HP si VERITAS accelereaza virtualizarea HP-UX 11i

BUCURESTI - 6 decembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP si VERITAS Software au anuntat extinderea aliantei lor pe termen lung prin declararea produselor VERITAS ca sistem de fisiere si solutii de administrare a volumelor pentru platforma HP-UX 11i preferate de HP.

Prin contractul pe o durata de mai multi ani dintre cele doua companii, HP intentioneaza sa selecteze produsele OEM ale VERITAS Storage Foundation™ pentru a extinde virtualizarea si disponibilitatea ridicata a sistemului de operare HP-UX 11i si a software-ului HP Serviceguard si pentru a facilita migrarea clientilor pe serverele standardizate HP Integrity si HP 9000.
Cele doua companii doresc sa integreze produsele cheie VERITAS Storage Foundation Cluster File System si Storage Foundation pentru Oracle® RAC cu HP Serviceguard. HP Serviceguard protejeaza aplicatiile vitale de o gama variata de defectiuni software si hardware. Produsul software VERITAS Storage Foundation asigura accesul simultan la capacitatile de stocare de pe mai multe servere, permitand incarcarea partajata intre servere si utilizarea optimizata a dispozitivelor de stocare partajate.
“Alinierea strategica a HP cu VERITAS pentru serviciile de clustering al fisierelor reprezinta o modificare binevenita in planificarea HP, deoarece nu este nevoie sa reinventam roata”, spune Gene Batan, prim- vicepresedinte si director pentru sisteme si tehnologia informatiei la Commerzbank in SUA. “VERITAS a inregistrat o multime de succese in dezvoltarea de solutii software cu un inalt nivel de accesibilitate si suntem convinsi ca acest parteneriat va fi benefic clientilor HP”.
Solutiile integrate vor fi elementele cheie ale mediului virtual de servere HP (VSE – Virtual Server Environment) pentru platforma HP-UX 11i. Integrarea stransa dintre virtualizare si inalta disponibilitate permite clientilor HP VSE sa extinda in mod automat resursele de servere si sa le contracteze in timp real in functie de prioritatile afacerii si sa mentina nivelele de service in cazul opririi neasteptate a sistemului.
“Colaborarea cu VERITAS ne ajuta sa ne promovam strategia privind organizatia adaptabila si sa oferim asistenta clientilor nostri UNIX care migreaza pe noua generatie de platforme”, spune Rich Marcello, prim-vicepresedinte si director general al departamentului HP pentru servere critice pentru afaceri. “Mii de clienti care folosesc in prezent HP Serviceguard pe HP-UX 11i vor putea beneficia de accesul la software-ul VERITAS – direct de la HP – de integrarea sa stransa, de un proces de achizitie simplificat si de suport comun”.
Bazandu-se pe extinderea relatiei cu VERITAS, HP intentioneaza sa imbunatateasca HP VSE cu o imagine virtuala unica, care asigura o administrare comuna si optimizarea serverului virtualizat si a resurselor de stocare – de pe un singur server si pentru toate clusterele, inclusiv cele bazate pe HP Serviceguard integrat cu VERITAS Cluster File system. De asemenea, HP va simplifica administrarea mediului de lucru virtualizat prin instrumente care vizualizeaza relatia dintre incarcarea activitatilor si resursele virtualizate.
HP doreste sa ofere solutii integrate, la pachet, pe platforma HP-UX 11i v2 in cel de-al treilea trimestru calendaristic al anului 2005. Noul pachet inlocuieste planurile anterioare ale HP de folosire a tehnologiei TruCluster si a sistemului ASF (Advanced file System) pe HP-UX 11i v3. Cele doua companii anticipeaza ca astfel se va accelera cu aproape un an implementarea de capabilitati similare pentru clientii HP-UX 11i si pentru cei care realizeaza tranzitia de la Tru64 UNIX®.
“Decizia HP de a declara VERITAS ca sistem de fisiere si oferta de management al volumelor preferate pentru mediile de lucru HP-UX 11i cu un inalt nivel de disponibilitate creeaza noi oportunitati clientilor nostri comuni si reprezinta o validare a posibilitatii VERITAS de a furniza solutii de infrastructura de varf care suporta mediile de lucru eterogene ale clientilor, inclusiv HP-UX 11i si alte platforme importante”, afirma Kris Hagerman, vicepresedinte executiv al departamentului VERITAS pentru managementul stocarii si serverelor. “VERITAS este decis sa colaboreze strans cu HP pentru a furniza produse si servicii care sa-i ajute pe clienti sa implementeze rapid si cu usurinta solutia pentru a-si imbunatati aplicatiile vitale, cu un inalt nivel de disponibilitate, inclusiv Oracle RAC”.
HP isi extinde de asemenea programul de succes Alpha Retain Trust pentru clientii Tru64 UNIX. Programul va asigura asistenta tehnica si cele mai bune practici pentru a implementa HP Serviceguard in pachetele VERITAS facilitand tranzitia clientilor pe sistemul HP-UX 11i v2 pe servere HP Integrity si HP 9000. HP isi continua programul HP 9000 Evolution, care include seminarii, instrumente, cele mai bune practici si alte mijloace de sustinere pentru a asigura o tranzitie usoara la serverele standardizate HP Integrity.
Despre VERITAS Software
VERITAS Software, una dintre cele mai mari 10 companii de software din lume, este un important furnizor de software pentru informatica utilitara. In modelul de informatica utilitara, resursele IT sunt aliniate la necesitatile afacerii, iar aplicatiile de afaceri dispun de performantele si disponibilitatea optime pentru infrastructura de calcul partajata, minimizand costurile pentru hardware si cele de utilizare. Cu un venit de 1,75 mld. USD in anul 2003, VERITAS furnizeaza produse si servicii pentru protectia datelor, managementul stocarii&serverelor, managementul performantei si nivelului de disponibilitate al aplicatiilor, folosite de 99% din companiile prezente in topul Fortune 500. Mai multe informatii despre VERITAS Software pot fi gasite la adresa www.veritas.com.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-si-veritas-accelereaza-virtualizarea-hp-ux-11i