HP isi extinde programul e-Inclusion in regiunea EMEA prin lansarea a trei noi centre digitale comunitare

BUCURESTI - 2 iunie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Compania initiaza proiecte in colaborare cu organizatiile cheie si guvernele locale din Iordania, Rusia si Ucraina.

HP isi extinde programul e-Inclusion in regiunea EMEA prin lansarea a trei noi centre digitale comunitare

HP a anuntat extinderea programului de pionierat e-inclusion in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) prin deschiderea a trei noi centre comunitare digitale (CCD) HP in Tula (Rusia), Slavutych (Ucraina) si Wahdat (Iordania). Programul urmareste sa asigure comunitatilor slab dezvoltate infrastructura si instrumentele de instruire si dezvoltare a solutiilor destinate celor mai urgente probleme sociale si economice.
Folosindu-si experienta castigata in proiecte similare din diferite colturi ale lumii, HP va colabora cu partenerii strategici si autoritatile locale pentru sprijinirea acestor comunitati in scopul solutionarii problemelor sociale si economice prin mijloacele oferite de tehnologia informatiei si comunicatiilor. Cele trei centre se vor concentra pe imbunatatirea sistemelor educationale si a abilitatilor profesionale prin instruirea diverselor grupuri ale populatiei, inclusiv a studentilor, profesorilor si somerilor. Se doreste ca aceste centre sa devina independente financiar dupa trei ani de functionare.
Toate cele trei comunitati au fost selectionate cu atentie in functie de viziunea pe care o au asupra rolului crucial al domeniului IT&C in dezvoltarile viitoare, capacitatea de executie si sustinere a planurilor lor si puterea si stabilitatea retelei regionale de parteneri a HP. In plus, din punctul de vedere al perspectivei afacerii, HP considera ca aceste regiuni ale lumii, nedezvoltate tehnologic, reprezinta oportunitati de afaceri pe termen lung. HP finanteaza centrele comunitare digitale in afara programelor sale umanitare.
Gabriele Zedlmayer, vice president of Corporate Affairs, HP EMEA, explica: “Suntem bucurosi sa ne extindem activitatile e-inclusion in Europa de Est si in Orientul Mijlociu, regiuni de importanta strategica pentru HP. In afara scopului principal urmarit de aceste centre, de imbunatatire a educatiei pentru cresterea oportunitatilor sociale si economice ale cetatenilor pe care ii deservesc, dorim ca prin promovarea cunostintelor IT&C sa contribuim la crearea fortei de lucru pentru viitor”.
Centrul Comunitar Digital din Slavutych, Ucraina
In Slavutych, HP si Organizatia pentru Resurse Educationale si Instruire Tehnologica (ORT) au creat un centru de instruire cu trei laboratoare IT&C dotate cu calculatoare, imprimante si tehnologie de retea HP de ultima ora. Centrul dotat cu facilitati avansate de invatare si productie interna a materialelor educationale este destinat:
•Imbunatatirii nivelului invatamantului secundar si superior din Slavutych;
•Asigurarii de cursuri de orientare profesionala pentru viitorii absolventi ai institutiilor de invatamant din Slavutych;
•Oferirii de cursuri profesionale grupurilor marginalizate, inclusiv tinerilor handicapati si orfanilor, precum si somerilor, in cooperare cu organizatiile comunitare.
Localitatea Slavutych a fost fondata in 1988 pentru a oferi o casa noua muncitorilor transferati de la uzina nucleara din Chernobyl, iar orasul a ramas dependent din punct de vedere economic de scoaterea din functiune a uzinei. Diversificarea este esentiala pentru supravietuirea si dezvoltarea pe viitor a localitatii Slavutych iar autoritatile municipale considera ca educatia, tehnologiile informatiei si comunicatiilor sunt elementele cheie ale schimbarii.
Centrul Comunitar Digital din Tula, Rusia
HP si ORT au inaugurat un centru similar in Tula, un oras altadata prosper, aflat la doua ore de Moscova si care a suferit recent o crestere masiva a somajului datorita declinului industriei grele locale. Proiectul Tula este destinat sprijinirii comunitatii locale in scopul dezvoltarii abilitatilor necesare asigurarii a noi oportunitati de angajare in sectoarele de servicii si informare. Toate programele de instruire vor fi realizate si sustinute in cooperare cu autoritatile locale si organizatiile comunitare si vor include:
•Programe educationale pentru elevii din scolile primare si secundare;
•Instruirea profesorilor din scolile primare si secundare locale;
•Cursuri speciale pentru tinerii adulti – atat pentru cei inclusi intr-un ciclu de invatamant cat si penru cei care nu mai sunt elevi;
•Instruire pentru publicul general in vederea gasirii unui loc de munca;
•Instruire profesionala pentru someri si alte grupuri comunitare.
Se estimeaza ca de centrele din Tula si Slavutych functionand la intreaga capacitate vor beneficia anual pana la 1500 de cetateni timp de trei ani.

Centrul Comunitar Digital din Wahdat, Iordania
HP si Scoala Online Relief International (RI-SOL) au inaugurat prima initiativa comuna pentru crearea de comunitati digitale in Iordania. In baza acestei initiative, vor fi deschise in intreaga tara o serie de Centre Comunitare Digitale. Acestea reprezinta punctul de pornire al unui program destinat furnizarii accesului pe scara larga la internet si informatica pentru comunitatile locale, in scopul asigurarii mijloacelor de instruire si lucru bazate pe cele mai noi tehnologii.
Primul centru a fost deschis pe 18 mai la Clubul Tineretului din Wahdat. Aici tehnologia HPeste utilizata in diferite proiecte educationale si de dezvoltare comunitara. HP si RI-SOL asigura workshop-uri si cursuri pentru dezvoltarea abilitatilor antrepenoriale si a firmelor mici, precum si infrastructura necesara sustinerii si continuarii dezvoltarii firmelor in viitor. Exista si o serie de proiecte destinate pregatirii femeilor pentru cresterea oportunitatilor gasirii de locuri de munca.
Despre HP e-inclusion
Lansat in 2000, programul HP e-inclusion reprezinta o viziune asupra viitorului in care tehnologia este accesibila oricui si oriunde in lume ca mijloc de instruire, de lucru si de informare. Programul – care include acordarea de suport financiar, produse, servicii si consultanta HP – urmareste sprijinirea comunitatilor selectate pentru ca acestea sa beneficieze de tehnologie in colaborare cu partenerii pentru dezvoltarea de solutii de durata care sa rezolve problemele sociale si economice majore.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-isi-extinde-programul-e-inclusion-in-regiunea-emea-prin-lansarea-a-trei-noi-centre-digitale-comunitare