduse, precum gasirea de date de referinta, arhivarea si backup-ul disc-disc. Pentru a simplifica si mai mult, aceste solutii stau la baza instrumentelor obisnuite de administrare atat pentru mediile de servere cat si de stocare care nu necesita o pregatire suplimentara a echipei IT si instrumente de migrare de la solutia DAS (direct-attach storage) existenta la SAN – care le permite clientilor sa-si protejeze investitia prin folosirea aceleiasi unitati de disc in ambele medii.
Aparitia tehnologiei SATA (Serial Advanced Technology Attachment ) reduce costul hard discurilor si permite informatiilor care nu sunt utilizate frecvent sa ramana “online” folosind un mediu mai ieftin decat unitatile de hard discuri SCSI sau Fibre Channel.
Produsele familiei MSA (Modular Smart Array) accepta atat discurile SATA cat si pe cele SCSI traditionale si pot fi scalate pana la 24 TB intr-o configuratie individuala. Conexiunea nativa Fibre Channel asigura clientilor flexibilitatea de a se conecta instantaneu la o retea SAN. Familia MSA ofera tehnologie consacrata, care se bazeaza pe produse fiabile, de calitate si este inclusa in service-ul si suportul complexe, de clasa mondiala, pe care le asigura HP.
Noua oferta HP StorageWorks MSA va fi disponibila incepand din cel de-al doilea trimestru calendaristic al anului 2004.
Noile switch-uri ieftine permit crearea de retele SAN simple si accesibile
HP va fi prima companie care va prezenta pe piata o familie de solutii de infrastructura Fibre Channel cu pret scazut, bazata pe o noua linie ieftina de la Brocade Communications Systems Inc. Portofoliul liniei ieftine HP StorageWorks B-series include solutii complete de conectare SAN simple si acesibile destinate IMM-urilor. Linia B-series este suportata de portofoliul vast de matrice de disc HP StorageWorks si de serviciile globale si asistenta HP, contribuind la furnizarea de solutii SAN complete si la asigurarea unui cost total al proprietatii scazut.
Linia de produse ieftine StorageWorks B-series ofera:
oSwitch-uri neblocante cu 8 si 16 porturi, 2Gb/secunda, 1U, auto-sensing
oSwitch cu 8 porturi, unic, cu sursa de energie si ventilatoare fixe
oSwitch cu 16 porturi, dual, cu sursa de energie si ventilatoare fixe
oSoftware standard pentru usurinta instalarii
oIntegrarea completa cu solutiile HP
oSimplitatea unui firmware unic in intreaga familie B-series
oProtectia investitiei – compatibilitate cu produsele si firmware-ul mostenite

Solutii simplificate de realizare si restaurare a copiilor de siguranta pe banda destinate IMM-urilor
Banda autoincarcabila HP StorageWorks DAT 72x6 reprezinta o solutie de backup ideala pentru IMM-urile cu suport IT si bugete limitate sau pentru site-urile la distanta ale marilor companii. In afara simplificarii procesului de backup, banda autoincarcabila DAT 72x6 reduce costul de administrare si riscul erorilor. Banda autoincarcabila include o singura unitate de banda in interiorul unei carcase care adaposteste maximum sase cartuse de date aflate intr-o magazie detasabila.
Cu o capacitate de stocare de maximum 432 GB, DAT 72x6 simplifica operatiunile de backup si restaurare si reduce incarcarea activitatii IMM-urilor datorita automatizarii proceselor de backup zilnice, saptamanale si lunare prin operatii nesupravegheate, in afara orelor de lucru. Administratorul care raspunde de realizarea copiilor de siguranta incarca magazia cu cartusele de date necesare pentru o saptamana, iar autoincarcatorul realizeaza backup-ul in mod automat pe parcursul intregii saptamani. Programarea operatiilor de backup poate fi personalizata prin intermediul aplicatiei de backup astfel incat sa corespunda necesitatilor utilizatorului final.
Autoincarcatorul DAT 72x6 este dotat cu un buton special, HP One-Button Disaster Recovery, care permite restaurarea sistemului rapid si usor prin simpla sa apasare, eliminand necesitatea folosirii unui sistem de operare si a CD-urilor cu software. Printre facilitatile suplimentare de asigurare a fiabilitatii se afla biblioteca HP StorageWorks si aplicatia software Tape Tools care servesc la depanare, precum si agentii Tapealert pentru monitorizarea unitatii si a mediului de stocare.
Noua solutie de infrastructura HP StorageWorks SAN alaturi de portofoliul vast de servere HP standardizate, solutii de backup pe banda si software de administrare furnizeaza firmelor in curs de dezvoltare, filialelor aflate la distanta si birourilor departamentale solutii SAN fiabile, usor de intretinut, implementat, administrat, impreuna cu serviciile competente necesare asigurate de HP si partenerii sai, contribuind la cresterea succesului clientilor. Solutiile complete oferite de HP extind tehnologia de clasa enterprise pe piata firmelor mici si mijlocii, oferindu-le clientilor oportunitatea de a obtine mai mult din infrastructura lor informatica.

[1] IDC, “Western European Quarterly Disk Storage Systems Tracker,” martie 2004.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-anunta-solutii-san-storageworks-cu-cost-scazut-destinate-intreprinderilor-mici-si-mijlocii