COMUNICAT DE PRESA UNIMPRESA ROMANIA

BUCURESTI - 11 octombrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

UNIMPRESA Formazione: Un centru de excelenta in domeniul pregatirii profesionale, la dispozitia italienilor si a romanilor

COMUNICAT DE PRESA UNIMPRESA ROMANIA

Pe 6 octombrie a.c. a fost constituita la Bucuresti Fundatia UNIMPRESA Formazione. Aceasta Fundatie reprezinta o institutie de pregatire profesionala ce a luat nastere sub auspiciile patronatului UNIMPRESA Romania, pentru a oferi societatilor romanesti, institutiilor, persoanelor particulare - servicii de pregatire profesionala la standarde europene.
Fundatia numara printre asociatii sai, organizatii si institutii italiene de pregatire profesionala in diferite specializari: management, pregatire de cadre si de muncitori in diferite sectoare economice. Pentru a afla mai multe informatii, l-am intervievat pe Directorul General al UNIMPRESA Romania – dl. Marco Rondina.
“Fundatia a luat nastere pentru a satisface exigentele asociatilor nostri ce isi doreau sa aiba la dispozitie personal calificat si care simteau ei insisi nevoia sa se afle permanent la curent cu noutatile in materie de impozite, fiscalitate si noul cod al muncii. Aceste exigente sunt insa aceleasi pentru toate intreprinderile, indiferent de nationalitatea celui care detine capitalul, de aceea initiativa noastra este privita cu deosebit interes si de catre patronatele romanesti.
Avand in vedere ca patronatul nostru este transversal, UNIMPRESA Formazione isi va desfasura activitatea in sectorul industriei, in cel mestesugaresc dar si in sectorul agriculturii (inclusiv productia si siguranta alimentara) si va avea o prezenta raspandita pe intreg teritoriul Romaniei. Acest institut de pregatire profesionala isi va oferi serviciile oriunde exista o filiala a patronatului Unimpresa. Astazi exista 6 filiale (Bucuresti, Timisoara, Cluj, Oradea, Iasi si Craiova), dar numarul acestora va creste in urmatorii ani. Multumita existentei sale, UNIMPRESA Formazione va putea facilita si favoriza fluxul migrarii intre cele doua tari, in special intrarea muncitorilor romani in Italia intr-o etapa anteriora pregatirii profesionale si obtinerii contractului de munca, in conformitate cu prevederile legii Bossi-Fini care reglementeaza acordarea de vize de munca pentru cetatenii extra-comunitari. Dorim sa oferim astfel un serviciu atat societatilor italiene in cautare de personal calificat, cat si cetatenilor romani care doresc sa intre pe teritoriul italian.
Institutul de pregatire profesionala va putea profita de competentele proprilor asociati ce isi desfasoara activitatea in Italia in diferite sectoare, devenind astfel un adevarat centru de excelenta la dispozitia Romaniei”.
Sergio de Vita, reprezentantul uneia dintre societatile partenere ale proiectului UNIMPRESA Formazione, “Opere Formative”, institutie de pregatire ce isi desfasoara activitatea in Italia, in special in regiunea Lombardia, ne-a declarat ca isi propune sa aduca o importanta contributie la recent infiintata UNIMPRESA Formazione, punand la dispozitia acesteia propriul know-how dar si propria echipa de formatori, pentru a face astfel incat atat intreprinderile cu capital italian prezente pe territoriul romanesc cat si intrepriderile romanesti sa-si poata desfasura propriile servicii la standarde calitative europene in vederea integrarii in UE.
Un alt partener in cadrul acestui ambitios proiect, UNIMPRESA Formazione, este Italia Pegasus Institute, ce isi desfasoara activitatea din 2000 in sectorul proiectarii si al pregatirii in sectorul agro-alimentar si zootehnic. Presedintele acestei societati, Luciano Giovannetti, ne-a declarat: “Am aderat cu multa placere si cu entuziasm la fundatia UNIMPRESA Formazione deoarece suntem siguri ca Romania va avea o pozitie de lider in sectorul agro-alimentar in urmatorii ani, facand referire in special la viitoarea sa integrare sa in UE. Romania are si rolul de frontiera in sectorul sigurantei pentru sanatatea publica europeana, daca ne referim la boli periculoase, precum gripa aviara, care altfel ar putea ajunge pe teritorul european.
Dorim – a continuat dl. Giovannetti – sa punem la dispozitia UNIMPRESA Formazione, competentele societatii Italia Pegasus Institute in sectorul medicinei veterinare preventive. De aceea am semnat un acord de colaborare cu Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, in vederea desfasurarii de programe comune privind sanatatea publica si siguranta alimentara.”

Despre ADV Communication

institutie italiana de pregatire profesionala in diferite sectoare economice
Denisa Mincu
dmincu@advcommunication.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/adv-communication/comunicat-de-presa-unimpresa-romania