Actiune in reziliere

Definitie Actiune in reziliere

Mijloc procedural prin care partea contractanta ce si-a executat prestatia asumata printr-un contract sinalagmatic cu executare succesiva poate solicita justitiei rezilierea acelui contract atunci cand cealalta parte nu si-a executat culpabil obligatiile contractualmente asumate.Ca natura juridica, este o actiune in realizare. Promovarea ei este subordonata acelorasi conditii ca si actiunea in rezolutiune.Prin admiterea ei de catre instanta judecatoreasca se pronunta desfiintarea numai pentru viitor a contractului respectiv. Prestatiile executate in trecut, fiind de regula ireversibile, raman bine si definitiv executate, neputand fi ceruta inapoierea lor.Vezi si Actiune in rezolutiune, Reziliere.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune in reziliere? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune in reziliere.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune in reziliere. Definitiile termenilor despre Actiune in reziliere cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune in reziliere, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune in reziliere.