Tamikrest si Balkan Taksim, in concert la Bucuresti

BUCURESTI - 12 octombrie 2023

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Ritmurile desert blues si rock din Sahara se intalnesc cu melodiile de inspiratie balcanica si anatoliana, intr-un concert de neratat: formatia Tamikrest , originara din Mali, va canta in premiera la Bucuresti, alaturi de trupa autohtona Balkan Taksim , vineri, 13 octombrie, de la ora 20, la Control Club .

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventbook.

poster concert Tamikrest

poster concert Tamikrest

 Desert-blues for fans of Can and Pink Floyd to sink their teeth into. 

MOJO

Infiintata in 2006 in Kidal, Mali, Tamikrest (termen ce inseamna rascruce, conexiune in limba Tamasheq) este un grup de muzicieni cu radacini in Mali, Niger, Algeria si Franta. Muzica lor este un tribut adus identitatii tuarege, un melanj de muzica traditionala africana cu influente puternice din rock-ul modern, occidental. Versurile vorbesc despre libertate, iar Tamikrest spun ca scopul lor este sa faca poezia si cultura Tamasheq cunoscuta dincolo de nisipurile Saharei, in lumea intreaga.

Cu un palmares bogat de aparitii discografice, Tamikrest se afla in prezent intr-un turneu de promovare a celui mai recent album de studio, Tamotaït (Glitterbeat Records, 2020), un manifest rock and roll si o invitatie la reflectie asupra situatiei din Sahara si din lume, in general.   

“Desert-blues for fans of Can and Pink Floyd to sink their teeth into.” – MOJO

www.tamikrest.net
 

Balkan Taksim s-a evidentiat drept una dintre cele mai originale formatii din Romania, fiind o colaborare intre artistul Sasa-Liviu Stoianovici si producatorul Alin Zabrauteanu. Promovand o combinatie de ritmuri si aranjamente electronice, sunete din Carpati si melodii de inspiratie balcanica si anatoliana, Balkan Taksim creeaza un caleidoscop muzical energic si inventiv.

Dupa albumul de debut, Disko Telegraf (Buda Musique, 2021), Balkan Taksim revin cu un nou single, Mastika, un hit al muzicii de taverna din Turcia secolului trecut.

“Balkan Taksim merges Anatolian '70s acid rock with Massive Attack's menacing creep.” – MOJO

https://balkantaksim.bandcamp.com/

Concertul Tamikrest si Balkan Taksim este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay. Facebook event: https://www.facebook.com/events/725012392442571/

Program : 19:00 – acces ; 20:00 – Balkan Taksim ; 21:00 – Tamikrest  

Biletele, in valoare de 80 de lei, sunt disponibile online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-tamikrest-control-club) si in reteaua partenerilor Eventbook.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday-communication/tamikrest-si-balkan-taksim-in-concert-la-bucuresti