HP si Infinity Broadcasting aduc Radio-ul vizual in Statele Unite

BUCURESTI - 21 aprilie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP si Infinity Broadcasting au anuntat ca vor colabora pentru a oferi serviciul Radio vizual ascultatorilor americani. Infinity este primul post de radio care s-a angajat sa ofere acest serviciu in Statele Unite.

Dezvoltat de Nokia si oferit de HP, Radio-ul vizual adauga o noua dimensiune radio-ului FM, prin servicii si continut interactiv pentru ascultatorii mobili. Radio-ul vizual le permite acestora sa receptioneze pe telefonul mobil postul local de radio FM si sa primeasca in acelasi timp informatii interactive si grafica, sincronizate cu transmisia radio. Textul si grafica sunt furnizate prin reteaua celulara, direct pe ecranul dispozitivului mobil.
„Telefoanele mobile sunt cele mai raspandite dispozitive portabile si de aceea suntem incantati sa aducem Radio-ul vizual in Statele Unite, impreuna cu HP si Nokia”, spune Joel Hollander, Presedinte si Director Executiv al Infinity Broadcasting. „Parteneriatele care ne ofera posibilitatea de a integra continutul nostru cu noile tehnologii si de a pune la dispozitia ascultatorilor un mediu interactiv suplimentar, sunt puncte centrale ale strategiei Infinity de dezvoltare pe termen lung.”
Pe langa placerea de a asculta, utilizatorii pot vedea acum numele artistului si titlul piesei in curs, pot verifica datele concertelor viitoare, pot achizitiona tonuri de apel sau alt continut legat de artistul respectiv, sau pot sa participele la promotiile postului de radio. In ceea ce priveste operatorii mobili, Radio-ul vizual le ofera posibilitatea de a-si dezvolta serviciile de date si de a-si creste profitul global, dar si profitul mediu per utilizator.
„Statiile de emisie si creatorii de continut primesc cu bratele deschise noile tehnologii si modele de afaceri care le permit sa ajunga la ascultatori prin noi modalitati. Adoptarea de catre Infinity a serviciului de Radio viziual in Statele Unite este dovada posibilitatilor incitante care se afla in fata industriei radio”, spune Shane Robison, director pentru strategie si tehnologie la HP. „De la introducerea in 2004 a serviciului de Radio vizual, HP a colaborat cu lideri din industrie, cum este si Infinity, pentru a aduce acest serviciu utilizatorilor din intreaga lume, si ne asteptam ca din ce in ce mai multe statii de emisie sa urmeze in scurt timp exemplul lui Infinity”.
In afara Statelor Unite, operatorii de posturi radio, cum ar fi Virgin Radio din Marea Britanie, statiile SBS gen Kiss FM Finlanda, The Voice, Mix Megapol si Rockklassiker din Suedia sau FFH Hit Radio din Germania, creeaza continut radio vizual pentru ascultatorii care detin telefoane mobile Nokia prevazute cu functia de Radio vizual.
„Nokia este incantata sa-i ureze bun venit postului Infinity Broadcasting in familia emitatorilor de radio vizual”, spune Anssi Vanjoki, vicepresedinte executiv si director general al diviziei Multimedia, din cadrul Nokia. „Oamenii asculta din ce in ce mai mult radio pe dispozitivele mobile, iar serviciul de Radio vizual le permite sa participe mai simplu ca niciodata la programele de radio ale statiilor Infinity”.
Radio-ul vizual se promoveaza si se vinde de catre HP atat statiilor de emisie cat si operatorilor de telefonie mobila. HP ofera serviciul de Radio vizual sub forma unei solutii gazduite, si le permite operatorilor mobili sa-l ofere obanatilor lor sub forma de serviciu propriu. HP instaleaza de asemenea instrumente software de Radio vizual statiilor de emisie care trebuie sa creeze continut vizual interactiv sincronizat cu transmisia radio.
Operatorii asigura furnizarea serviciilor si a continutului digital catre clientii lor. Acestia isi factureaza clientii pentru traficul de date, continutul aditional si serviciile interactive achizitionate de utilizatorii de Radio vizual.
Statiile de radio creeaza tot continutul de radio vizual oferit prin canalele paralele, sincronizate cu transmisia radio existenta.
Nokia dezvolta in prezent conceptul de Radio vizual end-to-end si dispozitive mobile prevazute cu acest serviciu.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-si-infinity-broadcasting-aduc-radio-ul-vizual-in-statele-unite