Pentru al 11-lea trimestru consecutiv, HP ocupa prima pozitie la nivel mondial la vanzarile de servere

BUCURESTI - 2 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Rezultatele obtinute de companie au fost generate de cresterea vanzarilor de servere x86, x86-64 si Itanium 2 si a veniturilor aferente, precum si de mentinerea statutului de lider pe piata Windows, Linux si UNIX in 2004.

Pentru al 11-lea trimestru consecutiv, HP a incheiat anul 2004 in pozitia de lider mondial la vanzarile de servere, conform datelor pentru trimestrul patru al anului 2004 furnizate de IDC(1).
Suprematia HP se datoreaza unui trimestru cu rezultate foarte bune pentru sistemele HP ProLiant pe piata serverelor x86, un sector in care compania s-a mentinut in pozitia de lider in ultimele11 trimestre consecutiv. HP a inregistrat o crestere a vanzarilor de 19,1 procente si o crestere a veniturilor de productie de 13,8 procente, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Pe langa aceste reusite, obtinute in detrimentul concurentei, HP a inregistrat o crestere a cotei de piata la numarul de unitati vandute si s-a situat pe primul loc in 2004 la vanzarile de platforme x86-64, un segment in care s-a raportat o crestere a numarului de unitati vandute cu 176,2% fata de trimestrul precedent si o crestere a venitului cu 195,9 procente fata de acelasi trimestru al anului trecut.
Mai mult, la serverele HP Integrity cu procesoare Intel® Itanium® 2, compania a inregistrat o crestere de 61,6% a numarului de unitati vandute si de 245,8% a venitului, comparativ cu aceeasi perioada a anului calendaristic precedent.
„Cifrele arata ca HP isi devanseaza competitorii pe pietele cu cresteri rapide”, spune Paul Miller, vicepresedinte de marketing al diviziei HP de servere standardizate. „Am finalizat anul 2004 obtinand aproximativ o treime din venit din vanzarile de servere x86. Cei care nu reusesc sa adauge nici o caracteristica diferentiatoare serverelor lor trebuie sa se zbata sa reziste pe piata, confirmand din nou ca strategia HP de a inova in domeniul arhitecturilor standardizate, de volum mare, a dat roade”.
In plus, HP este din nou lider pe pietele cumulate corespunzatoare celor trei sisteme de operare majore (Windows®, Linux si UNIX®), cu cresteri de 15,4% la numarul de unitati vandute si de 19,9% la venituri fata de trimestrul precedent(1). Posibilitatea de alegere intre mai multe sisteme de operare sau platforme standardizate oferita clientilor reprezinta un element deosebit de important al strategiei HP privind serverele pentru organizatiile de toate dimensiunile.
Alte informatii semnificative din raport:
- HP s-a situat in 2004 pe pozitia de lider la nivel mondial in segmentul serverelor cu procesoare Intel Itanium 2, atat la venituri cat si la numarul de unitati vandute, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Numarul de unitati vandute a inregistrat o crestere de 61,6%, iar venitul de 245,8%.
- In 2004, HP a ocupat primul loc la vanzari si venituri pe piata cu crestere rapida a serverelor standardizate x86-64 (Intel Xeon™ EM64T, AMD Opteron™), cu o crestere de 176,2 procente la numarul de unitati vandute si 195,9 procente la venituri. HP a fost lider in 2004 la vanzarile de servere x86-64 bazate pe ambele arhitecturi accesibile clientilor.
- HP si-a mentinut in 2004 suprematia pe piata mondiala a serverelor Linux, cu o crestere de 30,4 procente la numarul de unitati vandute si 39 procente la venituri, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
- HP si-a mentinut in 2004 pozitia de lider la vanzarile de servere Windows, cu o crestere de 25 procente la numarul de unitati vandute si 18,9 procente la venituri, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
- Demonstrand forta sustinuta a strategiei privind sistemele de operare multiple, HP a obtinut in 2004 cel mai mare venit pe fiecare segment de piata aferent celor trei sisteme de operare majore – Windows, Linux si UNIX.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/pentru-al-11-lea-trimestru-consecutiv-hp-ocupa-prima-pozitie-la-nivel-mondial-la-vanzarile-de-servere