HP lanseaza software si solutii pentru a le oferi directorilor departamentelor IT un „punct de control” pentru administrarea intreprinderii adaptabile

BUCURESTI - 21 iunie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Noile solutii de management bazate pe HP OpenView si HP Services includ instrumente inovatoare care permit aflarea impactului informaticii asupra business-ului si solutionarea problemelor in timp real.

HP lanseaza software si solutii pentru a le oferi directorilor departamentelor IT un „punct de control” pentru administrarea intreprinderii adaptabile


In cadrul Forumului HP Software, ce a avut loc la Montreal in perioada 14-18 iunie, HP a prezentat noi produse software si solutii de management care le ofera directorilor departamentelor informatice o evaluare din punct de vedere comercial a activitatilor informatice, permitandu-le sa stabileasca o legatura dinamica intre business si IT pentru administrarea in timp real a afacerii, realizarea service-ului IT si implementarea infrastructurii. Noile solutii sunt combinate cu noi servicii pentru parteneri care vor accelera dezvoltarea de solutii certificate, bazate pe standarde, care sa se integreze cu platforma de administrare HP OpenView.
Combinand noul software, sistemele achizitionate recent si serviciile profesionale inovatoare, HP a creat un portofoliu ce tine seama de necesitatile clientilor, axat pe patru tipuri de solutii: managementul afacerii, managementul serviciilor informatice, managementul aplicatiilor si managementul infrastructurii. Solutiile sunt destinate problemelor cu care se confrunta directorii departamentelor informatice de minimizare a complexitatii administrarii mediilor IT eterogene, a costurilor si timpului aferente, oferind in acelasi timp informatii despre efectul – in termeni comerciali – pe care „sanatatea” sistemului informatic il are asupra profiturilor lor reale.
Acest anunt include doua produse revolutionare care permit administrarea in timp real a resurselor informatice in functie de prioritatile afacerii:
•HP OpenView Business Process Insight este primul software din industrie de monitorizare a sanatatii proceselor afacerii si furnizare a informatiilor despre impactul informaticii in termeni comerciali.
•HP OpenView Route Analytics Management System este primul software care permite cunoasterea in timp real a performantelor retelei fara realizarea de sondaje, prin identificarea si solutionarea problemelor de functionare cu pana la 80% mai repede.
“Pentru ca IT-ul sa poata functiona ca un business, directorii departamentelor informatice au nevoie de un punct de control”, spune Todd DeLaughter, vicepresedinte si director general al departamentului HP Management Software Organization. “Ne-am actualizat portofoliul HP OpenView pentru a le furniza directorilor departamentelor informatice un astfel de punct de control, care le permite sa ia decizii in timp real privind aspectele importante care contribuie la maximizarea performantelor companiei, nu numai a celor informatice. Trebuie inteles ca nu exista nici o legatura dinamica intre transformarile care au loc in cadrul afacerii si infrastructura IT fara automatizare si profunda cunoastere pe care software-ul de gestiune o asigura. Intentionam sa facem din software-ul si solutiile HP OpenView killer application-ul directorilor IT actuali”.
“Departamentele informatice trebuie sa se transforme din centre de cost din cadrul corporatiilor in furnizori strategici de servicii. In noul rol, aceste organizatii pot asigura disponibilitate superioara si performante imbunatatite si, mai important, pot permite organizatiilor lor comerciale sa afle in timp real care este impactul informaticii asupra relatiei cu clientii”, afirma Judith Hurwitz, presedinte al Hurwitz & Associates. “HP si-a dat seama de importanta acestor lucruri si si-a orientat portofoliul de solutii de management asupra modului in care companiile pot oferi IT-ul ca un serviciu si a modului in care aceste servicii pot fi adaptate la obiectivele companiei”.

