SWORDS - Spoken Word Sessions: Cosmina Morosan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Catalina Matei, Lucian Brad – 11 februarie, la Control Club

BUCURESTI - 8 februarie 2024

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continua cu un nou episod ce ii are ca invitati pe Cosmina Morosan & Anticorp Solar , Cristina Bordeanu , Catalina Matei si Lucian Brad, intr-un eveniment moderat de Cosmin Perta – duminica, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club . Performance -urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar .

poster SWORDS S2E2

poster SWORDS S2E2

SWORDS - Spoken Word Sessions isi propune sa aduca laolalta poeti, actori, autori si performeri, in spectacole spoken word, completate de muzica si proiectii multimedia. Curatori: Cosmin Perta si Iulian Morar.

Biletele, in numar limitat, sunt disponibile in reteaua Eventbook.

Cosmina Morosan lucrează cu poezia și arta performativă (mișcare și text), operând prin filosofie ca intensitate riscată / virtualitate afectivă / posibilitate de a fora întâlniri. Anticorp Solar activeaza in mediul vizual, sonor (inregistrari de teren, actiuni acustice) si performativ cu o preocupare pentru text (notite, etimologie plurala). Din 2018, colectivul lor colaboreaza (trans-)performativ in parcurgerea cartierelor, observari domestice, accelerari nomade si spatii de arta precum ODD, Meet Factory (Praga), CNDB, Cabinet 44 la Atelierele Malmaison, WASP.

Cristina Bordeanu (n. 2000) este absolventa a Facultatii de Teatru si Film, UBB, specializarea Actorie. In prezent lucreaza ca actrita in sectorul cultural independent si urmeaza masteratul de Scriere Dramatica din cadrul  Universitatii de Arte Targu Mures. Este autoarea a doua one woman show-uri, ambele reinterpretari ale unor figuri importante din mitologia si folclorul autohton: Adevarata poveste a Spanului si O fata pe nume Dochia. 

Catalina Matei (n. 1988, Bucuresti) este doctoranda la Facultatea de Litere din Bucuresti, unde tine si un seminar de teoria literaturii. A publicat doua volume de poezii: Lanul cu sarme intinse (editura Tracus Arte, 2024) si Iubirea pentru morti e cea mai mare (CDPL, 2022). A predat muzica (intr-o alta viata, a urmat cursurile Facultatii de Interpretare Muzicala, UNMB), a redactat, a tradus. Din 2013 pana in 2019, a condus Tramvaiul 26. In prezent, e profa.

Lucian Brad (n. 1996, Vaslui) a absolvit Facultatea de Drept la Iasi. A publicat volumul Un om mai important decat oamenii (2020), nominalizat la Premiul National de Poezie „Mihai Eminescu”. In prezent, locuieste in Iasi.

Cosmin Perta este poet, prozator, eseist, performer si manager cultural. In ultimii 20 de ani a publicat 6 volume de poezie, a facut doua instalatii poetice multimedia, a organizat cateva zeci de evenimente poetice, a tinut ateliere de scriere si a performat in zeci de festivaluri pe patru continente.

Iulian Morar este organizator si curator la evenimente culturale din tara si din strainatate, fondator Liveland, creatorul si protagonistul editiilor Midweek Tapes din Control, avand totodata multe participari muzicale la diverse evenimente de spoken word.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday-communication/swords-spoken-word-sessions-cosmina-morosan-anticorp-solar-cristina-bordeanu-catalina-matei-lucian-brad-11-februarie-la-control-club