Cum facem setarile unui dedurizator?

Deva - 23 martie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Unul dinttre cele mai populare dedurizatoare este dedurizatorul Bluesoft.Cum il setam?

Pentru a fi mai usor in utilizare si a putea stii ce poate  face valva de comanda am decis in a va prezenta pe larg acest sistem dedurizare.

Dedurizatorul vine echipat cu 25 litri de rasina, are o valva de comanda RX echipat cu un by pass de 3/4 cu conexiune exterioara.

Dimensiunile acestuia sunt 30/50cm  baza si 102 cm inaltime, pentru montaj  este necesar sa aveti o priza si o scurgere.

In primul rand cand il montati trebuie sa cuplati by passul dupa care puteti face legaturile la apa urmarind sagetile de In/out , mare atentie la pozitia by passului , tb sa fie orientate in sensuri diferite pe pozitia INSERV  , vezi foto

Dupa ce a fost cuplat la apa si by pasul este bine orientat, cuplati furtul transparent de la valva la o scurgere, deasemnea cuplati si furtul 2 transparent de la supraplin situat in exteriorul carcasei dedurizatorului in partea de sus ,  la canalizare!Mare atentie --nu le cupla printr-un teu, trebuie sa intre fiecare furtun separat in canalizare astfel incat apa sa se duca in canalizare sa nu ajunga inapoi in dedurizator prin supraplin!!

Odata cuplat la apa puteti deschide robinetul si apa poate intra in dedurizator, pentru a elimina aerul din dedurizator deschideti un consumator si lasati apa sa curga in jur de 10 minute.

Umpleti dedurizatorul cu sare pastilata , puteti pune  1-2 saci de 25 kg.La prima punere in functiune trebuie sa adaugati 6 litri de apa peste sare, ulterior dedurizatorul va face el acest lucru.

Pe afisajul electronic al valvei se vor afisa pe rand ora , ora la care face regenerarea, numarul de mc ramasi pana la regenerare si consumul de apa instantaneu.Este important ca atunci cand trece apa prin dedurizator sa urmariti daca va arata consumul instantaneu de apa si implicit sa scada cantitatea de apa ramasa pana la regenerare.In cazul in care dedurizatorul nu face acest lucru el nu va stii sa faca regenerarea dupa trecerea numarului de mc setat pana la regenerare.Daca cumva nu indica consumul instantaneu verificati cablul negru care pleaca din valva sa fie cuplat pe iesirea bypass-lui, in capatul acestuia este o mufa lunga de 3-4 cm care are un loc unde vine conectata pe by pass.Daca tot nu indica si dupa aceasta trebuie sa verificati pozitia by passului , ambele robinete sa fie orientate pe INSERV.

Cum setatm valva?

Setarea valvei o puteti urmari aici, este un filmulet unde este prezentata.Procedura este descrisa bine si in manual.O voi si descrie in cele ce urmeaza.

1.Se apasa sageata sus si sageata jos deodata 3 secunde pana se aude un bip ,pentru a debloca tastatura

2.Se apasa primui buton de la stanga la dreapta o singura data

3.Se apasa sageata in jos o data

3.Vor aparea pe rand toate etapele de regenerare cu parametrii aferenti

4.Daca se doreste modificarea unui parametru se apasa inca o data primul buton, va incepe sa clipeasca parametrul care poate fi setat, se poate seta cu ajutorul sagetilor sus/jos

5.Se apasa inca o data primul buton de la stanga la dreapta pt confirmare

se apasa sageata jos si se repeta cele descrise mai sus pana cand pe ecran va aparea din nou ora.

Cred ca cel mai usor este sa urmariti filmuletul.

Neaparat sa aveti un test de duritate cu care sa testati periodic apa, este bine sa stiti din timp ca nu mai dedurizeaza, pot fi multe cauze pt care se poate intampla acest lucru , iar un speciallist poate sa va indrume foarte usor.

Daca se doreste a face o regenerare manuala pasii sunt urmatorii:

--se deblocheaza tastarura apasand sageata sus si jos deodata timp de 3 secunde

--se apasa lung 2-3 secunde pe al doilea buton de la stanga la dreapta, se va auzi motorasul mergand , pe afisaj va aparea 00 iar apoi prima etapa a regenerarii 2-10 (etapa 2 -10 minute)

--daca doriti sa treceti peste etapa se apasa inca o data lung al 2 lea buton de la stanga dreapta si se va trece in etapa urmatoare

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/topwater/cum-facem-setarile-unui-dedurizator