XEROX SUSTINE PRIMAVARA MUZICALA BUCURESTEANA

BUCURESTI - 19 aprilie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Prin solutiile sale cu un inalt nivel tehnologic, Xerox Romania sprijina buna desfasurare a primei editii a evenimentului cultural bucurestean Shumsky Music Fest.

XEROX SUSTINE PRIMAVARA MUZICALA BUCURESTEANA

Xerox nu este numai o importanta companie high-tech, ci si un sustinator al activitatilor sociale, implicandu-se in proiecte sportive, culturale sau educationale. Un astfel de eveniment, la care au fost folosite cele mai recente tehnologii si solutii Xerox pentru rezolvarea unor aspecte logistice privind documentele, este Shumsky Music Fest, o manifestare dedicata muzicii clasice, gazduita de Cercul Militar National si Studioul de concerte “Mihail Jora” al Radiodifuziunii, in perioada 17 – 22 aprilie.
Contributia Xerox a constat in multiplicarea partiturilor destinate concertelor ce vor avea loc in cadrul festivalului, tiparirea afiselor, programelor de sala, invitatiilor si a altor documente necesare bunei desfasurari a evenimentului.
O atentie deosebita a trebuit acordata partiturilor a caror calitate deosebita si format nestandard au impus folosirea solutiei de scanare Xerox DigiPath 2.0, care ofera posibilitatea integrarii documentelor scanate cu documentele electronice, impreuna cu un software de recunoastere optica a caracterelor, pentru obtinerea unui grad ridicat de acuratete a informatiilor. Tiparirea s-a facut pe sistemul multifunctional avansat WorkCentre Pro 55, lansat la sfarsitul anului trecut. Folosirea acestor echipamente de ultima generatie a permis realizarea unor copii cu un inalt grad de fidelitate si un nivel calitativ deosebit de ridicat, la nivelul exigentelor organizatorilor (Fundatia “Shumsky”) si ale muzicienilor. A fost de asemenea apreciat timpul extrem de scurt, de doar cateva ore, in care au fost obtinute toate materialele destinate festivalului.

Despre Shumsky Music Fest
Shumsky Music Fest este un eveniment cultural organizat de Fundatia “Shumsky”, infiintata in memoria marelui violonist american Oscar Shumsky. Festivalul, aflat la prima editie, isi propune sa imbine aspectele artistice cu cele educationale, muzicienii straini invitati sa cante la Bucuresti urmand sa sustina si cursuri de maiestrie pentru elevii liceelor de muzica si pentru studenti, frecventarea acestora fiind gratuita si deschisa. Organizatorii doresc ca acest eveniment sa marcheze inceputul unei traditii in spatiul cultural bucurestean.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/xerox-sustine-primavara-muzicala-bucuresteana