PROIECTUL EUDIS, PRIMIT CU INTERES DE MICROSOFT

BUCURESTI - 23 decembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Proiectul EuDiS, in curs de implementare in judetul Mehedinti, se bazeaza pe un parteneriat public-privat intre Consiliul Judetean Mehedinti si firma CG&GC, pentru gestionarea proiectului cu mai multa eficienta fiind creata firma EuDiS Mehedinti SRL.

In perioada 16-17 decembrie a avut loc in cadrul Centrului Tehnologic al Microsoft din Munchen un seminar privind arhitectura Sistemului Electronic Judetean pentru administratia publica –
EuDiS (Arhitecture Design Session). .


Specialistii Microsoft de la centrul din Munchen au fost deosebit de interesati de arhitectura sistemului EuDiS, realizat complet pe platforma tehnologica Microsoft. Proiectul EuDiS integreaza toate componentele necesare administratiei publice: gestiune si executie bugetara, taxe&impozite, gestiunea cererilor si a documentelor, GIS, portal, call center, infochioscuri, intefata cu Sistemul Electronic National al administratiei publice. In urma discutiilor au fost evidentiate modalitatile de integrare a componentelor software si s-a promis suportul Microsoft pe intreaga perioada de implementare atât din partea arhitectilor de la Microsoft România cât si a celor de la centrul din Munchen.

La seminar au participat: Cornel Giurgea-Presedinte Grup CG&GC, Cornel
Vintila- presedinte EuDiS Mehedinti, Florian Makai - Director Tehnic CG&GC, Gunar Dornburg - Microsoft Technic Center, Dorin Badea - Developer Platform Manager Microsoft Romania, Barbu Brehui, Director de Strategie QCT Connect, Corina Brehui - Director Proiecte QCT Connect, Valdis Friojornsdottir – GoPro Islanda, Mihai Iordache- Account Manager Softwin, Marcel Isaila – Business Solutions Manager Softwin si Marcel Foca - Director Intergraph Solution Center Romania.

Seminarul a prilejuit discutarea integrarii in proiectul EuDiS a aplicatiei GoPro.net a companiei GoPro, unul dintre cei mai importanti furnizori de software din Europa.

„Intalnirea de la Munchen a fost deosebit de interesanta pentru noi. Am identificat câteva abordari noi care vor contribui la realizare unei solutii cu un nivel ridicat de eficienta” – a declarat Cornel Vintila, presedintele EuDiS Mehedinti. „Parteneriatele cu companii lidere in domeniile lor de activitate constituie o garantie a reusitei acestui proiect. Ne bucuram ca Microsoft Technic Center din Munchen ne va asista in acest Proiect, ca GoPro a decis sa ni se alature si ca solutile companiilor partenere din Romania au fost apreciate pentru nivelul tehnologic inalt. Dupa acest seminar suntem mai optimisti vis-a-vis de reusita acestui proiect”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/proiectul-eudis-primit-cu-interes-de-microsoft