In miscare: 180 de clienti SAP au migrat in 180 de zile pe serverele HP Integrity cu procesoare Itanium

BUCURESTI - 22 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Din ce in ce mai multi clienti SAP din intreaga lume adopta servere HP Integrity pentru a-si imbunatati economiile, productivitatea si eficienta operationala.

HP a anuntat ca peste 180 de aplicatii SAP ale clientilor din intreaga lume au fost mutate incepand din luna mai pe platforma de servere HP Integrity cu procesoare Intel® Itanium® 2. Clientii au raportat imbunatatirea economiilor realizate, a productivitatii si eficientei operationale datorita serverelor HP Integrity care au contribuit la crearea unor medii de lucru IT, bazate pe sisteme standardizate, modulare, care asigura o mai mare adaptabilitate si viteza de reactie.
Serverele standardizate Integrity, cu procesoare Itanium, sunt din ce in ce mai frecvent alese de clientii care folosesc aplicatii SAP, ceea ce confirma increderea acestora in capacitatile acestei platforme de a satisface solicitarile de business.
Companiile si organizatiile din intreaga lume s-au orientat catre puternicele servere HP Integrity pentru a rula solutii ca mySAP ERP, in particular, aplicatii de tipul SAP Advanced Planning & Optimization (SAP APO) si SAP Business Intelligence, o componenta a platformei SAP NetWeaver™.
“Folosim de la mijlocul anului 2004 un server HP Integrity Superdome cu sistem de operare HP-UX 11i si solutii SAP si suntem foarte multumiti de rezultate. Avem acum o baza scalabila, pregatita pentru viitor, care asigura perspective exceptionale, la un cost de utilizare deosebit de scazut”, declara R. R. Rodriguez, director pentru resurse de calcul la Universitatea Statului Texas. “Noua noastra solutie HP si SAP ne-a permis sa crestem si sa ne adaptam la solicitarile in schimbare ale invatamantului superior. HP si SAP au facut fata cu succes necesitatilor noastre, atat in perioada implementarii cat si ulterior, prin cunostinte si servicii prompte, ceea ce este rar in lumea IT”.
Printre clienti se numara: Asiana Airlines (Coreea), Bharat Forge (India), The Body Shop (Marea Britanie), Industrias Metalurgicas Unidas S.A. (Columbia), Koehler Group (Germania), Linfox (Australia), Pilsner Urquell (Republica Ceha), Telefonica de Espana (Spania), State of Florida Department of Revenue (Staele Unite), Sundaram Clayton (India) si Volvo IT (Suedia).
“Clientilor care au nevoie de nivele de performanta IT fara compromis, serverele HP Integrity le ofera performanta, scalabilitatea si flexibilitatea necesare obtinerii unui excelent randament al investitiei si un foarte bun cost total de utilizare”, spune Rudi Schmickl, vicepresedinte si director general al departamentului de servere si stocare pentru mediul enterprise al HP EMEA. “HP colaboreaza strans cu SAP pentru optimizarea performantelor serverelor HP Integrity pe care ruleaza solutii software SAP si confirma linia sa completa de servere ca parte a programului SAP Standard Application Benchmark”.
Rata de adoptare a serverelor Integrity continua sa creasca pe masura ce clientii si producatorii independenti de software recunosc beneficiile pe care le ofera serverele HP Integrity, inclusiv facilitatile de administrare avansate si usurinta cu care pot fi integrate in medii de lucru heterogene pentru mai multa simplitate.
Familia de servere HP Integrity este singura din industrie care poate rula aplicatii SAP sub toate sistemele de operare folosite pe scara larga: HP-UX 11i – cel mai important sistem de operare UNIX®, Microsoft Windows® Server 2003 si Linux impreuna cu bazele de date Oracle sau Microsoft SQL server 2000. Pe aceste platforme sunt disponibile peste 2.700 aplicatii software.
“Prin consolidarea mai multor medii de lucru SAP si GEICO pe un singur server HP Inegrity Superdome, ne asteptam sa fie eliminate ‘silozurile’ de informatii, sa se reduca substantial costurile IT si sa se imbunatateasca performantele infrastructurii cu 50 de procente”, afirma Horacio Perez Perdigo, managing director al Sistemelor de organizare si informare la Telefonica de Espana. “La costuri similare putem beneficia de o infrastructura puternica, la cel mai inalt nivel tehnologic mondial”.
Rezultate deosebite la benchmark-uri pe serverele HP Integrity
HP a obtinut rezulate foarte bune la numeroase benchmark-uri importante din industrie, demonstrand astfel performantele deosebite ale aplicatiilor SAP pe platforma HP Integrity. Cele mai recente recorduri inregistrate la benchmark-uri evidentiaza performanta solutiilor bazate pe HP Integrity indiferent de tipul activitatii, sistem de operare si dimensiuni.
La benchmark-ul SAP® Sales and Distribution (SD) Standard Application, HP a obtinut recent cel mai bun rezultat inregistrat vreodata: 100.000 de utilizatori la benchmark-ul SAP SD(1). Aceste rezultate le ofera clientilor siguranta ca infrastructura de servere HP Integrity face fata provocarilor actuale ale afacerii si permite cresterea acesteia in viitor.
Mai multe informatii despre serverele HP Integrity sunt disponibile la www.hp.com/products1/servers/integrity/index.html.

