COCKTAILURI CU IMAGINATIE LA BARMANIADA 2010

BUCURESTI - 14 octombrie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Barmanii din toata tara se vor intrece marti – incepand cu orele 18.30, sub atenta evaluare a juriului, in cadrul celei de-a treia etapa BARMANIADA: competitia de mixologie! Misiunea lor are la baza inainte de toate creativitatea, urmata de mult exercitiu in prepararea corecta a retetelor.

COCKTAILURI CU IMAGINATIE LA BARMANIADA 2010

Dupa ce au avut loc etapele de speed service si barista, am ajuns la etapa unde cocktailurile sunt in centrul atentiei: concursul de mixologie, care se va desfasura la Tonka Soul Café si va reuni peste 30 dintre cei mai priceputi barmani din tara. Acestia vor concura, cate patru, cu cate o bautura creatie proprie, din categoriile Long Drink si Martini. Fiecare cocktail va fi preparat de trei ori, intr-un interval de sapte minute, iar diversitatea retetelor tine de imaginatia si experienta fiecarui concurent.

Probele vor fi jurizate atat tehnic, cat si degustativ si - asa cum ne-am obisnuit deja publicul - si de aceasta data vom avea parte de coordonarea unui profesionist de talie internationala: Thomas Aske – care va prelua rolul de presedinte al juriului.


BARMANIADA este prima competitie anuala completa, dedicata celor mai buni barmani – si isi propune sa creeze o imagine profesionista a oamenilor din spatele barului. Concursul exploateaza toate laturile meseriei de barman, desfasurandu-se pe parcursul a cinci etape - iar participantii sunt evaluati la standarde internationale. La finalul celor cinci etape, concurentul cu cele mai multe puncte acumulate urmeaza a fi desemnat “Barmanul anului”.

Evenimentul – organizat de Barmania si Tonka Soul Café - se afla anul acesta la cea de-a doua editie si vine cu noi provocari pentru barmanii interesati de a se perfectiona in meseria pe care o practica, dar si cu multe surprize pentru toti cei pasionati de bartending – fie ca vorbim de degustari de cocktailuri, retete ingenioase pe baza de cafea sau soiuri de vin.


Urmatoarele etape BARMANIADA 2010:
oMixologie – 19 octombrie
oSomelier – 16 noiembrie
oWorking & Exhibition Flair – 14 decembrie

Scopul competitiei este motivarea barmanilor si pregatirea lor pentru concursurile internationale – iar un rol cheie il vor juca membrii juriului – veniti atat din tara, cat si de peste hotare. Printre juratii BARMANIADA 2010 se numara barmani de renume mondial, campioni internationali la flair, speed service sau barista, insa si bar-traineri de top, manageri de pub-uri si cafenele sau reprezentanti ai presei de specialitate.

Eveniment sustinut de: BEEFEATER, DONCAFE, LORENA DISTRIBUTION, PATRON TEQUILA, CARLSBERG, GRANINI, LIBBEY, FINEST CALL, VOLARE, PALATUL GHIKA, ASOCIATIA BARMANILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA, SPECIALITY COFFEE ASSOCIATION OF EUROPE
Acoperire media: Revista TABU, METROPOTAM, IQads, AFTERHOURS, VIPTSYLE, BUCATARESCU.RO si GASTROMEDIA

www.barmaniada.ro

Despre Barmania Action

Despre organizatori:

BARMANIA este o agenţie de bartending , existenta de trei ani pe piața românească, care ofera servicii profesionale de bar ce constă în consultanţă pentru baruri şi cafenele, cursuri profesionale pentru barmani, catering pentru evenimente si organizare “Cocktail team-buildings”.

Ideea Barmania aparţine lui Mihai Panfil şi lui Bogdan Nicolae (Presedinte al Asociatiei Barmanilor Profesionisti din Romania), doi barmani de renume cu numeroase competiţii naţionale şi internaţionale la activ şi o experienţă acumulată de 20 de ani în industria barului.


TONKA SOUL CAFÉ este localul ce presupune consumatorului de evenimente bucurestean o alternativa de bun gust si servicii de clasa europeana. Localul va gazdui trei dintre etapele Barmaniada, oferind publicului o ambianta placuta si antrenanta si posibilitatea de a urmari desfasurarea competitiei live sau pe circuitul TV din interiorul clubului.
0757 086 687
office@barmaniada.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/barmania/cocktailuri-cu-imaginatie-la-barmaniada-2010