Ziua Internationala a Pacii Interioare celebrata la Bucuresti

BUCURESTI - 19 martie 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, ONG, Social

Live site

Asociatiile Sahaja Yoga din întreaga lume celebreaza sambata, 21 martie 2015, Ziua Internationala a Pacii Interioare. Romania se alatura celor peste 30 de tari, de pe 4 continente, care aniverseaza ziua de nastere a lui Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga. Aflat la cea de-a doua editie, evenimentul isi propune omagierea unor figuri care au inspirat si au personificat acest mesaj în ultimul secol: de la Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Albert Einstein, Nelson Mandela, la Shri Mataji Nirmala Devi.

Ziua Internationala a Pacii Interioare

Ziua Internationala a Pacii Interioare

 Nu putem avea pace în lume pana ce nu vom avea pace interioara în fiecare individ. 

Shri Mataji Nirmala Devi - Fondatoarea Sahaja Yoga

Organizatorii dedica aceasta zi Principiului Universal al Pacii, prin manifestari menite sa aduca în atentia colectiva importanta echilibrului interior al fiecarui individ si a coexistentei pasnice, în construirea unei paci durabile la nivel global.

Manifestarile din Romania vor avea loc în mai multe orase, precum: Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Cluj-Napoca, Iasi, Galati, Targoviste, Bistrita-Nasaud.

Programul evenimentelor din Bucuresti:

Manifestari publice (conferinte, proiectii de film, meditatie, workshop, muzica clasica indiana):

Vineri, 20 martie 2015, ora 18:30, Sala “Tinerimea Romana”, Str. Schitu Magureanu nr. 4, sector 5 (vis-à-vis de Teatrul Bulandra, sala Izvor)

Sambata, 21 martie 2015, ora 13:30, Casa de Cultura ”Friedrich Schiller”, etaj 1, Str. Batistei nr. 15.

Intrarea publicului este libera.

Ziua Internationala a Pacii Interioare este organizata de Asociatiile Sahaja Yoga din întreaga lume. La 27 mai 2010, Sahaja Meditation din SUA a intrat într-un parteneriat cu Centrul UNESCO pentru Pace, cu scopul de a promova intelegerea misiunii si a idealurilor UNESCO si transpunerea lor în programe care sa contribuie la formarea unei noi generatii de ambasadori ai pacii. (http://www.unescocenterforpeace.org/partners/)

„Razboaiele izbucnesc mai întai în mintea oamenilor. Asadar, în mintea oamenilor trebuie construite mijloacele de aparare a pacii.” (Constitutia UNESCO)

„Adevarata pace nu înseamna doar absenta tensiunii, dar si prezenta dreptatii.” (Martin Luther King)

„Încearca sa devii nu atat un om de succes, cat un om de valoare!” (Albert Einstein)

„Fii tu însuti schimbarea pe care ti-o doresti în lume!” (Mahatma Gandhi)

„Nu putem avea pace în lume pana ce nu vom avea pace interioara în fiecare individ.” (Shri Mataji Nirmala Devi, Fondatoarea Sahaja Yoga)

De-a lungul timpului, multi savanti, artisti si filozofi ce si-au lasat amprenta cunoasterii lor asupra istoriei si literaturii au ajuns la concluzia ca pacea lumii nu poate fi realizata fara dobandirea celei interioare, la nivelul fiecarui individ. Si totusi, în ciuda acestui mesaj sublim de toleranta si pace care poate fi întalnit în filozofia culturilor din întreaga lume si care a pus bazele multor cooperari si a dreptului international, realitatea dramatica a prezentului releva o lipsa de umanitate a omului, asa cum stirile cotidiene o ilustreaza.

Cei interesati pot afla o ampla prezentare a manifestarilor din Romania si din lume, vizitand website-urile evenimentelor: http://www.ziuapaciiinterioare.ro/  si  http://www.innerpeaceday.com/

Despre Asociatia SAHAJA YOGA - ROMANIA

Sahaja Yoga îsi desfasoara activitatea în cadrul unor organizatii nonprofit care activeaza în peste 100 de tari, în baza principiilor de moralitate, spiritualitate, promovarea diversitatii culturale si implicarea în problemele comunitatii. Metoda a fost fondata în 1970 de catre Shri Mataji Nirmala Devi, recunoscuta drept una dintre cele mai marcante personalitati spirituale ale tuturor timpurilor, nominalizata de doua ori la Premiul Nobel pentru Pace. Sahaja Yoga îsi propune emanciparea omenirii si rezolvarea problemelor existentiale prin valorificarea potentialului interior al fiintei umane, printr-o transformare launtrica, în spiritul valorilor morale, pornind de la principiul „Cunoaste-te pe tine însuti.”

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-sahaja-yoga-romania/ziua-internationala-a-pacii-interioare-celebrata-la-bucuresti