(1) Certificarea SAP este inregistrata sub numarul 2004068. Benchmark-ul SAP SD Standard Application a fost realizat pe 14 octombrie 2004, de catre HP in Cupertino, CA, SUA, si a fost certificat de SAP prin datele prezentate in continuare. Numarul de utilizatori & comp. in benchmark: 100.000 SD. Timpul mediu de raspuns la dialog: 1,75 secunde. Throughput: elemente ale liniei unei comenzi complet prelucrate/ora: 10.210.330. Etape ale dialogului/ora: 30.631.000. SAPS: 510.520. Timpul mediu de interogare a bazei de date (dialog/actualizare): 0,031 s/0,069 s. Utilizarea unitatii centrale a serverului de baze de date: 95%. Utilizarea unitatii centrale pentru serverele de aplicatii: 66%; (dialog: 66%, actualizare: 66%, mesaj/interogare: 81%). Sistemul de operare pe toate serverele: HP-UX 11i; server RDBMS de baze de date: Oracle 10g; SAP R/3® Enterprise Release 4.70; Spatiu total pe disc: 9.112 GB. Configuratie: server de baze de date: HP Integrity Model SD64A, 64-way SMP, Intel Itanium 2, 1,6 GHz, 32 kB L1 cache, 256 kB L2 cache, 9 MB L3 cache, 256 GB memorie principala; 160 servere de aplicatii. 155 servere pentru dialog/actualizare: HP Integrity Model rx4640, 4-way SMP, Intel Itanium 2, 1,5 GHz, 32 kB L1 cache, 256 kB L2 cache, 6 MB L3 cache, 16 GB memorie principala. 4 servere dialog/actualizare: HP Integrity Model rx4640, 4-way SMP, Intel Itanium 2, 1,5 GHz, 32 kB L1 cache, 256 kB L2 cache, 6 MB L3 cache, 8 GB memorie principala, 1 server mesaj/interogare: HP Integrity Model rx4640, 4-way SMP, Intel Itanium 2, 1,6 GHz, 32 kB L1 cache, 256 kB L2 cache, 9 MB L3 cache, 16 GB memorie principala. Pentru mai multe informatii despre banchmark-ul SAP vizitati: www.sap.com/benchmark.

Intel si Itanium sunt marci inregistrate ale Intel Corporation sau ale subsidiarelor sale din Statele Unite si din alte tari. UNIX este marca inregistrata a Open Group. Microsoft si Windows sunt marci inregistrate in Statele Unite ale Microsoft Corp. Linux este marca inregistrata in Statele Unite a lui Linus Torvalds. Oracle este marca inregistrata in SUA a Oracle Corporation, Redwood City, Calif.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/in-miscare-180-de-clienti-sap-au-migrat-in-180-de-zile-pe-serverele-hp-integrity-cu-procesoare-itanium