MARTI SEARA BARMANIADA A DESEMNAT CEL MAI RAPID BARMAN ROMAN!

BUCURESTI - 1 septembrie 2010

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Prima etapa a concursului celor mai buni barmani s-a desfasurat in mare viteza aseara, la Bucuresti. In aplauzele si incurajarile publicului, cei mai indemanatici barmani au infruntat prima provocare din acest an: sase cocktailuri diferite si doua sticle de bere – pe care le-au servit in timp record. Juriul a fost unul exigent, avand drept reprezentant un barman de talie mondiala – Tug Van Den Berg.

MARTI SEARA BARMANIADA A DESEMNAT CEL MAI RAPID BARMAN ROMAN!

Intregul concurs s-a desfasurat pe parcursul a cinci ore, timp in care peste 30 de concurenti veniti din toata tara au raspuns “da” provocarii de a fi cei mai buni la speed service. Timpul record a fost obtinut de clujeanul Sergiu Biris – care a dus la bun sfarsit retetele de cocktailuri intr-un minut si 21 de secunde! El a fost insa depasit in ceea ce priveste tehnica de preparare a bauturilor de catre Marjan Kukuneshoski (Make) – care s-a clasat pe locul 3 – si cei doi castigatori ai locului 1 (la egalitate): Mihai Tarcea si Aurel Talpau. Acestia au fost campionii serii si au plecat acasa cu premii in valoare de sute de euro.

Momentul culminant al serii a fost spectacolul oferit de catre doi barmani campioni mondiali la flair, respectiv Alex Sowe si binecunoscutul Tom Dyer – care au tinut publicul fara suflare cu dexteritatea cu care au reusit sa arunce si sa prinda sticlele care zburau prin aer, preparand, in tot acest timp, si bauturi. Etapei de speed service ii vor urma, in lunile ce vin, alte patru – avand ca teme cafeaua, mixologia, vinul si flair-show-ul.

BARMANIADA este o competitie anuala dedicata barmanilor din intreaga tara si isi propune sa creeze o imagine profesionista a oamenilor din spatele barului. Concursul exploateaza toate laturile meseriei de barman, desfasurandu-se pe parcursul a cinci etape - iar participantii sunt evaluati la standarde internationale. La finalul celor cinci etape, concurentul cu cele mai multe puncte acumulate urmeaza a fi desemnat “Barmanul anului”.

Evenimentul este organizat de Barmania si Tonka Soul Café si are sustinerea Asociatiei Barmanilor Profesionisti din Romania .Scopul concursului este motivarea barmanilor si pregatirea lor pentru concursurile internationale – iar un rol cheie il vor juca membrii juriului – veniti atat din tara, cat si de peste hotare. Printre juratii BARMANIADA 2010 se numara barmani de renume mondial, campioni internationali la flair, speed service sau barista, insa si bar-traineri de top, manageri de pub-uri si cafenele sau reprezentanti ai presei de specialitate.

BARMANIADA 2010 isi propune sa devina un concurs de referinta pentru barmanii dornici de a se perfectiona si de a se autodepasi, insa si un prilej de a se crea o comunitate a oamenilor pasionati de bartending – gata oricand sa interactioneze si sa faca schimb de experienta.

Eveniment sustinut de: BEEFEATER, DONCAFE, LORENA DISTRIBUTION, PATRON TEQUILA, CARLSBERG, GRANINI, LIBBEY, FINEST CALL, VOLARE, PALATUL GHIKA, ASOCIATIA BARMANILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA, SPECIALITY COFFEE ASSOCIATION OF EUROPE
Acoperire media: Revista TABU, METROPOTAM, IQads, AFTERHOURS, VIPTSYLE, BUCATARESCU.RO si GASTROMEDIA

Despre Barmania Action

Despre organizatori:

BARMANIA este o agenţie de bartending , existenta de trei ani pe piața românească, care ofera servicii profesionale de bar ce constă în consultanţă pentru baruri şi cafenele, cursuri profesionale pentru barmani, catering pentru evenimente si organizare “Cocktail team-buildings”.

Ideea Barmania aparţine lui Mihai Panfil şi lui Bogdan Nicolae (Presedinte al Asociatiei Barmanilor Profesionisti din Romania), doi barmani de renume cu numeroase competiţii naţionale şi internaţionale la activ şi o experienţă acumulată de 20 de ani în industria barului.


TONKA SOUL CAFÉ – este localul ce presupune consumatorului de evenimente bucurestean o alternativa de bun gust si servicii de clasa europeana. Localul va gazdui trei dintre etapele Barmaniada, oferind publicului o ambianta placuta si antrenanta si posibilitatea de a urmari desfasurarea competitiei live sau pe circuitul TV din interiorul clubului.
Miruna Sfia 0757 086 687
office@barmaniada.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/barmania/marti-seara-barmaniada-a-desemnat-cel-mai-rapid-barman-roman