HP lanseaza trei noi modele de laptopuri PC destinate cresterii mobilitatii si productivitatii firmelor mici si mijlocii

BUCURESTI - 23 martie 2004

Comunicat tip General in IT&C

– HP a anuntat astazi trei noi laptopuri PC HP Compaq – nx5000, nx9110 si nx9105 – care completeaza gama de calculatoare portabile destinate firmelor mici si mijlocii. Acestea, impreuna cu HP Compaq nx7010, formeaza o familie completa de calculatoare PC portabile care corespund necesitatilor specifice ale clientilor din IMM-uri.

HP lanseaza trei noi modele de laptopuri PC destinate cresterii mobilitatii si productivitatii firmelor mici si mijlocii

HP Compaq Business Notebook nx5000
Calculatorul portabil HP Compaq nx5000 este disponibil in prezent in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), oferind mobilitatea necesara clientilor care doresc sa isi creasca productivitatea, beneficiind de preturi similare cu ale produselor entry-level. Avand un pret ce porneste de la 1399€ (fara TVA), HP Compaq nx5000 le ofera firmelor mici si mijlocii un instrument puternic pentru banii lor.
Cantarind aproximativ 2,6 kg – cel mai usor dintre laptopurile comerciale HP cu un ecran de 15 inci – nx5000 este dotat cu o baterie a carei durata de viata este de pana la noua ore1, procesor Intel® Pentium® M, tehnologie pentru calculatoare portabile Intel Centrino™, tehnologie wireless Bluetooth™, un slot digital sigur si MultiBay, acceptand o gama larga de dispozitive.
“Ne-am dotat intreaga forta externa de vanzari cu nx5000, deoarece caracteristicile sale deosebite de transport si performantele superioare corespund necesitatilor echipei de a se concentra pe ceea ce este important - castigarea de contracte, fara a avea grija tehnologiei”, spune Dieter Bruch, IT manager, Würth. “Cand ne confruntam cu clientii, avem nevoie de tehnologie care functioneaza si functioneaza bine, iar HP nx5000 se potriveste perfect cerintelor noastre”.
Usor de achizitionat si utilizat, HP Compaq nx5000 reprezinta alegerea ideala pentru orice client care isi doreste sa-si maximizeze productivitatea si mobilitatea la un pret irezistibil.
“Doream sa ne upgradam laptopurile si am descoperit modelul nx5000 cu ecran de 15 inci si facilitati wireless, o combinatie imbatabila pentru pretul pe care il are”, afirma Stefan Meirer, CIO, ThyssenKrupp Nothelfer GmbH. “Laptopul nx5000 ne permite sa ne pastram angajatii pe teren, afacerea ramanand functionala”.

HP Compaq Business Notebook nx9110 si nx9105
HP Compaq nx9110 si nx9105 furnizeaza performante similare calculatoarelor de birou intr-un spatiu restrans, oferind in acelasi timp mobilitate. Gama larga de facilitati de conectare incorporate asigura clientilor din IMM-uri flexibilitatea de care au nevoie in mediul de afaceri actual, in continua schimbare. Laptopul nx9110 este dotat cu procesor Intel Pentium 4 si placa grafica ATI® Mobility™ Radeon™ 9000, iar modelul cu performante superioare, nx9105, are incorporat procesor AMD mobile Athlon™ XP-M si placa grafica NVIDIA GeForce™ 4 420 Go.
Ambele notebook-uri dispun de un ecran de 15,4 inci care poate afisa cu pana la 30% mai multa informatie decat ecranele standard XGA. Integrarea tehnologiilor 802.11b/g wireless LAN si Bluetooth sporeste posibilitatile de extensie si creste usurinta in utilizare. Media Reader-ul inovator 5-in-1 reprezinta modalitatea ideala de transpunere a fotografiilor de pe o camera digitala pe imprimanta. In plus, baza de extensie HP Notebook Expansion Base, existenta la ambele modele, elimina necesitatea unui monitor suplimentar, a unui port replicator, a unor difuzoare externe si a unui hub USB, fiind in acelasi timp usor de conectat la o gama variata de periferice, de tipul imprimantelor, scanerelor sau camerelor foto digitale.
Pornind de la 1499€ (fara TVA), laptopul nx9110 are un pret imbatabil la performante similare cu cele ale PC-urilor de birou.

Usor de achizitionat
Clientii din firmele mici si mijlocii care doresc sa achizitioneze oricare dintre noile modele de laptopuri HP beneficiaza de reteaua extinsa de parteneri existenta in regiunea EMEA, care asigura expertiza locala necesara deciziei de achizitie.
Usor de utilizat
Noile laptopuri demonstreaza ca HP isi respecta promisiunea de a furnizarea produse fiabile, de calitate superioara, care sa le permita clientilor sa se ocupe de afaceri, nu de tehnologie. Ca rezultat al acestui fapt, analistii de la IDC confirma ca HP si-a pastrat pozitia de lider pe piata laptopurilor in regiunea EMEA in anul 2003. In Romania, numarul unitatilor vandute a fost de 8.257, ceea ce reprezinta o cota de 30,7% din piata, cresterea inregistrata fata de anul 2002 fiind de 89,6%.
Usor de intretinut
Garantia de un an3 si accentul pus de HP si partenerii sai pe asigurarea de servicii si optiuni financiare irezistibile ofera clientilor din IMM-uri flexibilitatea si suportul de care au nevoie. HP Care Pack Services si centrele de service HP asigura de asemenea o gama variata de optiuni de suport.


1 Durata de viata a bateriei este de maximum 9 ore cu baterie optionala MultiBay; HP Compaq nx5000 se livreaza cu baterie standard Litiu-Ion cu 6 celule.
2 Sursa: IDC februarie 2004, Final Data Q4 2003.
3 Garantia este variabila de la o tara la alta.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-lanseaza-trei-noi-modele-de-laptopuri-pc-destinate-cresterii-mobilitatii-si-productivitatii-firmelor-mici-si-mijlocii