Impreuna cu HP si Ascent Media Group, Sony Pictures Entertainment redefineste stocarea si livrarea de continut

BUCURESTI - 25 aprilie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Sony Pictures Entertainment (SPE) a facut cunoscut planul de transformare revolutionara a distributiei de film si continut TV prin adoptarea unei serii noi de servicii si tehnologii digitale de divertisment, create de Ascent Media Group (AMG) si HP.

Prin digitizarea bibliotecii de inregistrari media – atat film cat si TV – SPE poate crea continutul o singura data, pentru ca apoi sa-l poata trimite partenerilor si clientilor de cate ori este nevoie, in orice standard sau format, mai sigur, mai rapid si mai convenabil decat inainte.
Alianta cu AMG si HP, prima de acest tip incheiata de SPE, va realiza tranzitia proceselor de formatare, management si distributie a vastului sau portofoliu de inregistrari media, de la formatul analog traditional la un mediu digital, „fara banda”. Trecerea de la formatul analog la cel digital reduce dramatic timpul si costurile de distribuire a continutului pentru o varietate de standarde de transmisie si formate de divertiment, crescand flexibilitatea in livrare.
„La SPE, abilitatea de a livra continutul intr-un mod eficient, sigur si convenabil, este critica. Acest proiect marcheaza un pas semnificativ inainte spre viitorul livrarii de continut digital bazat pe fisiere”, spune Jeff Hargleroad, prim vicepresedinte al diviziei Worldwide Product Fulfillment din cadrul Sony Pictures Entertainment. „Experienta AMG in ceea ce priveste complexitatea fluxului de lucru si a crearii de inregistrari media, impreuna cu inovatia HP in tehnologii digitale pentru divertisment, transforma acest parteneriat intr-un element unic pentru indeplinirea viziunii noastre.”
SPE a ales AMG pentru a-i furniza in mod continuu serviciile si tehnologiile necesare pentru crearea, gestionarea si stocarea bibliotecii digitale a companiei. AMG va supraveghea mananagementul arhivei de inregistrari media digitale, bazate pe fisiere, a SPE. „Biblioteca” permite actiuni de cautare si revizuire, iar inregistrarile pot fi reconvertite prin metadate specifice, pentru toate iesirele post-productie ale studioului; gestionarea distributiei fizice si electronice a inregistrarilor, spre si dinspre arhiva digitala; supravegherea inserarii de inregistrari electronice, cat si crearea si arhivarea inregistrarilor pe banda, pentru back-up.
AMG si SPE au ales ca fundatie tehnologica Digital Media Platform (DMP) de la HP. Platforma HP DMP este un mediu de lucru bazat pe standarde deschise, format din software pentru mediul enterprise, hardware si servicii, care permit companiilor media sa digitizeze, sa stocheze, sa proceseze si sa distribuie arhive complexe de inregistrari media, sigur si eficient.
„Avem o relatie de lunga durata cu Sony Pictures Entertainment, iar acest anuntul este o dovada puternica a modului in care industria raspunde unor probleme de maxima prioritate, cum sunt securitatea, timpul, randamentul productivitatii si noile forme de distributie”, spune Ken Williams, presedinte executive al Ascent Media Group. „Istoria noastra bogata si experienta dovedita in managementul de continut, combinate cu capacitatea tehnologica si executiva a companiei HP, ne permit sa furnizam solutii flexibile, rentabile si complet integrate, pentru crearea, managementul si distribuirea in conditii de siguranta a continutului digital”.
Platforma HP DMP, bazata pe cercetarile de la HP Labs, le permite companiilor media sa creeze continul digital o singura data si sa-l distribuie de mai multe ori, in orice format - reducand in felul acesta timpul de aparitie pe piata a noilor inregistrari si oferirea a noi canale de continut pentru inregistrarile vechi. Prin adaptarea constanta la evolutia fluxurilor de lucru, aflate mereu in schimbare, si prin eliminarea necesitatii de stocare in format analog pe banda, platforma HP DMP face crearea de continut digital si procesele de distributie mai sigure, mai fiabile si mai flexibile decat in mediul traditional, fizic si analog.
De la implementarea solutiei in noiembrie 2004, AMG a transformat peste 500 dintre titlurile de film si televiziune ale SPE, acesta fiind primul studio care si-a digitizat inregistrarile media cu HP DMP.
„Compania HP este mandra ca Ascent Media si Sony Pictures Entertainment folosesc platforma HP Digital Media pentru a revolutiona modul in care creeaza si distribuie continut digital de divertisment”, spune Shane Robison, vicepresedinte executiv si director de strategie si tehnologie la HP. „Este un exemplu excelent privind modul in care inovatia HP poate ajuta companiile media si de divertisment sa obtina profit prin revolutionarea mediului digital”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/impreuna-cu-hp-si-ascent-media-group-sony-pictures-entertainment-redefineste-stocarea-si-livrarea-de-continut