Universitatea Cooperării Teritoriale Europene 2018 SMARTRANSNATIONAL COOPERATION, București, 20-22 noiembrie 2018, Biblioteca Națională București

BUCURESTI - 14 noiembrie 2018

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica

În perioada 20-22 noiembrie 2018, Ministerul Dezvoltării şi Administrației Publice va organiza prima ediție a Universității Cooperării Teritoriale Europene (CTE). Evenimentul se va desfășura la București, la sediul Bibliotecii Naționale a României, în perioada 20-22 noiembrie 2018.

Ministerul Dezvoltării şi Administrației Publice

Ministerul Dezvoltării şi Administrației Publice

Universitatea CTE este un eveniment organizat la iniţiativa MDRAP, în calitate de Autoritate Națională pentru Programe Europene, cu scopul de a iniţia un cadru comun de dialog şi învățare pentru beneficiarii, decidenţii şi toţi cei interesaţi de domeniul cooperării teritoriale europene. Evenimentul se bucură de prezenţa Directorilor Programelor Trasnaţional Dunărea, INTERREG EUROPE şi URBACT, dar şi de sprijinul experţilor internaţionali în domeniul cooperării teritoriale europene. 

Evenimentul îşi propune să consolideze comunitatea cooperării teritoriale europene, să vină în întâmpinarea nevoilor beneficiarilor programelor din cadrul Obiectivului CTE şi să faciliteze un cadru pentru o mai bună interacțiune între programele operaționale finanțate din instrumentele politicii europene de coeziune. De asemenea, evenimentul cuprinde o componentă de dezbatere asupra viitorului programelor CTE post-2020, în contextul lansării propunerilor de regulamente pentru arhitectura instituțională a viitoarei perioade de programare financiară 2021–2027 și a preluării la Președinției Consiliului UE de către România la data de 1 ianuarie 2019.

În intervalul 20-22 noiembrie, la Biblioteca Națională a României, vor avea loc dezbateri, training-uri, sesiuni de tip market place, prezentări interactive. Sesiunile constituie o bună oportunitate de a învăța din cele mai bune practici de cooperare transnațională și interregională, de a analiza oportunitățile oferite de următoarea perioadă de programare şi de a perfecționa tehnicile de implementare a proiectelor CTE.

Pentru informaţii suplimentare și înscrieri consultaţi www.smartetc.eu sau contactaţi-ne la adresa contact@smartetc.eu.