REGIUNEA BUCUREȘTI-ILFOV, MOTOR AL DEZVOLTĂRII ECONOMICE ÎN ROMÂNIA

BUCURESTI - 8 noiembrie 2017

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) a organizat în data de 31 octombrie 2017, la Hotel Radisson Blu, conferința "Fondurile europene și de investiții REGIO - Motor al dezvoltării Regiunii București-Ilfov", eveniment structurat pe trei paneluri, la care au asistat peste 200 de persoane.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) a organizat în data de 31 octombrie 2017, la Hotel Radisson Blu, conferința "Fondurile europene și de investiții REGIO - Motor al dezvoltării Regiunii București-Ilfov", eveniment structurat pe trei paneluri, la care au asistat peste 200 de persoane.

În cadrul panelului III, tema abordată a fost Regiunea București-Ilfov, motor al dezvoltării economice în România. Au susținut alocuțiuni Dl Dan Nicula – Director General, Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, Dl Liviu Râncioagă - Expert Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, Dl Tudor Andreescu – Invest România și Dna Ramona Ivan, Director, Direcția Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC Bank.

Al treilea panel a cuprins abordarea unor noi strategii pentru atragerea de investiții, complementare cu fondurile europene. Reprezentanții ADRBI au vorbit despre rolul activ al agenţiei, planul de acțiuni și obiectivele sale fundamentale și au prezentat Strategia de Promovare și Atragere a Investițiilor în Regiunea București-Ilfov (aflată în consultare din iunie 2015), care este corelată cu Planul de Dezvoltare Regională și Planurile Locale de Dezvoltare. 

Reprezentanții mediului economic și bancar au prezentat oportunități de creștere a fluxului investiţiilor străine în România, oportunități financiar-bancare, precum și aspecte importante pentru beneficiarii care doresc cofinanțare bancară, spre a putea accesa fonduri europene, riscuri si măsuri de prevenire.

Conferinţa a putut fi urmărită live, iar înregistrarea transmisiei, prezentări şi detalii găsiţi accesâd link-ul http://2014-2020.adrbi.ro/evenimente/31-octombrie-2017-fondurile-europene-si-de-investitii-regio-motor-al-dezvoltarii-regiunii-bucuresti-ilfov/.