Andosament

Definitie Andosament

Operatiune prin care un titlu de credit, sub forma efectelor de comert, circula de la un beneficiar la altul, in virtutea inscrierii pe versoul hartiilor de valoare respective a transferului mentionat de andosant catre un alt beneficiar, numit andosator. In cazul in care debitorul nu plateste la scadenta beneficiarului suma inscrisa pe titlul de credit andosat, andosantul are obligatia de a achita aceasta creanta.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Andosament? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Andosament.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Andosament. Definitiile termenilor despre Andosament cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Andosament, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Andosament.