Cum Sa Optimizati Un Site Pentru Utilizatorii De Internet Pe Mobil?

BUCURESTI - 9 noiembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Internet

In ziua de astazi, utilizatorii de mobil ocupa o parte din ce in ce mai importanta intre cei care folosesc Internetul in general, astfel ca site-urile trebuie sa tina cont si de acest lucru, atunci cand fac optimizarea unui site.

Cum Sa Optimizati Un Site Pentru Utilizatorii De Internet Pe Mobil?

In ziua de astazi, utilizatorii de mobil ocupa o parte din ce in ce mai importanta intre cei care folosesc Internetul in general, astfel ca site-urile trebuie sa tina cont si de acest lucru, atunci cand fac optimizarea unui site.

 

Un utilizator de Internet pe telefonul mobil cu siguranta nu cauta sa afle care este istoria unei companii, ci cum sa ajunga mai repede la sediul acelei companii, nu cauta communicate de presa despre un anumit produs, ci cat costa respectivul produs si unde il pot gasi, nu cauta biografia unui scriitor, ci unde se va tina urmatoarea lansare de carte a acelui scriitor. Informatiile care trebuie sa fie disponibile asadar in retelele mobile sunt un pic diferite de cele care sunt disponibile pentru utilizatorii de computere. Asa ca daca doriti sa va faceti un site optimizat pentru utilizatorii de mobil, umpleti-l de informatii care intr-adevar sunt cerute de catre acestia, nu cu tot felul de detalii pe care nu le gaseste nimeni interesante.

 

O regula de aur care trebuie luata in calcul de catre cei care programeaza ca un site disponibil pe device-urile fixe (gen desktop-uri) sa fie disponibil si pe smartphone-uri sau tablete electronice este ca trebuie sa preia informatia de pe acel site ce se vede pe un computer si sa o simplifice la maxim. Programatorii trebuie sa se intrebe: “Chiar are o persoana ce foloseste un smartphone nevoie sa stie care sunt adresele exacte ale sediilor unei anumite firme? Nu ar fi mai simplu sa ii dam informatii numai despre sediile firmei din zona unde se afla?” Un utilizator de mobil ce se afla in Bucuresti poate fi interesat de firma X, si de adresa firmei, si poate chiar fi curios daca firma are sediul si in Londra, de exemplu, dar cu siguranta nu va cauta adresa sediului din Londra pe telefonul mobil. Asadar, simplificati un site prin eliminarea de informatii care sunt in plus, si nefolositoare pentru utilizatorii de mobile.

 

Un site care are informatii simplificate si interesante este irelevant daca site-ul nu se vede cum trebuie pe ecranul celui care intra pe acel site. Degeaba vorbim de cel mai informativ site din lume, daca site-ul nu se vede cum trebuie pe toate telefoanele si tabletele din lume. Optimizati ( http://www.optimizare-site.com.ro/ )  astfel si modul in care se vede site-ul dumneavoastra pe telefoane cu ecranul de 3 inci, 4 inci, si pe tablete cu diagonala de 7 inci, de 9 inci, de 10.1 inci etc, daca vreti sa aveti cat mai multi utilizatori.

Mai multe despre promovare ( http://www.promovareseo.ro/ ) pe site-urile noastre 

Despre Kondor Invest

Vezi mai multe pe site-urile noastre