HP prezinta tehnologie TV avansata care ofera acces direct la continutul multimedia de pe PC

BUCURESTI - 14 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Compania va vinde Centre de Divertisment Digital si o noua linie de televizoare ce vor fi disponibile la timp pentru viitoarea vacanta de vara.

HP a prezentat in cadrul targului Custom Electronics Design and Installation Association (CEDIA), ce a avut loc in perioada 9-11 septembrie in Statele Unite, tehnologie media digitala avansata pentru televizoarele sale de inalta definitie (HDTV – High Definition TVs), care va permite accesul direct la continutul digital stocat pe PC : filme, fotografii, muzica, video.
Compania a mai anuntat o noua linie de microdisplay-uri, televizoare cu plasma si LCD, precum si Centre de Divertisment Digital de inalta definitie care vor fi disponibile la timp pentru viitoarea vacanta de vara.
Tehnologia media digitala avansata va permite televizoarelor HP HDTV sa comunice cu toate dispozitivelor PC din reteaua existenta acasa, inclusiv cu Centrele de Divertisment Digital HP.
Televizoarele HP HDTV care vor beneficia de aceasta tehnologie vor contine si alte imbunatatiri care vor oferi consumatorilor noi modalitati de accesare a elementelor de divertisment. Noile televizoare vor furniza consumatorilor servicii multimedia prin Internet – direct prin mediile digitale avansate HP HDTV.
“Aceasta este printre cele mai avansate tehnologii destinate televiziunii din lume”, afirma Steve Nigro, prim-vicepresedinte si director general al deparatmentului HP de platforme tehnologice pentru tehnologiile de tiparire si prelucrari de imagini. “Prin crearea unor televizoare HDTV si mai inteligente, HP ii va ajuta pe clienti sa acceseze continut digital prin Internet sau continut care a fost anterior stocat pe PC. Acesta va fi disponibil cu usurinta prin intermediul elementului central de divertisment de acasa – televizorul”.
Prototipul televizoarelor HP HDTV prezentate la CEDIA contine un receptor media digital incorporat, care permite televizoarelor sa comunice, prin cablu sau fara, cu practic orice PC dintr-o casa.
Software-ul HP livrat cu televizorul va permite consumatorilor sa creeze pe PC-urile lor baze de date virtuale de continut media – de la imaginile digitale la fisiere audio si video. Dupa crearea bibliotecii media personale si realizarea conexiunilor prin cablu sau wireless, consumatorii pot utiliza telecomenzile pentru a accesa cu usurinta bibliotecile cu continut multimedia de pe PC-uri sau prin retelele de banda larga direct pe televizoarele media digitale avansate HP HDTV.
“Peste 50% din consumatorii americani isi stocheaza muzica sau inregistrarile video digitale pe hard discuri, iar 25% din familii considera posibilitatea de a vedea fotografiile digitale pe un display cu ecran mare ca fiind deosebit de importanta”, spune Tim Bajarin, presedinte al firmei de analiza Creative Strategies. “Datorita acestui continut digital, exista o cerere crescanda a consumatorilor de a gasi o modalitate de gestiune eficienta si de utilizare cu usurinta a continutului dintr-o sursa unica”.
Televizoare HP cu microdisplay-uri de inalta definitie
HP va livra pe piata pana la vacanta viitoare trei modele de televizoare (MDTV) cu microdisplay-uri DLP™: de 50 de inci (MD5020N), de 58 de inci (MD5880N) si de 65 de inci (MD6580N).
Televizoarele MDTV de 58 si 65 de inci vor fi disponibile la rezolutia de 1080 p, cea mai ridicata rezolutie de pe piata, si vor fi “pregatite pentru cablu digital” datorita slotului CableCARD incorporat. Aparatele 1080 p beneficiaza de tehnologie avansata a imaginilor si au posibilitatea de a receptiona si afisa continut 1080 p HD natural si comprimat printr-o interfata HDMI. Modelele de 50 si 58 de inci vor fi disponibile si la rezolutie de 720 p.
Toate televizoarele HP MDTV beneficiaza de tehnologii HP Visual Fidelity, inclusiv “wobulation”, care dubleaza cu succes rezolutia exprimata in pixeli si creeaza o imagine uniforma de inalta definitie cu imagini clare. Cunoasterea culorilor si experienta imprimarii de care dispune HP au contribuit la producerea unei imagini naturale in culori vii si cu detalii bogate, chiar intr-o camera cu lumina puternica.
