"Arta care iluminează" adusă la București de Theatre of Eternal Values și Sahaj Group România

BUCURESTI - 29 octombrie 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Live site

Muzică, dans, poezie, meditație... Toate își vor găsi locul în spectacolul de excepție “Arta care iluminează: Cheia infinitului interior”, susținut de 9 artiști internaționali din Italia, Canada, Marea Britanie, Polonia și Germania, reuniți sub egida TEV (Theatre of Eternal Values) și formația de muzică indiană clasică din România, Sahaj Group.

Spectacolul va avea loc în trei orașe după cum urmează:
BUCUREȘTI – Vineri, 30 octombrie, ora 19:00, Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă, Str. Știrbei Vodă nr. 1.
BRAȘOV – Sâmbătă, 31 octombrie, ora 18:00, Sala Patria (Filarmonica).
PLOIEȘTI – Duminică 1 noiembrie, ora 18:00 - Filarmonica Paul Constantinescu, Str. Anton Pann nr. 5.

Accesul la eveniment costă 20 de lei, iar biletele vor putea fi achiziționate chiar de la intrarea în sală în ziua spectacolului. În Brașov și Ploiești vor fi disponibile și bilete cu preț redus pentru elevi și studenți – 10 lei.

Spectacolul este dedicat împlinirii a 25 de ani de când Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga, a vizitat România pentru prima oară, punând astfel bazele metodei de evoluție spirituală Sahaja Yoga și la noi în țară. “Arta care iluminează” este un concept de spectacol bazat pe ideea că rolul social și spiritual al artei este de a ridica publicul la înălțimea valorilor morale universale din care acești artiști și-au făcut un crez, contribuind la transformarea lăuntrică a omului și la cunoașterea de sine, iar la nivel social, la crearea unei umanități integrate, aflate în armonie cu sine și cu întreaga planetă. Spectacolul îmbină muzica cu poezia, dansul și meditația, oferind experiența unei întâlniri a artei clasice cu cea tradițională, a Estului cu Vestul, a sunetului cu liniștea interioară.

Programul serii este deschis de muzică de jazz cu artista de origine canadiano-haitiană, Rachelle Jeanty (http://rachellejeanty.jimdo.com) și pianistul Falk Bonitz (http://www.falkbonitztrio.com/). Rachelle Jeanty și-a început cariera profesională ca backing-vocal pentru Celine Dion în cadrul turneelor mondiale. A fost nominalizată în 2009 și 2010 la Premiile SOBA în calitate de Cel Mai Bun Soul/R&B artist francofon și Revelația Francofonă a Anului. Rachelle a interpretat și în concertele Breath of the Earth și Kumbha la Expo 2015, Milano.

Falk Bonitz este fondatorul Trio-ului Falk Bonitz, unul dintre ansamblurile tinere și inovatoare de pe scena jazz-ului berlinez. Calea sa în muzica internațională l-a purtat întâi în lumea teatrului, a cinematografiei și a muzicii pop, colaborând cu Dirk Zollner și Jan Slevers.

Va urma un program de muzică și poezie susținut "Victor Vertunni Family and Friends" - Victor Vertunni (victorvertunni.com), Maxim Vertunni, Tim Bruce (www.timbruce.co.uk). Victor este actor și cantautor, s-a născut la Londra și locuiește în Italia din 1990. După finalizarea studiilor teatrale la University of East Anglia, a lucrat într-o varietate de producții teatrale înainte de fondarea companiei TEV. Din 2008, este director artistic al Festivalului “Cultura Spiritului”.

Programul va conține și un moment de meditație pe muzică cu Leo Vertunni la sitar (instrument indian de coarde). El este considerat unul dintre cei mai talentați tineri sitariști europeni. A evoluat pe scenă ca solist în numeroase concerte în Europa, Turcia, Statele Unite, Columbia, India și China și a colaborat cu flautistul de renume mondial Pt. Rajendra Prasanna, maestrul de percuție carnatică Pt. Ghiridar Udupa și cu faimoasa formație de muzică fusion Indialucia.

În cadrul evenimentului "Arta care iluminează", Sahaj Group România (http://sahajgroup.net/) va susține un recital de muzică clasică indiană.

Spectacolul este regizat de coregrafa Monia Giovannangeli, care va interpreta un dans contemporan. Împreună cu alți artiști din toată Europa a realizat proiectul internațional revoluționar: Teatrul Valorilor Eterne - compania TEV. Artista a făcut turul Europei, Statelor Unite și Asiei, atât ca actor cât și ca autor. Este directorul artistic al Festivalului 'Culturii Spiritului', care a început în Italia în 2008 și se desfășoară și în Statele Unite și China. Monia a creat, regizat și performat în concertele Breath of the Earth și Kumbha în cadrul EXPO 2015 de la Milano.

Spectacolul va conține și momente de dans clasic indian cu Valeria Vespaziani și muzică fusion cu Miguel Czachowski, coordonator de programe și director artistic al Festivalului Nuevo Mundo din Cracovia.

Momentele de poezie în limba engleză vor fi însoțite de proiecția traducerii în limba română.

 

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:

Emilia Arsenie 0724 635 674

office@sahajayoga.ro

Despre Asociatia SAHAJA YOGA - ROMANIA

Sahaja Yoga își desfășoară activitatea în cadrul unor organizații nonprofit care activează în peste 100 de țări, în baza principiilor de moralitate, spiritualitate, promovarea diversității culturale și implicarea în problemele comunității. Metoda a fost fondată în 1970 de către Shri Mataji Nirmala Devi, recunoscută drept una dintre cele mai marcante personalități spirituale ale tuturor timpurilor, nominalizată de două ori la Premiul Nobel pentru Pace. Sahaja Yoga își propune emanciparea omenirii și rezolvarea problemelor existențiale prin valorificarea potențialului interior al ființei umane, printr-o transformare lăuntrică, în spiritul valorilor morale pe care le promovează și Theatre of Eternal Values, pornind de la principiul „Cunoaște-te pe tine însuți”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-sahaja-yoga-romania/arta-care-ilumineaza-adusa-la-bucure-ti-de-theatre-of-eternal-values-i-sahaj-group-romania