Barmani si cocktailuri, contracronometru la Barmaniada 2010

BUCURESTI - 20 august 2010

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

BARMANIADA 2010 revine cu prima provocare de anul acesta: etapa de speed service! Evenimentul reuneste cei mai rapizi barmani - atat din Bucuresti, cat si din tara - intr-o competitie stransa, in care viteza este principalul atu in cursa pentru primul loc. Misiune: sase cocktailuri si doua sticle de bere – care trebuie servite in cel mai scurt timp, sub atenta evaluare a juriului specializat.

Barmani si cocktailuri, contracronometru la Barmaniada 2010

Barmanii care se vor intrece, marti - 31 august - la Tonka Soul Cafe, la prima etapa Barmaniada trebuie sa demonstreze ca pot prepara si servi doua bauturi long drink, un martini, o bautura frozen, un iced tea si un multi liqueur – si in paralel, sa desfaca si sa serveasca doua sticle de bere – in cel mai scurt timp posibil. Recordul este detinut de Marjan Kukuneshoski, care anul trecut a obtinut cel mai scurt timp: 1 minut si 36 de secunde. Toate acestea vor fi atent evaluate de catre membrii juriului, care vor nota respectarea retetelor si a metodelor de preparare a cocktailurilor. Din juriu vor face parte barmani si traineri de renume mondial, precum si membri ai IBA (International Bartenders Association) si WFA (World Flair Association).

BARMANIADA esteo competitie anuala dedicata barmanilor din intreaga tara si isi propune sa creeze o imagine profesionista a oamenilor din spatele barului. Concursul exploateaza toate laturile meseriei de barman, desfasurandu-se pe parcursul a cinci etape - iar participantii sunt evaluati la standarde internationale. La finalul celor cinci etape, concurentul cu cele mai multe puncte acumulate urmeaza a fi desemnat “Barmanul anului”.

oSpeed Service – 31 august
oBarista (arta cafelei) – 21 septembrie
oMixologie – 19 octombrie
oSommelier – 16 noiembrie
oWorking & Exhibition Flair – 14 decembrie


Evenimentul – organizat de Barmania si Tonka Soul Café, si supervizat de Asociatia Barmanilor Profesionisti din Romania – se afla anul acesta la cea de-a doua editie si vine cu noi provocari pentru barmanii interesati de a se perfectiona in meseria pe care o practica, dar si cu multe surprize pentru toti cei pasionati de bartending – fie ca vorbim de degustari de cocktailuri, retete ingenioase pe baza de cafea sau soiuri de vin.


Scopul competitiei este motivarea barmanilor si pregatirea lor pentru concursurile internationale – iar un rol cheie il vor juca membrii juriului – veniti atat din tara, cat si de peste hotare. Printre juratii BARMANIADA 2010 se numara barmani de renume mondial, campioni internationali la flair, speed service sau barista, insa si bar-traineri de top, manageri de pub-uri si cafenele sau reprezentanti ai presei de specialitate.

BARMANIADA 2010 isi propune sa devina un concurs de referinta pentru barmanii dornici de a se perfectiona si de a se autodepasi, insa si un prilej de a se crea o comunitate a oamenilor pasionati de bartending – gata oricand sa interactioneze si sa faca schimb de experienta.
Eveniment sustinut de: BEEFEATER, DONCAFE, LORENA DISTRIBUTION, PATRON TEQUILA, MEGGLE, LIBBEY, FINEST CALL, VOLARE, PALATUL GHIKA, ASOCIATIA BARMANILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA, SPECIALITY COFFEE ASSOCIATION OF EUROPE
Acoperire media: Revista TABU, METROPOTAM, Iqads, AFTERHOURS, VIPTSYLE si GASTROMEDIA

Despre Barmania Action

Despre organizatori:

BARMANIA este o agenţie de bartending , existenta de trei ani pe piața românească, care ofera servicii profesionale de bar ce constă în consultanţă pentru baruri şi cafenele, cursuri profesionale pentru barmani, catering pentru evenimente si organizare “Cocktail team-buildings”.

Ideea Barmania aparţine lui Mihai Panfil şi lui Bogdan Nicolae (Presedinte al Asociatiei Barmanilor Profesionisti din Romania), doi barmani de renume cu numeroase competiţii naţionale şi internaţionale la activ şi o experienţă acumulată de 20 de ani în industria barului.


TONKA SOUL CAFÉ – este localul ce presupune consumatorului de evenimente bucurestean o alternativa de bun gust si servicii de clasa europeana. Localul va gazdui trei dintre etapele Barmaniada, oferind publicului o ambianta placuta si antrenanta si posibilitatea de a urmari desfasurarea competitiei live sau pe circuitul TV din interiorul clubului.
Miruna Sfia - 0757 086 687
office@barmaniada.ro

office@barmaniada.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/barmania/barmani-si-cocktailuri-contracronometru-la-barmaniada-2010