HP continua lupta impotriva pietei gri, intentand proces impotriva fraudei, incalcarii contractului si conspiratiei

BUCURESTI - 6 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat ca a intentat un proces la Curtea Federala din Tenessee pentru recuperarea a peste 8,6 milioane USD provenind din reducerile de pret solicitate sub falsul pretext de achizitionare a unor echipamente de calcul pentru revinderea de catre compania acuzata - Capital City Micro Inc. din Tenessee – firmei P & E Distributing din Kentucky. HP cere daune pentru urmatoarele fapte: conspiratie civila, frauda de drept comun si incalcare a contractului.

HP sustine ca acuzatii - compania Capital City Micro si presedintele sau, Martin Meeks - au informat HP ca au posibilitatea de a vinde produse HP si Compaq angrosistului de bauturi P & E Distributing solicitand discount-uri importante de la HP pentru castigarea contractului. HP sustine ca produsele nu au fost revandute de Capital Micro City catre P & E Distributing, asa cum s-a sustinut, ci unor firme si/sau persoane pentru care Capital City Micro nu avea autorizatie de vanzare. Compania P & E Distributing si presedintele sau David Welker sunt la randul lor citati ca acuzati pentru rolul avut in aceste tranzactii.
“HP s-a angajat sa-i sustina pe partenerii nostri autorizati de afaceri si pe clientii nostri si sa urmareasca cazurile de frauda si de nerespectare a contractului”, spune Scott Anderson, director general interimar al organizatiei Solution Partners, HP America. „HP contribuie la monitorizarea, investigarea si luarea masurilor necesare pentru a preveni intrarea pe piata a produselor HP prin canale neautorizate”.
Un studiu recent realizat de KPMG si Alianta pentru piata gri si eliminarea contrafacerilor arata ca anual se pierd 40 mld. USD din revanzarea produselor informatice pe pietele gri din intreaga lume.
Capital City Micro era in 2001 si 2002, la momentul cand au avut loc aceste vanzari, reseller autorizat pentru produsele HP si Compaq. In 2001, HP a descoperit folosirea abuziva a discount-urilor speciale precizate in plangerea facuta impotriva companiei si a reziliat contractul cu Capital City Micro. Dupa incheierea contractului cu HP, Capital City Micro a obtinut o autorizatie de reseller de la Compaq Computer Corp., sustinand din nou ca P & E era cumparatorul produselor Compaq. In mai 2002, la putin timp dupa fuziunea dintre HP si Compaq, HP a oprit toate livrarile catre Capital City Micro si a reziliat contractul existent.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-continua-lupta-impotriva-pietei-gri-intentand-proces-impotriva-fraudei-incalcarii-contractului-si-conspiratiei