Managementul afacerii adapteaza IT-ul la obiectivele companiei
Solutiile HP de management al afacerii (Business Management) le permit directorilor IT sa adapteze resursele informatice la obiectivele si prioritatile afacerii. Prima dintre aceste solutii, HP OpenView Business Process Insight, le permite clientilor sa stabileasca o corelatie intre procesele vitale ale intreprinderii si resursele informatice, astfel incat activitatea informatica sa poata fi evaluata si comunicata in termeni ce se bazeaza pe date financiare reale. Este primul produs software care monitorizeaza procesele afacerii si relatia acestora cu aplicatiile si resursele informatice de care depind.
De exemplu, HP OpenView Business Process Insight poate furniza valoarea in dolari a unei retele nefunctionale sau reduce timpul de raspuns pentru activitatile de e-commerce, folosind datele financiare curente corespunzatoare domeniului de activitate (de exemplu, “15 comenzi sunt plasate intr-un cec de credit a carui valoare este de 200.000 USD”). Software-ul comunica mai bine datele in termeni comerciali si aloca prioritati elementelor informatice ordonate in functie de impactul pe care il au asupra proceselor afacerii.
In sfarsit, HP OpenView Business Process Insight beneficiaza de o organizare mai inteligenta si mai sanatoasa care permite ajustarea in mod automat a resurselor informatice pentru a face fata solicitarilor afacerii, asigurand o optimizare superioara a intregii activitati informatice, imbunatatind in acelasi timp serviciile acordate clientilor.

Managementul serviciilor IT este foarte important pentru ca departamentul IT sa functioneze ca furnizor de servicii
Solutiile HP de management al serviciilor informatice (IT Service Management) ii ajuta pe clienti sa evolueze de la administrarea silozurilor IT la gestionarea IT-ului ca o afacere in cadrul unei intreprinderi, ajutandu-i sa adauge valoare activitatilor prestate si suport serviciilor IT critice. Solutiile IT Service Management imbunatatesc calitatea service-ului prin evaluarea imediata a impactului unui eveniment IT asupra contractelor pe nivele de service si apoi optimizarea calitatii service-ului printr-un raspuns direct si eficient. HP este deja lider in acest domeniu cu peste 10.000 de clienti in intreaga lume care beneficiaza de cele mai eficiente implementari IT Service Management.
Referitor la acest lucru, HP a prezentat rezultatele unui studiu realizat recent de IDC in randul clientilor privind HP OpenView Service Desk si recuperarea investitiei. Studiul a evidentiat imbunatatirile substantiale ale productivitatii personalului IT si economiile obtinute ca urmare a integrarii HP OpenView Service Desk cu instrumentele back-end de gestiune ale intreprinderii (ca de exemplu, HP OpenView Operations). Printre imbunatatirile semnificative se remarca diminuarea cu 94% a timpului de implementare a modificarilor IT solicitate si o reducere cu 56% a timpului de identificare si solutionare a evenimentelor care provoaca oprirea functionarii.
“Administraea unei retele broadband IP care va lega aproximativ 5.000 de birouri guvernamentale, unitati sanitare si educationale in peste 400 de comunitati din Alberta reprezinta o provocare uriasa”, spune Leanne McIntosh, arhitect de intreprindere la Axia SuperNet Ltd. “Flexibilitatea solutiilor HP OpenView permite Axia sa coordoneze si sa consolideze aprovizionarea clientilor si activitatile de service prin intermediul unui singur sistem puternic. Putem procesa comenzile initiale ale clientilor intr-un timp foarte scurt, raspunde rapid si eficient la modificarile comenzilor si face fata contractelor de nivele de servire cu clientii prin asigurarea raspunsurilor rapide la incidentele din retea. In plus, abilitatea de a administra o gama variata de probleme aparute in timpul activitatii prin folosirea produsului HP OpenView a permis Axia sa reduca substantial cheltuielile”.

