Prin contractul cu JBoss, HP faciliteaza adoptarea software-ului open source

BUCURESTI - 18 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Contractul de parteneriat si noile servicii HP le permit clientilor sa-si micsoreze cu mai multa usurinta costurile prin folosirea tehnologiei standardizate cu software open source.

HP a anuntat incheierea unui contract cu JBoss in scopul implementarii cu mai multa usurinta a software-ului open source de catre clientii din mediul enterprise.
Asigurand un punct unic de contact pentru asistenta JBoss, precum si o gama completa de servicii de consultanta, HP isi foloseste expertiza pe platforma JBoss pentru a inlatura temerile clientilor referitoare la migrare si pentru a-i ajuta sa obtina economii substantiale din folosirea tehnologiei standardizate.
“O temere majora pe care o au clientii cand instaleaza Linux si software open source priveste disponibilitatea service-ului si asistentei pentru aceste produse”, spune Al Gillen, director de cercetare al departamentului System software al IDC. “Colaborarea dintre HP si partenerii sai software contribuie la inlaturarea acestei probleme, oferind o solutie care le permite clientilor sa instaleze produse open source in infrastructura lor informatica”.
HP a stabilit parteneriate cu furnizori de aplicatii open source si cu cei mai importanti distribuitori de Linux pentru proiectarea, construirea, integrarea, gestiunea si implementarea solutiilor inovatoare. In plus, HP are contracte cu peste 6.500 de specialisti in servicii Linux pentru asigurarea consultantei si asistentei necesare clientilor din mediul enterprise din intreaga lume.
“Combinatia dintre hardware-ul HP standardizat si suportul excelent asigurat prin solutii de la parteneri cheie au crescut atractivitatea software-ului open source pentru clientii din mediul enterprise care doresc sa-si simplifice infrastructurile si sa faca economii”, spune Martin Fink, vicepresedinte HP pentru Linux. “Contractul nostru extins cu JBoss permite mai multor clienti sa faca economii cu usurinta si sa beneficieze de flexibilitatea implementarii sistemului de operare Linux si a aplicatiilor open source pe sisteme HP”.
HP + JBoss
HP este primul si cel mai important furnizor de Linux care a certificat solutiile software JBoss open source. Contractul precedent dintre cele doua companii a fost completat cu asigurarea unui suport imbunatatit si cu servicii suplimentare – solutii de arhitectura si proiectare, de implementare, integrare si migrare – pentru produsele JBoss pe platforme HP standardizate, inclusiv pe servere HP ProLiant si Integrity. In plus, HP intentioneaza sa ofere la inceputul anului 2005 solutii HP OpenView Application Management care monitorizeaza, depaneaza si administreaza schimbarea in mediu de lucru JBoss Application Server.
Contractul cu JBoss ajuta de asemenea la minimizarea riscului pentru clientii care doresc sa incorporeze solutii open source in centrele lor de date, furnizand suport suplimentar pentru arhitectura HP Linux Reference. HP este primul si singurul furnizor major care ofera Linux Reference Architectures – un pachet complet integrat de software, servicii si solutii hardware standardizate – care imbunatatesc abilitatile clientilor de a implementa rapid si eficient solutii open source si Linux .
“Suntem bucurosi ca HP ofera in prezent un portofoliu complet de servicii de suport pentru solutiile JBoss, care adauga valoare ofertelor HP open source si faciliteaza implementarea si migrarea clientilor”, spune Bob Bickel, vice-presedinte pentru strategie si dezvoltare corporationala la JBoss Inc. “Afacerea noastra continua sa creasca pe masura ce tot mai multi clienti recunosc modelul open source ca fiind o alternativa flexibila si eficienta ca pret la modelele proprietare. Colaborarea cu HP asigura clientilor nostri suportul complet din partea unui sustinator important al platformei open source – motiv pentru care am recunoscut recent HP ca fiind “Partenerul anului 2004”.
Informatii suplimentare despre ofertele HP open source sunt disponibile la www.hp.com/linux.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/prin-contractul-cu-jboss-hp-faciliteaza-adoptarea-software-ului-open-source