HP extinde folosirea software-ului open-source si Linux in centrele de date

BUCURESTI - 10 august 2005

Comunicat tip General in IT&C

Noile centre de expertiza, produse si servicii urmaresc sa simplifice integrarea software-ului open-source si Linux.

HP a anuntat noi produse, servicii si programe care le permit clientilor sa simplifice si accelereze adoptarea software-ului Linux si open-source in centrele de date.
In cadrul evenimentului LinuxWorld, desfasurat in perioada 8-11 august la San Francisco, au fost prezentate patru noi centre de expertiza Linux pentru furnizorii de software independenti si servicii complexe pentru clientii Centrelor de Solutii HP din intreaga lume.
Compania a prezentat de asemenea la LinuxWorld peste 200 de pachete open-source pentru serverele HP Integrity NonStop - programe dezvoltate impreuna cu lideri din domeniu, ce urmaresc sa faciliteze utilizarea tehnologiei open-source independent de furnizor si sistemul de operare -, precum si o noua tehnologie de securitate - Virus Throttle for Linux – care asigura o protectie inteligenta, proactiva, fata de atacurile diversilor virusi asupra sistemului Linux.
Pana in prezent, HP a vandut mai multe servere Linux decat orice alt producator important de hardware si continua certificarea unui numar mare de brevete in conformitate cu General Public License.
“Serviciile si produsele HP bazate pe open-source au contribuit substantial in ultimii doi ani la cresterea companiei”, afirma Martin Fink, vicepresedinte si director general al organizatiei HP Open Source & Linux si a diviziei HP NonStop Enterprise. “Gradul de implicare al HP in sustinerea software-ului open-source le asigura clientilor posibilitatea de selectie, integrarea cunostintelor si increderea de care au nevoie pentru a deveni organizatii adaptabile”.
Expertiza HP ii ajuta pe clienti sa adopte cu incredere tehnologiile open-source
In Statele Unite si Europa au fost inaugurate in baza programului de parteneriat HP Developer and Solution patru centre noi de expertiza Linux pentru producatorii de software independenti. Centrele beneficiaza de cele mai noi servere HP si suportul pentru tehnologia open-source pentru cele mai populare distributii Linux - Red Hat Enterprise Linux si Novell SUSE Linux Enterprise Server – si sunt destinate cu precadere comunitatii producatorilor independenti de software in scopul portarii aplicatiilor acestora.
In plus, HP a extins serviciile pentru clientii din intreaga lume printr-o retea de peste 80 de Centre de Solutii HP. Clientilor si partenerilor care doresc sa implementeze solutii Linux si open-source, centrele le pun la dispozitie inainte de implementare un mediu de dezvoltare, testare si validare dedicat, dotat cu cele mai noi echipamente HP si tehnologie open-source.
mFormation Technologies Inc., un important furnizor de software de administrare a dispozitivelor mobile, a ales HP pentru a le furniza clientilor comuni o solutie Linux de administrare a echipamentelor mobile cu un inalt grad de disponibilitate. Aceasta solutie permite clientilor sa obtina atat un profit mai rapid si imbunatatirea satisfactiei clientilor, cat si sa reduca in mod semnificativ costurile de administrare a dipozitivelor mobile moderne.
“HP ne-a asigurat suportul necesar portarii pe Linux a platformei noastre software de administrare a dispozitivelor mobile carrier-grade - mFormation SERVICE MANAGER™”, spune Upal K. Basu, co-fondator si vicepresedinte pentru marketing si dezvoltarea afacerii la mFormation. “Folosind hardware-ul, software-ul si asistenta tehnica asigurate de programul de parteneriat HP Developer and Solution, am reusit sa realizam rapid portarea completa pe Linux. Dupa finalizarea operatiei, am apelat la Centrul de Solutii HP din Houston, statul Texas, pentru trecerea testelor de performanta si disponibilitate necesare pentru a dovedi scalabilitatea si fiabilitatea solutiei noastre”.
HP le ofera clientilor care implementeaza software open-source si Linux optiuni de selectie si siguranta
Pentru a-i ajuta pe clienti sa implementeze cu mai multa usurinta si in siguranta mediul open-source, HP a introdus urmatoarele tehnologii:
