La o partida de vanatoare, cu munitie nedeclarata

Giurgiu - 10 august 2004

Comunicat tip General in Social

Lucratorii vamali si politistii de frontiera giurgiuveni au descoperit aseara, ascunse si nedeclarate, peste 200 cartuse de vanatoare, intr-un autoturism cu care se deplasau 2 greci si un cetatean din R.Moldova ce intentionau sa tranziteze tara noastra cu destinatia R.Moldova.

Astfel, la biroul vamal Giurgiu Rutier, s-au prezentat pentru a intra in tara, calatorind cu un autoturism marca “Nissan” 3 barbati - 2 cetateni greci, fratii Panagiotis si Constantinos M., in varsta de 43, respectiv 47 ani si cetateanul din R.Moldova Boris M, de 43 ani.
Cu ocazia efectuarii formalitatilor de intrare in tara, membrii echipei (lucrator vamal si politist de frontiera) au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra persoanelor si bagajelor acestora fapt ce a condus la descoperirea, in bagajelor celor 2 cetateni greci, printre lucrurile personale, 226 cartuse de vanatoare, calibru 12mm ambalate in cutii de carton, precum si intr-o cartusiera din piele,.
Ca urmare a acestui fapt, au fost demarate cercetarile, ocazie cu care cetatenii greci au declarat ca munitia le apartine si nu au stiut ca trebuie sa o declare la intrarea in tara noastra.
Cei 2 fusesera invitati de cetateanul moldovean care-i insotea si care le era coleg de serviciu sa-si petreaca concediul in R.Moldova, timp in care sa si mearga la o partida de vanatoare. Considerand oferta tentanta grecii au pornit la drum fara a se informa in prealabil care sunt conditiile in care pot tranzita frontiera romana cu cartusele respective.
Ca urmare a nerespectarii prevederilor regimului armelor si munitiilor, celor 3 persoane li s-a intrerupt calatoria, cazul fiind predat in vederea finalizarii cercetarilor si luarii masurilor legale ce se impun politistilor de la IPJ Giurgiu.

Despre INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA

Serviciul de Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera

Fabian Badila
tel. 408.74.04
igpf2002@yahoo.com