The Orielles si Zimbru in concert la Bucuresti

BUCURESTI - 25 octombrie 2023

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Formatia britanica The Orielles concerteaza in premiera la Bucuresti – vineri, 27 octombrie, la Control Club . Trupa se afla intr-un turneu european pentru promovarea celui mai recent album, Tableau. In deschidere, formatia clujeana Zimbru .

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventbook.ro.

poster concert The Orielles si Zimbru

poster concert The Orielles si Zimbru

The Orielles, trio-ul originar din Halifax, activeaza din 2018 si are in palmares patru albume de studio. Formatia compusa din surorile Sidonie "Sid" B. Hand-Halford la tobe si Esmé Dee Hand-Halford la bas si voce, alaturi de Henry Carlyle Wade la chitara si voce, este cunoscuta pentru sound-ul indie pop-rock cu influente space rock si no-wave.

Cel mai recent release al trupei, Tableau (Heavenly Records, 2022), iese din zona indie rock, abandonand structurile conventionale si explorand texturi sonore noi, din zona muzicii electronice, neo-clasice si minimaliste, fapt ce le-a atras comparatii cu Broadcast si Stereolab.

The West Yorkshire trio flit from R&B to funk to dance to indie in their ambitious, disorienting fourth album. – The Guardian

What we have here is brave, innovative, unexpected and brilliant – The Line of Best Fit

Their most experimental and exhilarating release to date – Clash Music

www.theorielles.co.uk 

Originara din Cluj-Napoca, formatia Zimbru este compusa din Teodora Retegan, Paul Bucovesan, Andrei Bobis si Oana Pop. Sound-ul lor poate fi descris ca un melanj de riff-uri de chitara indraznete, sintetizatoare si percutie vioaie, peste care vin versurile ce povestesc despre queer love, dans si nostalgie pentru decade demult apuse.

Formata in 2017, Zimbru are deja in palmares un EP, Little Creatures (2019), inregistrat, produs si lansat prin propriul label, Cirkular, precum si aparitii la festivaluri ca WAVES VIENNA, The Great Escape, EXIT, Europavox sau Sziget, care le-au atras atentia criticilor muzicali britanici.

„Synthpop vecin cu Miike Snow, Ladytron, Class Actress si lista e deschisa” – Scena 9

https://zimbru.bandcamp.com

Concertul The Orielles si Zimbru din 27 octombrie este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay. Program: 19:00 acces / 20:00 Zimbru / 21:00 The Orielles

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 65 de lei (presale) online pe Eventbook.ro si in reteaua partenerilor Eventbook.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday-communication/the-orielles-si-zimbru-in-concert-la-bucuresti