Istoria Usilor De Garaj

BUCURESTI - 7 noiembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Chiar daca istoria usilor de garaj pare legata intr-un fel de autovehicule, adevarul este ca usile de garaj exista inca din anul 450 i.e.n., cand trasurile nobililor erau “parcate” in anumite locuri dotate cu porti. Evident ca acele porti nu aratau absolut deloc cu ceea ce se poate vedea astazi, dar reprezentau un inceput al usilor de garaj folosite in ziua de astazi la garajele care adapostesc autovehicule.

Istoria Usilor De Garaj

Chiar daca istoria usilor de garaj pare legata intr-un fel de autovehicule, adevarul este ca usile de garaj exista inca din anul 450 ien, cand trasurile nobililor erau “parcate” in anumite locuri dotate cu porti. Evident ca acele porti nu aratau absolut deloc cu ceea ce se poate vedea astazi, dar reprezentau un inceput al usilor de garaj folosite in ziua de astazi la garajele care adapostesc autovehicule.

 

In Statele Unite, existenta usilor de garaj nu este cunoscuta atat de bine ca aceea a usilor din Europa, pentru ca America a fost descoperita destul de tarziu, in 1492. Totusi, acest lucru nu i-a impiedicat pe americani sa creeze in 1902 tipul de usa de garaj care se apropie cel mai mult de usile folosite astazi.

 

La inceput, in Europa usile se deschideau ca mai toate portile, cu ajutorul unei clante. De asemenea, aveau o yala cu care trasurile, respectiv toate bunurile dinauntrul “garajului” erau protejate de hoti. Abia in 1902, cand Cornell Iron Works a creat usa de garaj care se bascula, usile de garaj si-au schimbat infatisarea, renuntand la manerul specific unei usi normale de apartament sau casa. Exista chiar si dovezi a usilor de garaj basculante intr-unul din cataloagele de reclama ale firmei producatoare, catalog datand din 1906.

 

Totusi, trebuie precizat ca usile de garaj de acum o suta de ani nu erau atat de inalte ca acestea de astazi, avand maxim inaltimea unui adult. Se considera ca era de ajuns pentru cei care aveau masina sa intre cu masina in garaj, apoi sa coboare si sa incuie garajul. De asemenea, usile de garaj din anii 1900 erau formate din doua parti (nu usile basculante, care aveau o singura parte). Ei bine, in 1935, au fost create si usile de garaj care se culiseaza. Materialul preferat pentru constructia usilor de garaj a fost mult timp lemnul. De curand, lemnul a fost inlocuit cu metalele, datorita rezistentei mai bune la uzura a foilor de usa metalice, si a protectiei impotriva zgomotului sau frigului.

 

La putin timp dupa ce au fost create usile de garaj culisante, mai precis in 1936, au aparut si usile de garaj cu inaltimea aproape dubla fata de inaltimea unui om. Sistemele de basculare a usilor s-au imbunatatit, permitandu-le producatorilor de usi de garaj sa creeze usi mult mai mari si mai grele decat cele de pana in 1936. Usile de garaj folosite in ziua de astazi sunt poate la fel de grele ca acelea din trecut, insa ofera un nivel de siguranta mult mai ridicat.

Vezi mai multe despre usi de garaj Scharx pe site-ul nostru

Despre Kondor Invest

Vezi mai multe pe site-urile noastre