SOFTWIN propune soluţii personalizate pentru managementul documentelor

BUCURESTI - 17 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Divizia e-Content Solutions din cadrul SOFTWIN a prezentat în cadrul conferinţei “Document Management - oganizare, eficienţă, control” soluţii personalizate pentru managementul documentelor, cuprinzând servicii de consultanţă, dezvoltare aplicaţii, documentare, instruire şi asistenţă tehnică.

“În comparaţie cu ţările Uniunii Europene, unde o companie din trei a implementat deja soluţii de gestiune a documentelor, în România, doar o companie din zece foloseşte aceste aplicaţii. De aceea, în condiţiile în care ne indreptăm către standardele UE, există premise pentru o creştere accelerată a pieţei româneşti de Document Management. Apreciem că aceasta va cunoaşte o rată anuală de creştere mai mare decât rata de creştere per ansamblu a pieţei software din România” a declarat Măriuca Talpeş, directorul diviziei e-Content Solutions.

Analiştii SOFTWIN consideră că, în prezent, circa 60% din informaţiile deţinute de companiile româneşti se află sub forma documentelor pe hârtie, dar acest procent va scădea până la 35% în următorii 5 ani, în favoarea documentelor electronice şi al bazelor de date structurate. La baza acestui proces se va afla nevoia din ce în ce mai acută a companiilor de a gestiona eficient fluxurile informaţionale şi volumele de documente în continuă creştere.

Estimată în acest an la circa 4.5 milioane USD, piaţa românească a soluţiilor informatice de gestiune a documentelor va creşte, în opinia specialiştilor, şi pe măsură ce companiile vor lua în considerare principalele avantaje ale acestor aplicaţii: economie de timp, spaţiu şi resurse umane.

“Un aspect important de luat în considerare de către ofertanţii de astfel de soluţii este încrederea potenţialilor clienţi în tehnologie, în necesitate şi în investiţie. Platforma pe care se construiesc aplicaţiile SOFTWIN de management al documentelor este Lotus Domino, apreciată de specialişti ca fiind cea mai sigură platformă software iar avantajele noastre provin, în primul rând, din experienţa de peste 10 ani în proiecte de content management.” a concluzionat Dna.Talpeş.

Din punct de vedere al investiţiei efectuate într-o soluţie de document management, un studiu de caz pentru o companie de 50 de angajaţi relevă faptul că o astfel de aplicaţie eficientizează munca unui angajat cu până la 2 ore pe zi, ducând la scăderea cheltuielor companiei cu circa 30.000 USD anual.

Despre SOFTWIN

Despre SOFTWIN

SOFTWIN este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe din domeniul IT&C. Înfiinţată în 1990, SOFTWIN şi-a diversificat continuu activitatea adăugând la activitatea de bază de dezvoltare şi implementare software, noi soluţii şi servicii cum ar fi: dezvoltare aplicatii software complexe (1990), ePublishing si eContent Solutions (1993), antivirus BitDefender (1997), servicii de contact center (2000), helpdesk pentru IT (2001), soluţii SAP (2002). Cu o echipă de peste 600 de angajaţi, SOFTWIN a dezvoltat şi implementat tehnologii de vârf în peste 5000 de proiecte dezvoltate pentru parteneri din întreaga lume.
SOFTWIN SRL
Str. Fabrica de Glucoza nr. 5, sector 2, Bucuresti
tel: (021) 233.07.80
pr@softwin.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/softwin/softwin-propune-solutii-personalizate-pentru-managementul-documentelor