•Peste 200 de pachete open-source pe serverele HP Integrity NonStop, printre care se afla Apache Web Server, Jabber, Samba, Zope s.a. De asemenea, compania a imbunatatit unele produse open-source destinate serverelor HP Integrity NonStop pentru a oferi cele mai ridicate nivele de toleranta la eroare, scalabilitate si integritate a datelor. HP intentioneaza sa ofere in viitorul apropiat peste 300 de noi pachete open-source pe serverele HP Integrity NonStop.
•HP Virus Throttle for Linux, o tehnologie de securitate care functioneaza fara a fi necesare cunostinte speciale despre virusi si fara intreruperea activitatii. HP Virus Throttle va fi disponibil incepand din luna septembrie in pachetul HP ProLiant Essentials Intelligent Networking Pack – Linux Edition.
•HP ProLiant Essentials Rapid Deployment Pack Linux Edition versiunea 1.30, o optiune software pentru serverele HP ProLiant care automatizeaza procesul implementarii si asigurarii software-ului de server pentru serverele Linux. Noua versiune ofera suport pentru cel mai nou hardware si se estimeaza ca va fi disponibila in luna septembrie.
In prezent, exista peste 1000 institutii financiare, retaileri specializati si companii de petrol si gaz care folosesc produsele HP Atalla Security pentru protectia tranzactiilor financiare si a datelor importante de atacurile interne si externe. Protejand zilnic milioane de ATM-uri, POS-uri si transferuri de fonduri electronice, aceste produse folosesc Linux integrat si un subsistem criptografic certificat FIPS 140-2 Level 3 pentru a asigura securitatea la nivelul aplicatiei.
HP continua sa furnizeze organizatiilor de dimensiuni mari nivele superioare de scalabilitate pentru Linux, oferind mai multe optiuni pentru serverele HP standardizate de inceput si sfarsit de gama. Folosind 78 de servere HP Integrity rx1620 de inceput de gama, HP a instalat recent un cluster Linux de 1 teraflop la Institutul de Cercetare Fundamentala “Tata” din India.
Familia de servere HP Integrity permite folosirea simultana a sistemelor Linux, Windows® si UNIX® pe orice server dintr-un mediu de lucru eterogen. Academia Engleza “Yoon” din Coreea reprezinta un exemplu de client care isi consolideaza mediile de lucru Linux si HP-UX 11i pe servere high-end HP Integrity Superdome.
HP ofera integrarea completa a solutiilor Linux si open-source
Beneficiind de peste 6500 de specialisti Linux in servicii, HP dispune de posibilitati fara egal de a-i ajuta pe clienti sa proiecteze, construiasca, integreze, administreze si imbunatateasca infrastructurile IT bazate pe Linux. Printre noile servicii si produse imbunatatite pentru maximizarea pe termen lung a valorii platformelor ce provin de la mai multi furnizori si care folosesc mai multe sisteme de operare se afla:
•Directorul open-source OpenLDAP pentru Arhitecturile de Referinta HP Linux (LRA): HP a semnat o intelegere cu Symas Corp., cel mai activ participant la realizarea OpenLDAP, pentru certificarea si integrarea completa pe arhitecturile HP LRA. In plus, HP intentioneaza sa certifice distributia Symas Connexitor Directory Services din OpenLDAP.
•Arhitectura de Referinta Open Source pentru HP-UX 11i (OSRA) destinata serviciilor Web extinde strategia HP LRA la mediul de operare HP-UX 11i pentru clientii UNIX. HP-UX 11i OSRA include JBoss Application Server, Apache Web Server, Tomcat, Java, PHP, Perl, Python, MySQL, Bastille si Red Hat Directory Server. Clientii pot beneficia de software ieftin ce se implementeaza rapid pe o platforma validata, cu un nivel ridicat de siguranta.
•HP furnizeaza impreuna cu SimDesk Technologies prima solutie integrata open-source destinata informaticii ce se adreseaza populatiei si comunitatilor. Solutia foloseste o arhitectura inovatoare, hibrida, bazata pe serverele HP Integrity NonStop si Linux pentru asigurarea disponibilitatii si scalabilitatii maxime, care elimina necesitatea folosirii unei tehnologii client-server consumatoare de resurse. Prin aceasta solutie, institutiile guvernamentale si organizatiile comunitare pot oferi angajatilor si membrilor comunitatii servicii ieftine de mesagerie, gestiune de fisiere, tiparire, lucru in echipa contribuind la atingerea obiectivelor de dezvoltare economica.
Mai multe informatii despre oferta HP pentru software-ul open-source si Linux si prezenta HP la LinuxWorld sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/linuxworldsf2005media.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-extinde-folosirea-software-ului-open-source-si-linux-in-centrele-de-date