HP introduce o solutie blade flexibila pentru medii UNIX, urmarind diminuarea costurilor asociate aplicatiilor critice

BUCURESTI - 4 noiembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP introduce prima tehnologie blade pentru sisteme de operare sub UNIX, pentru a le oferi clientilor din acest segment rentabilitatea si flexibilitatea serverelor blade.

Noul server Integrity BL60p BL60p este ideal pentru locatiile distribuite, aflate la distanta, sau pentru consolidarea infrastructurilor UNIX, avand in vedere ca le permite companiilor sa-si automatizeze volumul de lucru in functie de obiective, pe platforme cu mai multe sisteme de operare, folosind software-ul Global Workload Manager de la HP.
Demostrand puterea serverelor HP Integrity si a procesorului Itanium, HP Integrity BL60p a depasit cu 60 de procente performantele celui mai apropiat competitor al sau, IBM JS20, intr-un benchmark realizat recent pe aplicatii pentru afaceri.(1)
“Pentru a se mentine competitivi, clientii au nevoie de medii IT adaptabile, care cresc securitatea si eficienta managementului, scazand in acelasi timp costurile”, spune Rick Becker, vicepresedinte si director general al diviziei BladeSystem din cadrul HP. „Serverele HP BladeSystem cu procesoare Itanium 2 si sistem de operare HP-UX, raspund acestor volume de lucru solicitante, prin simplitatea si flexibilitatea solutiilor blade”.
Serverul blade BL60p este gestionat cu ajutorul software-ului HP Systems Insight Manager (SIM). HP SIM este singurul punct de control pentru gestionarea complexa a serverelor, dispozitivelor de stocare si a altor componente din retea, care ruleaza mai multe sisteme de operare. Fara a compromite performanta sau redundanta, BL60p poate fi partitionat pentru a rula pana la sase procese separate ale sistemului de operare HP-UX 11i v2.
„La ora actuala folosim servere HP Integrity Superdome, dar avem nevoie si de servere blade suplimentare, eficiente din punct de vedere al costurilor, care pot fi implementate, obtinute si gestionate simplu, indiferent de sistemul de operare”, spune Harald Fischer, director al diviziei Central IT din cadrul companiei MAN Nutzfahrzeuge. „ HP Integrity BL60p va raspunde acestor cerinte, avand in vedere ca ne va permite sa portam aplicatii UNIX pe acelasi suport blade pe care il folosim in mod normal pentru aplicatii Windows si Linux, asigurand in acelasi timp o integrare perfecta, combinata si cu capabilitatile de management si virtualizare ale sistemului de operare HP-UX 11i.”
„Ferguson Enterprises a inregistrat deja avantaje semnificative folosind solutii blade care ruleaza atat sistemul de operare Windows cat si Linux. Am economisit si timp si bani la implementare, prin reducerea cablurilor si a complexitatii managementului”, spune Eric Castaneda, director al diviziei UNIX Services din cadrul Ferguson Enterprises, Inc. „Serverele blade HP Integrity BL60p ne vor permite sa portam aplicatii HP-UX pe acelasi suport de servere blade, pe care il folosim in mod curent pentru aplicatii Windows si Linux. Integrarea perfecta si scaderea anticipata a costului total de proprietate fac din serverul blade HP Integrity o solutie promitatoare, pe care o vom lua in considerare la urmatoarele implementari”.
Mai multe informatii despre serverul HP Integrity BL60p si despre alte solutii HP BladeSystem sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/integrityblades.

(1) Serverul HP Integrity BL60p cu doua core-uri a realizat 63.561 de operatii de afaceri SPECjbb pe secunda, ruland HP-UX 11i v2. Serverul IBM JS20 cu doua core-uri a realizat 39.631 operatii de afaceri SPECjbb pe secunda. SPECjbb2000 evalueaza performanta serverelor ruland aplicatii tipice de afaceri, bazate pe Java™, prin simularea unui singur procesor de comenzi pentru un furnizor de produse angro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-introduce-o-solutie-blade-flexibila-pentru-medii-unix-urmarind-diminuarea-costurilor-asociate-aplicatiilor-critice