Lucasfilm a ales tehnologia HP pentru dezvoltarea noii generatii de divertisment digital

BUCURESTI - 24 august 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP este furnizorul de tehnologie preferat al liderului in efecte vizuale

HP si Lucasfilm, lider in domeniul efectelor vizuale si al tehnicii de sunet pentru filmele de lung metraj, au anuntat semnarea unui contract pentru tehnologie si marketing, cu o durata de trei ani, in valoare de mai multe milioane de dolari.
Lucasfilm va utiliza solutiile HP Adaptive Enterprise pentru crearea de noi jocuri video, efecte vizuale si animatie, precum si pentru stocarea si gestionarea aplicatiilor de afaceri. Tehnologia HP va fi implementata in cadrul noului centru al Lucasfilm din San Fracisco, “Letterman Digital Arts”, si in cadrul unitatii operationale a companiei din Singapore.
“HP intelege perfect natura afacerilor din domeniul divertismentului si nevoia de a beneficia de schimbare si de a o gestiona”, afirma Cliff Plumer, director pentru tehnologie la Lucasfilm. “Prin acest contract vom continua sa imbunatatim calitatea produselor nostre de divertisment si sa raspundem exigentelor tot mai mari ale consumatorilor privind filmele si jocurile video”.
Lucasfilm va folosi pentru productia efectelor vizuale si a jocurilor video pana la 1000 de statii de lucru HP de inalta performanta, dotate cu procesoare Dual-Core AMD Opteron™. Acestea vor furniza o putere fara precedent artistilor si dezvoltatorilor pentru crearea jocurilor video destinate noii generatii de console. Ele vor fi de asemenea folosite la producerea efectelor vizuale, operatiilor de randerizare, editare, montaj, pentru care Lucasfilm este renumit in intreaga lume.
In plus, divizia HP Services colaboreaza strans cu Lucasfilm pentru implementarea unui mediu de stocare pentru pastrarea in siguranta si arhivarea informatiilor importante ale companiei.
“Lucasfilm a devenit lider al revolutiei digitale in domeniul divertismentului ca urmare a faptului ca a inteles cum sa foloseaca tehnologia pentru a depasi granitele considerate posibile de catre producatorii de film”, spune Shane Robison, director de strategie si tehnologie la HP. “De zeci de ani, companiile din domeniul filmului si televiziunii aleg HP pentru abiliatea sa de a oferi solutii care sa corespunda nevoilor lor specifice si problemelor de creatie. Suntem multumiti de parteneriatul cu Lucasfilm pentru dezvoltarea unei noi generatii de divertisment”.
Statiile de lucru HP folosite la Lucasfilm
Pe platforma HP xw9300 Workstation ce va fi utilizata la Lucasfilm se vor folosi atat sistemul de operare Linux cat si Windows® XP in variantele pe 32 si 64 de biti, precum si aplicatii software de creare si editare proprii.
Productia de efecte vizuale si de jocuri necesita cele mai puternice statii de lucru existente. Statiile de lucru HP cu doua procesoare pe 64 de biti, dual-core si dual-graphics sunt cele mai potrivite pentru atingerea performantei si puterii necesare pentru a raspunde solicitarilor de calcul intensiv.
Performantele deosebite si capabilitatile de vizualizare ale statiei de lucru HP xw9300 se datoreaza celor doua procesoare AMD Opteron™ inglobate si facilitatilor grafice 3D asigurate de doua placi grafice PCI Express x 16 de la NVIDIA.
Sistemul HP StorageWorks folosit la Lucasfilm
Lucasfilm a ales pentru aplicatiile sale de afaceri cele mai noi produse HP StorageWorks. Cu o capacitate de 35 terabyte, matricea de discuri HP StorageWorks XP12000 impreuna cu switch-ul Cisco MDS 9509 reprezinta cel mai puternic sistem de stoare pe disc existent, care asigura o functionare fara intrerupere pentru mediile de lucru sensibile.
Sistemul incorporeaza inovatii software de la HP pentru adminsitrarea ca sistem unic, copierea de la distanta si recuperarea dupa dezastre la nivel intercontinental. Matricea de discuri HP StorageWorks XP12000 ofera Lucasfilm cea mai avansata solutie disponibila pentru asigurarea continuitatii afacerii si protejarea valorilor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/lucasfilm-a-ales-tehnologia-hp-pentru-dezvoltarea-noii-generatii-de-divertisment-digital