Tehnologia ecologica a SMC ofera firmelor mici o modalitate simpla si practica de a face economii si de a reduce emisiile de carbon

BUCURESTI - 30 iunie 2009

Comunicat tip General in IT&C

SMC Networks (www.smc.com), important furnizor de hardware LAN si de dispozitive de conectare de banda larga, a anuntat astazi lansarea a doua noi switch-uri Fast Ethernet montabile in rack pentru segmentul firmelor mici si mijlocii – EZ Switch™ 10/100 SMC-EZ1024DT si SMC-EZ1016DT – care ajuta la reducerea facturilor energetice prin economisirea a pana la 21% din consumul de curent in cazul unui trafic normal si a pana la 59% in cazul in care PC-urile din retea sunt oprite.

Tehnologia ecologica a SMC ofera firmelor mici o modalitate simpla si practica de a face economii si de a reduce emisiile de carbon

Switch-urile Fast Ethernet cu 16 si 24 de porturi, SMC-EZ1016DT si SMC-EZ1024DT, vin in sprijinul politicilor ecologice ale organizatiilor ce privesc atat reducerea consumului energetic cat si a emisiilor de carbon. Ele contribuie la reducerea consumului prin:

Auto-detectia porturilor active – Atat SMC-EZ1016DT cat si SMC-EZ1024DT pot detecta automat starea conexiunii si pot opri automat alimentarea unui port atat timp cat acesta nu este conectat sau cat un PC este oprit. Cand se detecteaza prezenta unui semnal, switch-urile trec din modul in asteptare in cel de operare normala. Performanta si stabilitatea nu sunt afectate.

 Auto-detectia lungimii cablului – Switch-urile SMC ecologice detecteaza, de asemenea, prezenta unui cablu mai scurt si determina nivelul corespunzator de alimentare in functie de lungimea cablului, reducand astfel consumul de energie in cazul distantelor mai mici. Daca lungimea cablului este sub 20 de metri, consumul poate fi redus pana la 12%.

Thierry Gonon, directorul general al SMC Networks pentru regiunea EMEA, subliniaza: “Tehnologia ecologica a SMC ofera firmelor mici o modalitate simpla si practica de a face economii si de a reduce emisiile de carbon. Cerandu-le utilizatorilor sa-si opreasca PC-urile cand nu le folosesc si sa reduca cablurile care nu sunt necesare, firmele mici pot beneficia de avantajul noilor switch-uri, reducandu-si astfel costurile IT si imbunatatind nivelul de protectie a mediului inconjurator”.

Produsele sunt disponibile la preturile recomandate de producator de 54,99 Euro + TVA vpentru SMC-EZ1016DT si de 79,99 Euro + TVA pentru SMC-EZ1024DT.

Principalele caracteristici ale produselor:

•Switching Fabric de 3,2 sau 4,8 Gbps – fara blocare
•Filtrare si redirectionare la viteza standard a cablului pentru toate porturile
•Aflarea automata a adresei
•Arhitectura de tip “store-and-forward” pentru prevenirea propagarii pachetelor de date eronate
•Control al fluxului half- si full-duplex pentru prevenirea pierderii pachetelor in cazul unui grad inalt de incarcare
•Plug & Play
•Auto-negociere pentru selectarea automata a vitezei si a modului de operare
•Matrice complexa de LED-uri pentru monitorizarea traficului in timp real pe toate segmentele
•Porturi Auto-MDIX
•Montabile pe birou sau in rack (kit de montare inclus)
•Compatibile IEEE 802.3, 802.3u si IEEE 802.3x

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/tehnologia-ecologica-a-smc-ofera-firmelor-mici-o-modalitate-simpla-si-practica-de-a-face-economii-si-de-a-reduce-emisiile-de-carbon