Managementul aplicatiilor asigura administrarea completa pe tot ciclul de viata
Solutiile HP de management al aplicatiilor (HP Application Management) sunt destinate imbunatatirii performantelor, disponibilitatii si calitatii generale a aplicatiilor vitale pentru afacere, indiferent daca sunt sub forma de pachete (autonome) sau personalizate, precum si a infrastructurii (medii de integrare a aplicatiilor de intreprindere, aplicatii de mesagerie, baze de date si sisteme de operare) pe care functioneaza aplicatiile.
Parteneriatele strategice sunt foarte importante pentru succesul tuturor solutiilor HP de management, importanta este insa sporita in cazul managementului aplicatiilor. Pana in prezent, HP a introdus noi servicii de management al intreprinderii (Enterprise Management Services), componenta a programului PartnerONE. Acestea sunt destinate accelerarii crearii si promovarii solutiilor certificate, standardizate sau distincte, de catre cei mai importanti furnizori de aplicatii, precum si in intreg spectrul de solutii HP Business, IT Service si Infrastructure Management.
Partenerilor HP care doresc sa dezvolte capabilitati de management imbunatatite in produsele si solutiile lor, prin integrare sau inglobare, HP OpenView le ofera acces la noi facilitati de integrare, certificare si validare, precum si la oportunitati de vanzare si de marketing colectiv. Noile servicii de management al intreprinderii vor contribui la evpolutia tipurilor de relatii dintre HP si partenerii OpenView de la relatii tehnologice la relatii strategice, la relatii de business go-to-market care asigura avantaje competitionale reciproce.
Managementul infrastructurii optimizeaza sistemele informatice vitale pentru afacere
Solutiile HP de management al infrastructurii vizeaza cateva dintre cele mai importante aspecte ale software-ului de gestiune actual: stabilizarea si optimizarea infrastructurii informatice a unei intreprinderi. Directorii departamentelor IT trebuie sa poata oferi servicii de calitate superioara cu minimum de efort prin optimizarea inventarului, a accesibilitatii si performantelor componentelor esentiale ale infrastructurii informatice. In aceasta categorie sunt incluse serverele, sistemele de stocare, echipamentele de retea, PC-urile, dispozitivele de imprimare si prelucrare a imaginilor, precum si resursele utilitare.
Deoarece reteaua este punctul central al majoritatii planurilor companiilor de a deveni mai adaptabile, HP a adaugat facilitatilor de administrare a retelei noi produse software revolutionare care pot optimiza reteaua in timp real.
Modificand paradigma modului in care este gestionat nucleul retelelor, sistemul HP OpenView Route Analytics Management administreaza reteaua ca serviciu nu ca infrastructura IT, permitand solutiei sa inregistreze mai bine protocolul retelei si sa comunice informatii utile despre “sanatatea” globala a retelei.
HP OpenView Route Analytics Management ierarhizeaza solutionarea problemei prin analize de impact, intelegerea modului in care se misca datele si apoi comunicarea informatiilor in timp real. Solutia colecteaza datele si furnizeaza informatii la fiecare 15 secunde, asigurand clientilor beneficii superioare prin informarea in timp real, accelerarea identificarii si solutionarii problemelor.
Solutii de management pentru intreprinderea adaptabila
Software-ul HP de management, serviciile, solutiile si serviciile partenerilor sunt elemente cheie ale strategiei companiei privind intreprinderea adaptabila, imaginea HP referitoare la o organizatie in care afacerea si informatica sunt sincronizate in scopul masurarii, proiectarii, administrarii si rentabilizarii schimbarii.
Pentru a-i ajuta pe clienti sa administreze intreprinderea adaptabila, HP furnizeaza tehnologii de varf si cele mai bune implementari prin intermediul solutiilor HP OpenView si HP Services. Cele doua solutii impreuna conecteaza dinamic afacerea si informatica ajutandu-i pe clientii din intreprinderi sa gestioneze in timp real afacerea, sa imbunatateasca calitatea si performantele aplicatiei si sa obtina instantaneu detalii privind infrastructura lor informatica si sa realizeze un control mai strans al acesteia.
Mai multe informatii referitoare la solutiile si serviciile prezentate la forumul HP Software se gasesc la adresa www.hp.com/go/hpsoftwareforum2004.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-lanseaza-software-si-solutii-pentru-a-le-oferi-directorilor-departamentelor-it-un-punct-de-control-pentru-administrarea-intreprinderii-adaptabile