Sistemele HP de imprimare a fotografiilor ofera imagini alb-negru de calitate profesionala a caror rezistenta la decolorare este de 115 ani

BUCURESTI - 25 martie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Calitatea si rezistenta la decolorare deosebite sunt confirmate de cercetarile efectuate de un laborator independent specializat in stabilitatea si conservarea fotografiilor si filmelor .

Sistemele HP de imprimare a fotografiilor ofera imagini alb-negru de calitate profesionala a caror rezistenta la decolorare este de 115 ani

HP a facut cunoscute rezultatele unui test efectuat de Wilhelm Imaging Research, cel mai important laborator independent de cercetare in domeniul rezistentei fotografiilor si filmelor, care confirma faptul ca sistemele HP de tiparire a fotografiilor alb-negru, lansate recent, ofera clientilor o calitate profesionala si o rezistenta la decolorare a fotografiilor expuse de 115 ani(1).
Anul trecut, compania a lansat mai multe imprimante HP Photosmart care realizeaza fotografii alb-negru de calitate profesionala. HP a solicitat Wilhelm Imaging Research, Inc. sa testeze o imprimanta HP reprezentativa (HP Photosmart 7960) privind rezistenta la decolorare a imaginilor alb-negru, in conditii normale de expunere in interior, folosind cartusul HP 59 foto-gri si hartia HP Premium Plus Photo.
Folosind metodele standard de testare (vezi www.wilhelm-research.com), Wilhelm Imaging Research a stabilit ca aceste imprimari rezista la decolorare timp de 115 ani cand sunt expuse sub sticla.
„Este important pentru clienti sa inteleaga faptul ca orice comparatie veridica a durabilitatii fotografiilor trebuie sa se bazeze pe metode identice de testare”, spune Nils Miller, cercetator principal in domeniul cernelurilor si hartiei la divizia Imaging and Printing Group a HP. „Wilhelm Imaging Research folosese cele mai riguroase si mai raspandite metode de testare a rezistentei la decolorare. In plus, Wilhelm testeaza si publica rezultatele pentru toti producatorii importanti, ceea ce permite clientilor sa faca o comparatie corecta si credibila intre marci”.
Imprimantele HP Photosmart 145, 245, 7660, 7760 si 7960 sunt compatibile cu cartusul HP 59 foto-gri. Conform HP Image Permanence Lab, atunci cand sunt folosite cu hartia HP Premium Plus Photo, aceste imprimante ofera rezultate similare cu cele obtinute de centrul Wilhelm Imaging Research folosind HP Photosmart 7960.
Testele anterioare efectuate de centrul Wilhelm au stabilit ca cele mai noi sisteme de tiparire color ale HP asigura o rezistenta la decolorare de 73 de ani in conditii normale de expunere(2).

Sistemul de imprimare HP
HP ofera clientilor sai rezultate profesionale prin proiectarea de sisteme de imprimare fiabile, complete si de calitate superioara. Cartusele HP, imprimantele si hartiile fotografice sunt proiectate impreuna pentru a fi folosite impreuna. Cartusele de cerneala bazate pe vopsea utilizate cu hartia HP Premium Plus Photo ofera culori vii si fotografii alb-negru profesionale cu o rezistenta exceptionala la decolorare(2).
In plus, un raport recent al SpencerLab(3) a demonstrat ca entuziastii fotografiilor au preferat calitatea imaginii digitale a sistemelor de tiparire cu opt cerneluri fata de fotografiile procesate in mod clasic. Acest raport s-a bazat pe un studiu efectuat in randul consumatorilor privind preferintele acestora referitoare la calitatea fotografiilor tiparite.
„Ca lider in imprimarea la domiciliu a fotografiilor, HP stie ca rezistenta la decolorare si calitatea superioara a imaginii sunt foarte importante pentru clientii nostri”, spune William K. Smith director general si vice presedinte al diviziei de consumabile si medii de tiparire a Imaging and Printing Group, HP. „Prin inovatie si cercetare HP va continua sa fie un lider al imprimarii fotografice”.

(1) Conform Wilhelm Imagin Research (vezi pentru detalii www.wilhelm-research.com), evaluarea durabilitatii fotografiilor expuse se bazata pe teste de stabilitate a luminii accelerate efectuate la 35 de klucsi cu iluminare rece, filtrata prin sticla, la o temperatura a aerului de 24 de grade C si umiditate relativa de 60%. Datele au fost extrapolate pentru a simula o lumina de 450 de lucsi pentru 12 ore pe zi folosind sistemul ”Visually-Weighted Endpoint Criteria Set v3.0” al Wilhelm Imaging Research, Inc. si pentru a reprezenta anii de decolorare vizibila, schimbarile de culoare si/sau petele ce pot sa apara.
(2) Folosind combinatia (i) de cartus HP 58 foto, cartus tricolor HP 57 si hartie HP Premium Plus Photo sau (ii) cartus HP 57, HP 58 si cartus HP 59 foto-gri si hartie HP Premium Plus Photo.
(3) SpencerLab, Consumer Preference Research: Photographic Print Quality, septembrie 2003.