Noile produse de telefonie IP de la SMC faciliteaza comunicarea prin internet

BUCURESTI - 17 aprilie 2007

Comunicat tip General in IT&CSMC anunta lansarea unei noi linii de solutii de telefonie destinate folosirii la locul de munca, in deplasare sau acasa. Noile echipamente: SMCPBX10 (bazat pe pro-tocolul SIP IP-PBX); SMCDSP-200/205 (pentru birou) si SMCWSP-100 (SIP wire-less 802.11g ultraportabil) simplifica tranzitia catre VoIP atat din punct de vedere al usurintei in utilizare cat si al costurilor.

Noile solutii VoIP de la SMC Networks permit coexistenta celor mai noi produse de telefonie IP cu tehnologia analogica traditionala. Destinate IMM-urilor, sistemele SMCPBX10 IP-PBX stabilesc legatura intre reteaua de telefonie si reteaua de date creand o infrastructura convergenta, administrabila. Fiind un dispozitiv de tip PBX (Private Branch eXchange), care comunica prin SIP (Session Initiation Protocol) cu diferite statii client, SMC IP-PBX lucreaza cu diferite tipuri de telefoane IP (de birou, Wi-Fi, DECT), gateway-uri VoIP si adaptoare pentru telefoanele analogice pentru a directiona apelurile intre telefoanele client, telefoanele analogice si reteaua PSTN. Functiile suplimentare pentru voce, cum sunt cele de conferinta, asistenta automata si voicemail sunt acceptate cu usurinta de toate telefoanele.
Toate cele patru porturi LAN existente pe un SMC IP-PBX pot fi utilizate pentru a conecta un laptop sau un calculator de birou, un punct de acces wireless si/sau un dispozitiv SIP. Portul WAN asigura conexiunea cu o sursa Ethernet externa (de ex., Internet prin ADSL sau modem de cablu). Cele doua porturi FXO (Foreign Exchange Office) accepta linii PSTN (retea de telefonie comutata, publica) pentru apelurile „outbound“, iar cele doua porturi FXS (Foreign eXchange Subscriber) asigura puncte de conectare pentru telefoanele analogice traditionale. Capacitatea de 256 MB de stocare a voicemail-ului on-board si portul USB extern, care faciliteaza backup-ul, fac din dispozitivul SMC IP-PBX un administrator puternic pentru comunicatiile de birou.
SMCDSP-200 si SMCDSP-205, cele doua noi modele de telefoane IP bazate pe SIP, combina functiile avansate cu usurinta in utilizare, fiind destinate atat mediului de afaceri cat si utilizatorilor particulari. Datorita folosirii standardului SIP v.1/2 (RFC 2543 si RFC 3261), telefoanele accepta toate codec-urile audio recente, inclusiv G.711, G.723, G.726, si G.729A/B. Configuratia este simplificata prin folosirea dis-pozitivului SMCPBX10 IP-PBX, care poate fi accesul direct de la tastatura telefonu-lui sau prin intermediul interfetei web incorporate.
Telefoanele de birou dispun, pe partea din spate, de doua porturi 100base-T Ethernet: unul pentru conexiune LAN si celalalt pentru un PC local. Cand este conectat la un PC, telefonul “NAT-enabled” furnizeaza adresa IP prin intermediul serverului sau DHCP incorporat. Ambele telefoane SMC Desktop SIP beneficiaza de toate facilitatile de apelare cu care sunt obisnuiti utilizatorii: redirectionarea ape-lurilor, discutii in trei, apeluri in asteptare, transferul apelurilor, speakerphone. SMCDSP-200 incorporeaza chiar si tehnologia PoE (Power over Ethernet) pentru a elimina necesitatea unui alimentator local si a simplifica instalarea.
Telefonul SMCWSP-100 SIP Wi-Fi ofera atat apeluri mobile, ieftine, prin internet, realizand in acelasi timp economii pentru apelurile IP de acasa sau de la locul de munca, comparativ cu telefoanele mobile sau fixe traditionale. SMCWSP-100 se bazeaza pe standardul 802.11b/g, fiind astfel compatibil cu aproape toate punctele de acces Wi-Fi sau ruterelor wireless standard de pe piata. SMCWSP-100 are in plus un ecran CSTN LCD de 1,8” cu 65.000 de culori si accepta cele mai recente standarde de criptare pentru protejarea apelurilor si asigurarea confidentialitatii. Telefonul SIP Wi-Fi produs de SMC asigura accesul la retelele PSTN si VoIP (este necesar un cont SIP cu serviciul corespunzator). Odata configurat, utilizatorul nu trebuie sa-si mai reaminteasca SSID-ul (Service Set Identifier) sau codul de securi-tate al fiecarui punct de acces deoarece SMCWSP-100 poate stoca aceasta infor-matie si il va conecta automat la pornire la cea mai apropiata retea wireles sau la cea dorita.
“SMC Networks recunoaste calitatea si valoarea tehnologiei VoIP care faciliteaza comunicarea cu colegii, prietenii sau rudele din intreaga lume, acordandu-i o atentie deosebita”, spune James Harris, director de produs la SMC. “Produsele lansate la CeBIT vor fi urmate in curand de altele care vor beneficia de facilitatile oferite de VoIP”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/noile-produse-de-telefonie-ip-de-la-smc-faciliteaza-comunicarea-prin-internet