Aceste aparate includ si o facilitate, unica in prezent, de navigare printre mini-imaginile afisate pe ecran, care permit consumatorilor sa vada toate sursele video care alimenteaza televizorul. Datorita acestei facilitati, utilizatorii pot selecta cu usurinta intrarea dorita in loc sa navigheze printre numeroase surse de intrare.
Toate televizoarele MDTV dispun de un tuner ATSC incorporat si includ un panou de conectare frontal, luminat, inventat de HP, care le permite consumatorilor sa se conecteze la 10 surse in partea din fata a televizorului, mult mai simplu decat in cazul conexiunilor din spate. Aceste televizoare vor fi disponibile in Statele Unite si Canada in luna octombrie.
Televizoare HP LCD de inalta definitie
HP va vinde de asemenea trei noi modele de televizoare LCD HP Pavilion, de inalta definitie, cu 26 inci (LC2600N), 32 inci (LC3200N) si 37 inci (LC3700N). Acestea beneficiza de cea mai noua tehnologie de ecrane LCD, care include facilitatea de luminare in functie de lumina ambientului, care ajusteaza automat calitatea imaginilor pentru a corespunde luminii ambientale din orice incapere.
Cea mai recenta generatie de televizoare HDTV LCD ofera un contrast 4000:1, asigurand o imagine clara, scanata progresiv, avand culori bogate si nivele de negru intense. Televizoarele elimina practic neclaritatile in miscare, producand o imagine clara, care le face ideale pentru urmarirea evenimentelor sportive.
Ele ofera in plus conectivitate digitala fara precedent, incluzand tunere integrate de inalta definitie, sloturi CableCARD, HDMI, DVI si i-Link. Aceste aparate vor fi disponibile luna aceasta in Statele Unite si Canada.
Televizoare HP cu plasma, de inalta definitie
HP a prezentat de asemenea la CEDIA doua noi televizoare HDTV cu plasma: de 42 de inci (PL4200N) si de 50 de inci (PL5000N). Folosind prelucrea video de inalta , care ofera pana la 8 miliarde de culori si 2048 de nivele de nuante, aceste televizoare asigura afisarea celor mai amanuntite detalii la o claritate fara precedent.
Noile televizoare HDTV cu plasma beneficiaza de ecrane cu o durata de viata exceptionala, cu elemente fosforescente, care creeaza o imagine cu 10% mai luminoasa decat a ecranelor conventionale. Pe langa slotul CableCARD integrat si HDMI, noile monitoare cu plasma dispun de un slot incorporat pentru card de memorie, astfel incat consumatorii sa-si poata vedea fotografiile digitale din confortul propriei locuinte. Exista in plus un sistem de sunet cu 6 difuzoare care permit cea mai realistica experienta posibila. Televizoarele HDTV cu plasma vor fi disponibile pe piata in Statele Unite si Canada incepand din aceasta luna.
Centre HP de Divertisment Digital
Centrele de Divertisment Digital HD (HD Digital Entertainment Centers – DEC) ale HP au fost gandite pentru a oferi totul intr-un singur pachet, servind la controlul, inregistrarea si stocarea continutului digital de orice tip: muzica, fotografii, programe de televiziune, filme si jocuri.
Gamele de Centre de Divertisment Digital de inalta definitie disponibile in prezent pe piata, HP z555 si z557, sunt dotate cu trei tunere: One ATSC over-the-air (OTA) HDTV – pentru capacitatea de a opri temporar, a reda si inregistra programarea HD OTA si doua tunere NTSC pentru inregistrarea standard a doua emisiuni simultan.
Modelul z555 include o unitate de disc Serial ATA de 250 gigabytes (GB), 7200 rpm, iar z557 dispune de doua hard discuri de 300 GB, unul fiind o unitate media personala care ofera peste jumatate de terabyte de spatii de stocare combinate.
Ambele unitati incorporeaza o placa grafica Nvidia GeForce 6600 PCI-Express, care asigura o calitate TV de inalta performanta. Acest produs le permite fanilor divertismentului digital sa combine facilitatile de divertisment si gestiunea mediilor digitale cu abilitatea de a naviga pe web sau de a schimba mesaje instant cu prietenii, totul in confortul propriei locuinte, beneficind de ce ofera mai bun PC-ul si elementele audio-video.
Toate modelele de Centre de Divertisment Digital HP pot fi achizitionate in prezent in America de Nord, Suedia si Franta.
Mai multe informatii despre produsele mentionate sunt disponibile on line la adresa www.hp.com/go/cedia2005.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-prezinta-tehnologie-tv-avansata-care-ofera-acces-direct-la-continutul-multimedia-de-pe-pc