Noi echipamente SMC din gama Powerline pentru retelele de acasa

BUCURESTI - 23 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Fisiere atasate:

8957-smchp1d-eth.jpg

SMC Networks (www.smc.com) si-a anuntat intentia de a diversifica oferta de echipamente HomePlug® Powerline, reafirmand preocuparea companiei pentru retelele destinate locuintelor si pentru furnizarea unei linii complete de produse usor de utilizat si accesibile, bazate pe specificatii HomePlug Powerline.

Noi echipamente SMC din gama Powerline pentru retelele de acasa

Lider al tehnologiei HomePlug Powerline chiar de cand a fost adoptata, SMC se concentreaza pe dezvoltarea unei linii complete de echipamente de conectare Powerline si pe integrarea acestei tehnologii in variate echipamente electronice si aplicatii casnice. Gama actuala de echipamente SMC compatibile HomePlug ofera utilizatorilor tot ceea ce isi doresc pentru a configura noi retele sau pentru a le extinde pe cele existente, fara a fi necesara recablarea. Solutiile HomePlug SMC dispun de doua versiuni ale programului EZ Configuration Manager: una pentru sistemul de operare Windows si una pentru Mac, fiind solutia ideala atat pentru retelele exclusiv Windows sau Macintosh, cat si pentru cele mixte.
Echipamentele din linia SMC de produse compatibile HomepPlug includ doua adaptoare HomePlug Powerline. Compania va lansa pana la sfarsitul acestui an produse compatibile cu HomePlug 1.0, HomePlug 1.0 Turbo si cu tehnologie wireless 802.11g integrata.
Tehnologie destinata conectarii facile si fiabile, HomePlug permite utilizatorilor sa realizeze conexiuni in retea prin intermediul cablului electric existent. La o viteza de 14 Mbps, HomePlug asigura conexiuni mai rapide decat tehnologia wireless 802.11b- si chiar decat viteza standard de 10 Mbps oferita de Ethernet prin cablu- fiind in plus mai usor de instalat, configurat si administrat, reprezentand alegerea perfecta pentru aplicatiile de acasa. Adaptoarele EZ Connect™ Powerline to Desktop USB la 14 Mbps si EZ Connect Powerline to Ethernet Desktop la 14 Mbps sunt conforme cu standardul HomePlug 1.0 pentru a asigura compatibilitatea cu diferitele tipuri de cabluri folosite acasa si in birouri si utilizeaza tehnologie auto-sensing, rate-adaptive pentru a asigura cea mai buna conexiune posibila. Viteza lor de transfer de 14 Mbps este completata de standardul de criptare a datelor pe 56 de biti (DES) si de Dynamic Key Management, utilizatorii beneficiind astfel in acelasi timp de viteza si de securitate. Fiind Plug-and-Play si dispunand de utilitarul EZ Installation Wizard, care permite atat configurarea pe platforma Windows, cat si pe Mac, este foarte usor de instalat.
Adaptorul Powerline to Ethernet EZ Connect la 14Mbps (SMCHP1D-ETH) faciliteaza extinderea retelelor, fiind necesara doar conectarea la un router Barricade sau alt router compatibil Ethernet/Broadband, conectarea cablului sau de alimentare intr-o priza electrica - cablul electric devenind compatibil Ethernet- astfel incat orice priza din casa este un port de conectare la Ethernet, permitand partajarea accesului la Internet, a fisierelor, imprimantelor si chiar a echipamentelor de divertisment pentru acasa. Este o modalitate excelenta de a conecta la Internet o consola de joc, precum Xbox® sau PS2®, destinata jocurilor online. Adaptorul Powerline to USB SMC EZ Connect™ la 14Mbps (SMCHP1D-USB) permite conectarea oricarui echipament care are instalat sistemul de operare Windows 98, ME, 2000 sau XP la reteaua compatibila HomePlug folosind un port USB, astfel incat chiar si echipamentele care nu sunt Ethernet-ready sa se poata conecta la retea. Folosit impreuna cu un adaptor Powerline to Ethernet conectat la un router, adaptorul USB Desktop este cea mai simpla modalitate de conectare a unui laptop aflat in camera alaturata sau a unui PC aflat la etaj.
SMC doreste sa completeze gama de produse Powerline si sa incorporeze tehnologia Powerline si in alte echipamente si aplicatii. Pana la sfarsitul acestui an, vor mai fi lansate urmatoarele produse HomePlug Powerline: un punct de acces wireless Powerline to 802.11g la 54 Mbps si un adaptor pentru desktop HomePlug 1.0 Turbo Powerline to Ethernet. Pentru aplicatiile multimedia si de divertisment pentru acasa mai solicitante, VoIP si alte aplicatii care necesita latime de banda mare, SMC va lansa in prima parte a anului 2006 produse compatibile cu standardul HomePlug AV la 200 Mbps.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/noi-echipamente-smc-din-gama-powerline-pentru-retelele-de-acasa